Wim 04-04-09 15:54:12

Ruim een jaar heb ik dit gastenboek niet gevolgd. Het grote aantal reacties verrast mij! Ik ben ook ex-Nb'er, heb er bijna 20 jaar bij gezeten en de groep daarna ruim 25 jaar gevolgd. Ook ik ben 'getuchtigd' (lees: mishandeld) door mijn vader, soms gebruikte hij een riem en soms een houten plank (!). Ook hij heeft nooit excuses gemaakt, ondanks dat is het contact met mijn ouders redelijk.
Ik heb het dacht ik al eens eerder gezegd, maar er is meer dan alleen maar christendom...ook voor ex-Nb'ers. Geloof en religie heeft in de loop der eeuwen zóveel ellende veroorzaakt, dat is niet te bevatten! Bovendien zijn er naast het christendom uiteraard nog vele andere religies en levensbeschouwingen: hindoeïsme, islam, jodendom, boedhisme etc. etc. Voor al die honderden miljoenen mensen hún geloof of levensbeschouwing het ware, en niet God en/of het christendom... Zelf ben ik agnost, met een neiging naar atheïsme. En vooral ook humanist. Zonder christendom leef ik een gelukkig en zinvol leven, voor anderen en mezelf...misschien zelfs wel gelukkiger dan als ik christen zou zijn. Ik respecteer ieders keuze maar het christendom is niet automatisch het 'ware', of het enige 'ware'.
Ik wil nog een pluim geven aan al die mensen die hier hun verhaal vertellen! En zeker ook een pluim voor Leo Pape en Sjoukje Drenth.

De waarheid 14-03-09 00:08:53

Beste Ene kant.
Het is goed dat u hier uw geluid kan laten horen. Dat u gelukkig bent in de gemeente is fijn voor u. Ik dwing u niet om stelling te nemen, ik heb u alleen een aantal vragen gesteld. Er komt op de gestelde vragen niet of nauwelijks antwoord, ik vind dit op zijn minst opmerkelijk. U heeft het over een gezondmakende leer. Wat doet een gezondmakende leer met slachtoffers van het verleden? Negeren, uitspugen, vertrappen, kleineren? Of erkennen, recht verschaffen, ootmoedig zijn, vergeving vragen? Waar is uw liefde van Christus? Deze gezondmakende leer heeft honderden slachtoffers gemaakt, kindermishandeling (tucht), incest, psychische klachten (opwekking) enz. U heeft het over incidenten zonder dat u inhoudelijk weet waar het over gaat. Incidenten, incidenten (wegmoffelen van de waarheid). Ik dacht dat ze bij u in de gemeente de waarheid lief hadden. Uw gemeente is in mijn ogen net een kameleon, hij veranderd telkens van kleur om zo het gevaar te ontlopen. Ik wens een ieder toe om de ware God te zoeken en te vinden en afscheid te nemen van deze verschrikkelijke dwaalleringen in uw gemeente.

anderekant 13-03-09 18:24:22

verdiep je eens in brainwashing, verhelderend!!
Kijk op: anderekant.come2me.nl
21 maart workshop georganiseerd door mevr. S Drenth.

Ene kant 13-03-09 17:27:42

Mijn bedoeling was van het begin af aan om mijn geluid, dat van een gelukkig leven in de gemeente, te laten horen. Ik heb het idee dat de meeste narigheden die in dit gastenboek worden genoemd, in het verleden hebben plaatsgevonden. Waarom word ik dan gedwongen om hiertegen stelling te nemen, hoewel ik niet eens weet waarom het precies gaat? Ik weet wel dat als er nu zulke dingen (verkrachtingen) gebeuren, dat er dan aangifte gedaan wordt (hoewel zelf gelukkig niet meegemaakt). Het gaat mij niet om incidenten, hoe gruwelijk ook voor degene die het wel betreft, maar om het besef dat de verkondiging gezondmakend is, en dat is geen hersenspoeling, maar pure persoonlijke ervaring. Ik wens iedereen toe om God te zoeken, en zijn wil te vinden en te doen! (En ik veroordeel niemand die andere keuzes maakt.)

De waarheid 13-03-09 12:00:39

Beste Ene kant.(2)
Een broeder verkracht een jongen, de jongen gaat naar de leidende broeder, er word vergeving gevraagd en gebeden en men gaat weer verder, de broeder verkracht weer een jongen en het ritueel herhaald zich. De leidende broeder heeft geen aangifte gedaan, geen hulp gezocht en de broeder niet verwijderd. Wijsheid van boven? Kinderen in die tijd werden een makkelijke prooi.
Het valt mij op dat u met een boog om de ellende heen loopt die vele slachtoffers hebben meegemaakt. Ik hoopte op een open uitwisseling van meningen en standpunten. Helaas moet ik constateren dat ook bij u de brainwashing heeft gewerkt. Ik ervaar het als een groot levensgeluk dat ik weg ben uit de gemeente en beveel u dit ten zeerste aan. Ik loop niet met een boog om alle pijn heen van slachtoffers, het is beter om te investeren in slachtoffers van de Noorse broeders dan te investeren in boutjes en moertjes tellen. De wijsheid van boven is voor het eerst.............., vervolgens..............Ik wens u veel wijsheid toe! Bedankt voor uw reactie.

De waarheid 13-03-09 11:58:36

Beste Ene kant (1)
Goed om te horen dat u een fantastisch leven heeft in de gemeente, dankzij de verkondiging in de gemeente. Ook fijn om te horen dat u daardoor wijsheid krijgt om om te gaan met wat er op uw weg komt in de omgang met anderen.
Ik ervaar het als teleurstellend dat die wijsheid u geen antwoorden geeft op de vragen die ik u stelde.
U geeft de gemeente niet de schuld voor (foute) dingen die afzonderlijke mensen doen. Nu ben ik toch bang dat ik u ga teleurstellen. Er is in de gemeente verkondigd bv door Enok Hansen, maar ook door anderen, dat het goed was om je kinderen te tuchtigen. Volgens de info die ik heb is dat in veel gezinnen gebeurt, ook veel leidende broeders uit die tijd tuchtigde hun kinderen met een roede. K.Smith bevestigd in zijn boek een aantal zaken die ik nu noem. Hij noemde zelfs het kerstfeest een tuchtfeest.

Ene kant 13-03-09 08:05:10

Nu ben ik toch bang dat ik mensen ga teleurstellen. Ik ga namelijk niet antwoorden op dit soort vragen. Niet omdat ik laf ben of mijn mening niet durf te geven, maar simpelweg omdat ik zo niet naar andere mensen kijk. Bovendien kan ik geen mening geven als ik niet alles ergens van af weet, dus van beide kanten, en ik geloof niet dat dit mijn taak is. Wel wil ik zeggen dat "de gemeente" niet de schuld kan krijgen voor (foute) dingen die afzonderlijke mensen doen, ook al doen ze dat omdat ze denken dat ze daarmee gehoorzaam zijn. Ik wilde gewoon laten weten wat voor fantastisch leven ik heb, dankzij de verkondiging in de gemeente, en dat ik daardoor ook wijsheid krijg om om te gaan met wat er op mijn weg komt in de omgang met anderen.

De ene kant 12-03-09 14:16:53

Eerste helft: Lieve mensen, Ik wil jullie heel graag vertellen dat er ook een "ene kant" is binnen de gemeente. Als ik jullie verhalen lees, vaak vol van wrok en pijn, dan wil ik daar toch eens mijn geluid aan toevoegen. Ik ben ook geboren in de gemeente, 40 jaar geleden, en uiteraard herken ik af en toe iets van de ervaringen. Maar als ik terugkijk, ben ik alleen maar blij met hoe ik ben opgegroeid. En nu ik "groot" geworden ben, en een zelfdenkend leven binnen de gemeente ben gaan leiden, besef ik wat beter hoe de dingen in elkaar steken. Op een gegeven moment gingen mijn ogen open voor de verkondiging, zoals die binnen de gemeente gegeven wordt, en dat is het beste wat er in mijn leven is gebeurd. Ik merk dat ik respect krijg van de mensen om me heen, juist op momenten dat ik laat zien dat ik zelfstandig kan denken, en soms dingen beslis die voor mijn gevoel ingaan tegen wat "de rest" doet.

Ene kant 12-03-09 14:16:06

Tweede helft: Wij Nederlanders zijn als volk nogal calvinistisch aangelegd, ik bedoel dat we graag de regels voorgeschreven krijgen, zodat we ons daar veilig aan kunnen houden. Dat is binnen de gemeente, denk ik, ook veel het geval, en zelf ben ik ook zo van nature. Gelukkig weet ik dat ik geneigd ben om zo te denken, en kan ik daar met Gods hulp iets tegen doen, zodat mijn bekrompenheid verdwijnt, en ik in vrijheid kan doen wat God in mijn hart werkt. Ik weet zeker dat als een van mijn kinderen besluit om de gemeente uit te gaan, dat ik hem of haar dan zeker niet minder liefheb, laat staan dat ik ze zou verstoten! En ik denk dat ik hiermee helemaal in lijn ben met de verkondiging.
Ik denk niet dat de gemeente een groep is waar alles perfect verloopt. Ik weet wel dat ik hier hulp krijg voor mijn leven, en zolang dat zo is, blijf ik hierin investeren met mijn tijd en met mijn geld. En ik ervaar daarmee een groot levensgeluk.
Op zich heb ik er niets op tegen om met mijn eigen naam dit stukje te plaatsen, ware het niet dat er andere redenen zijn om dat niet te doen, met name vanwege het medium (internet).

john 07-03-09 17:35:18

Hoi Sjoukje
"de waarheid" heeft ergens wel gelijk, een enkeling, reageert blijkbaar in een gesloten kring ( persoonlijk gesprek vb). In jouw gastenboek zie je nagenoeg ook nooit geen reacties. De doctrine zit verschrikkelijk diep, misschien wel zo diep, dat anoniem reageren en steun betonen niet mogelijk is. Het zegt jou niets. maar in openbaring staat: satan is de aanklager van de broeders. Dit even in het achterhoofd houden, zullen ze nagenoeg niet ageren naar hun leiders. Puur om geen aanklacht te hebben en de angst om satan in de kaart te spelen.

groet John

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies