Joke 15-09-09 18:57:27

Afgelopen weekend heb ik aan de 80 van de langstraat ( 80 km. wandelen )meegedaan. Vorig jaar heb ik heel veel last van spierpijn gehad tijdens deze tocht. Ik kwam erachter dat mijn stofwisseling s'nachts niet optimaal meer werkte. Dit jaar heb ik het anders gedaan nadat ik op deze site een goede tip had gelezen ( van Gerda).
Vr de wandeltocht 's avonds om 6 uur 2/3 dosis thyrax genomen. Om 18.30 uur gegeten. Om 21 uur was de start van de tocht. Van 4.30 uur tot 6.30 uur niets gegeten. Toen weer 2/3 dosis thyrax genomen. Om 6 uur gegeten. De volgende ochtend weer 2/3 dosis thyrax genomen. De dosis van 2 dagen heb ik dus over 3 momenten verdeeld. Zo is mijn stofwisseling 's nachts mooi op gang gebleven en was de spierpijn beduidend minder.
Groetjes, Joke

sonja 14-09-09 10:00:18

Hallo,

Ik ben Sonja 46 jaar en heb sinds 3 jaar geen schildklier meer. Ik slik vanaf mijn 7e al Thyrax 2tabl. dd van 0,1mg.
Zijn er ook mensen die last hebben van wisselende stemmingen hierbij. Ik heb al eens 5 jaar Seroxat geslikt, daar ben ik een jaar vanaf en de stemmingen worden sindsdien weer erger. Ik wil niet weer aan de Seroxat. Zijn er mensen die die herkennen en weten wat ook helpt zonder teveel bijwerkingen?

Sanja 20-08-09 22:43:30

Hallo,

Ik ben 21 jaar en ben ook zonder schildklier geboren..
ik heb in mijn pubertijd een verhoging gekregen van mijn medicatie wat eigenlijk voor volwassenen was..2,5 mg..
maar de laatste weken ging het lichamelijk niet zo goed met me en moest ik ineens verlagen naar 1.75mg en werkt mn schildklier nog te snel..
ik heb nog steeds wel wat lichamelijke klachten zoals: hoofdpijn, moeheid, spierpijn en krampen in mijn arm.
En als ik alcohol drink heb ik echt vreselijke katers..ook al drink ik weinig..En ik vroeg mij aan of mijnn leven gewoon verrot is of dat het vaker voorkomt
Maar waar ik eigenlijk naar toe wil is..
Weten jullie toevallig ook een goede site waar wordt uitgelegd wat het precies inhoudt als je geen schildklier hebt en wat voor klachten je daar van kan hebben.
Het is altijd te snel of te langzaam maar ik weetniet altijd goed waar ik moet lezen.
Anders moet ik zelf maar een site beginnen erover..

leanne jansen 26-07-09 21:53:33

hallo ik ben Lanne jansen
Ik ben op 7 januari 1980 in Assen geboren.
ik ben zonder schildklier geboren. Helaas voor mij was de pku prik nog geen standaard test bij net geboren kinderen.
Hier door kwamen mijn ouder er zelf via een vrouwentijdschrift achter wat er met mij, een baby van een aantal maanden aan de hand was (symptomen werden beschreven in een artikel over geboren worden zonder schildklier) en zijn direkt met mij naar de huisarts gegaan en ben ik opgenomen in het ziekenhuis toen werden er testen gedaan en later medicijnen ingesteld. gelukkig kwamen ze er "snel"achter en heb ik niet zo veel schade opgelopen om het zo maar te zeggen.
Ik slik momenteel 175 mg Euthirox want ik ben 13 week zwanger van mijn tweede .Normaal slik ik 125mg Euthirox vanaf mijn tienerjaren, dat is altijd goed gegaan.
alleen maak mij ik mij nu een beetje zorgen bij mijn eerste werd ik ook net zoals nu elke maand geprikt of mijn tsh en t4 waarden ook goed zijn. Ik ben in juni van 125 naar 150 mg gegaan en nu al weer naar 175 mg. Bij de eerste zwangerschap ging ik bij de laatse maanden van 125 mg naar 150 mg en bleef het zo. Na de geboorte ging ik weer naar 125 mg. Waarom zoveel verschil?wie heeft een idee? wie heeft er ervaring mee ?Is er een gespeciaaliseerde dr. of proff in de zaal?

Nicole L'Ortye 09-06-09 16:57:03

Noodoproep : ik ben een vrouw van 49 en slik al bijna mijn hele leven thyreoidum , waar ik me goed bij voel. Geen last van overgewicht, moeheid, kouwelijkheid etc. en ik fiets en loop veel. Op dit moment heb ik echter geen groot probleem ; de magistrale bereider die sinds een half jaar mijn tabletten levert kan pas over twee weken weer leveren terwijl ik nog maar voor twee dagen medicatie heb. Zit al de hele middag, zodra ik even tijd heb, te bellen en te zoeken op internet om toch op tijd aan thyreoidum of armour thyreoid te komen. Helaas tot nu toe zonder succes en ik begin aardig in paniet te raken. daarom mijn vraag ; zijn er lezers van dit gastenboek die ook thyreoidum slikken, nog wat in voorraad hebben en mij even uit de brand willen helpen ? Uiteraard tegen betaling en zodra ik mijn medicatie heb krijg je de geleende tabletten terug. Je kunt mij bereiken via de mail of telefonisch 06-10503500 Alvast heel erg bedankt

An 26-05-09 08:44:41

Hey, ik ben 16 jaar en ik ben geboren zonder schildklier. Ik slik ook tyrax n 0,15mg tablet per dag.. Ik lees heel erg veel berichten over pijn in de spieren enzo? Ga ik die verschijnsellen ook krijgen? groetjes An.3

ida 09-05-09 22:45:27

Een tijdje geleden gepost op de site.ik ben nu gestopt met de thyreoidum
er was door de sportarts een hartruis ontdekt en nu weer gestart met euthyrox en nu opbouwen gebruik nu 62,50 mcg en sport op een erg laag pitje.
hardlopen heel langzaam tot ik moe werd en dat is dus al na 15 min.
Baal er wel van en hoop snel weer goed ingesteld te zijn.
heeft iemand ervaring met de tijd die het duurt om weer op je oude niveau te komen?
gr Ida

 Per Fitness 27-04-09 10:45:37

Leuke site, veel info te vinden vind ik!
Ik hou zelf meer van bodybuilding maar toch vond ik het leuk om eens te lezen.

Succes met de site

Groetjes Perry

Marcel 21-04-09 22:36:12

Hoi,
Ik heb zo de verhalen gelezen en ik wil ook ff de mijne kwijt.Begin dit jaar werd vast gesteld door de huisarts dat een een te traag werkende schildklier zou hebben . hij schreef mijn thyrax voor eerst 1 week 0,025, dan 2 weken 0,050 en daarna voor de rest van mijn leven 0,075. Nu na 3maanden vind ik het welletjes en heb besloten om te gaan afbouwen. Dit doe ik in samen spraak met de internis die later de ziekte van Hasimoto bij mij zou hebben geconstateerd. Ik heb de zelfde procedure gevolgd met het afbouwen toen ik begon met het slikken van thyras. Ik voel me nog steeds goed. Ink heb af en toe weer wat pijn in mijn schouder gewricht. ik drink elke dag een glasje bitter in de bloed dat mijn bloed weer normaal wordt. Dit ga ik een jaar blijven doen en ben benieuwd hoe dit zal aflopen. Ik heb een slecht gevoel bij om thyrax mijn hele leven door te blijven slikken. ik heb het gevoel dat die tablet andere organen ik het lichaam stuk zou kunnen maken

Marcel

marinka 15-04-09 18:29:59

hallo,
drie jaar geleden is het alweer dat ik een verwoed hardloopster was en 58 kilo woog.Deed minimaal 4 trainingen per week en voelde me gewoon niet lekker als ik eens een keer een trainig had overgeslagen.
De reden dat ik vrij accuut gestopt ben was dat ik in een depressie belande en heel snel kiloos aankwam en het lopen steeds meer op zwoegen begon te lijken.
na een lange periode van ellende werd uiteindelijk een slechte werking van de schildklier geconstateerd.
voel me nu eindelijk weer stabiel en wil weer gaan hardlopen ( slik thyrax nu 1 jaar ).Heb nu 30 kilo overgewicht.Weet iemand hoe je het verstandig kan aanpakken om weer te beginnen,heb nl hier en daar gehoord dat het in het begin lastig is m.b.t de medicatie-behoefte van het lichaam ( terugval ??)
Groet Marinka

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage