gelukkig ex lid 25-01-09 01:56:58

Hallo Joost.
Mijn kinderen zeggen wel eens het zelfde. Het zou goed zijn om is bij te praten over de Noorse broeders. Veel van ons hebben de zelfde vragen, vragen waar geen antwoord op komt. Troost je Joost, het komt allemaal goed! Zo te horen heb je een fantastisch gezin. Wees er trots op! Misschien is het goed om is een dag te organiseren voor mensen zoals jij en ik. Gewoon om bij te praten over alles wat ons bezig houd. Mensen die in welke vorm dan ook het slachtoffer zijn geworden van de Noorse broeders. Je bent niet verdoemd Joost! De liefde van Jezus zal je troosten! Groet van een vriend.

Joost 24-01-09 17:20:09

Het is weekend en ik zit op de bank en begin weer te denken aan mijn verleden tegen wil en dank.
Overheerst de pijn of wil ik verder? Waar was nou die noodzakelijke herder.
Een herder die weet wie ik ben en wat goed voor me is, hij was er niet wat een gemis.
Mijn kinderen vragen wel eens: Papa jij met je broeder gedoe, wij worden van al die zaken zo ontzettend moe!
Als je bij bij opa en oma bent gaat het alleen maar over de broeders, stop eens met praten over die.....
Laat het rusten, wij gaan door met leven, als opa en oma zelf het licht zien zullen ze je snel vergeven!
Here, help me ik schijn verdoemd te zijn!

gelukkig ex lid 24-01-09 13:14:55

24-9-1994. Een aantal "afvalligen" van de Noorse broeders zijn aan het woord in de krant Trouw. De kop van het krantenartikel luid: Een oorlog tegen de zonde bij de Noorse broeders. De ex leden schetsen een zeer ernstig beeld van de opwekking die bij de Noorse broeders plaatsvond van 1991 tot ca 1995. Ik weet nog goed wat de reacties waren bij de Noorse broeders over dit krantenartikel. Zij verstaan het niet! Allemaal laster en leugen. God zal hun oordelen. Kwaadsprekerij!
De opwekking heeft voor mij en vele anderen bewezen dat de liefde van Jezus niet werkzaam was bij de Noorse broeders. Mensen zijn daadwerkelijk gek gemaakt door de opwekking. Nooit hebben ze deze slachtoffers hun excuus aangeboden. Nooit hebben ze gekeken naar de verschrikkelijke psychische schade die is ontstaan bij deze slachtoffers en hun omgeving. Nooit! Wat een schande. Als een stuk oud vuil zijn zij achtergelaten. De reacties van een aantal Noorse broeders kan ik nog goed herinneren: ach ja het gebeurt bij elke opwekking dat sommige mensen problemen krijgen.

anderekant 23-01-09 09:10:34

Om zo min mogelijk schade toe te brengen aan de organisatie.....komt mij heel bekend voor. Zo heeft de nb een vertrouwenspersoon, ervaringen van een br. die kontakt met deze persoon had: alles wat besproken wordt bij de vertrouwenspersoon wordt besproken met de leiding, zoveel mogelijk binnen de groep oplossen om inmenging van buiten met bv hulporganisaties met mogelijk negatief gevolg tegen te gaan. Het eigen belang (nb) is belangrijker dan het belang van het individu. (Dit is mijn mening).

Egbert Kobes 23-01-09 01:59:52

L.S.,
Heb de NB's verlaten lang voordat de "zogenaamde" opwekking aan de gang was. Weet me nog wel te herinneren, dat ik raar opkeek hoe men ging zingen tijdens de avondbijeenkomst van het huwelijk van m'n jongste zus. Ze gingen staan met de handen in de lucht etc. Ik begon bijna hardop te lachen, totdat m'n iets oudere broer, me onder tafel schopte. Realiseer me nu, jaren na het overlijden van m'n moeder, zelfs op de bruiloft van haar jongste dochter, dat zij bleef zitten en niet meedeed aan dat gekrakeel. Zij was in waarheid een oprechte ziel.
Maar daar schrijf ik eigenlijk niet over. Kan me Harald Kronstad nog goed herinneren als "jonge" broeder. Bijeenkomsten met psychologische invloedsferen zijn me zelfs zolang geleden niet vreemd. Herinner me nog heel goed de "jonge broedersamenkomsten" in Brunstad, waar anoniem vragen gesteld konden worden aan Sigurd Bratlie. Was een shock voor me, want ze vroegen tot en met masturbatie, iets waarover bij ons thuis nooit, maar dan ook nooit over gesproken zou "kunnen" worden.
Groet,
Egbert Kobes

gelukkig ex lid 22-01-09 21:13:31

Thema weekend met Harald Kronstad oktober 2001.
Aan het eind van dit weekend werd ook aangegeven wat te doen als je hoort dat iemand anders binnen de gemeente slachtoffer is geworden van een vergrijp. 1. Praat met een vertrouwenspersoon in de gemeente, die op zijn beurt raad kan vragen over wat er moet gebeuren. 2. Er is meestal een geweldig inzicht voor nodig om bij ernstige vergrijpen oplossing te bieden. 3. Het is van belang het geheel in het oog te houden-alle betrokken partijen.
Raar, de algemene leider van de Noorse broeder verklaarde in 2002 op televisie dat het om een incident ging. Raar, maar waar, waarom dan zo een bijeenkomst?
Volgens mij zijn de adviezen vooral gericht om zo weinig mogelijk schade toe te brengen aan de Noorse broeders.

gelukkig ex lid 22-01-09 21:00:09

Themaweekend met Harald Kronstad oktober 2001.
Bij de Noorse broeders is een weekend geweest in oktober 2001 met de psycholoog (jawel ook een psycholoog bij de Noorse broeders) Harald Kronstad. Tijdens dit weekend zijn zaken zoals kindermishandeling (geestelijk en lichamelijk), seksueel misbruik, incest ed uitgebreid aan de orde geweest. Aan het eind wordt weergegeven wat te doen als men slachtoffer is geworden van een of ander vergrijp. 1. Uitpraten met 1 of enkele mensen die hulp kunnen verlenen. 2. Er kan professionele hulp nodig zijn om te verwerken wat je hebt meegemaakt. 3. Belangrijk om zelf bereid te zijn tot vergeven en vergeten. 4. Aanvaarden om het vervolgens los te laten.

gelukkig ex lid 22-01-09 20:40:17

UITROEIEN!!
Het boek van K.Smith heet herder en profeet. Een citaat uit het voorwoord vooraf: Er is een krachtige reiniging nodig om elk ander spreken en elk andere leer te kunnen uitroeien.
Dit boek is nog niet zo lang uit en dit citaat geeft duidelijk weer wat men wil met elk ander spreken en elk andere leer: UITROEIEN!!

anderekant 22-01-09 17:57:46

Een verslaggever die de nb in hun beleving negatief in het nieuws had gebracht in de krant overleed korte tijd later aan de gevolgen van een auto ongeluk, ook dit werd aangegrepen door velen uit de NB als zijnde de straf ten gevolge van het artikel. ...Maar werkt ook door bij de leden zelf, zie je wel als ik de gemeente verlaat..... Secular psychlogical threats.

[ex] zuster 22-01-09 11:30:16

Verstotene... Ik herken het helemaal. Het is echt een rouwproces. Heel vreemd vind ik het ook dat als er dan toch iemand van de familie uit de nb stapt, dat toch niet zo snel contact gezocht wordt met de familie die eerder uit de nb gegaan is.
Misschien heeft Sjoukje hier een verklaring voor.


Reactie:
Er kunnen verschillende redenen voor zijn. Mijn ervaring is overigens dat over het algemeen juist wel direct contact gezocht wordt met familieleden die men dan vaak lang niet heeft gezien.
In geval van de impact van destructieve controletechnieken is het veelal zo, dat na het verlaten de zgn. "secular psychological threats" hun werk doen: Als jij de groep verlaat, dan....overkomt je iets ergs, krijg je een ongeluk, blijf je eenzaam, word je ziek..etcetc. Deze "voorspellende dreigementen" steken de kop op, met name wanneer iemand een groep waarin destructieve controle gebruikt wordt, ook werkelijk verlaat. Er ontstaat angst en onzekerheid. De dreigementen zijn zodanig geformuleerd dat er altijd wel een uit lijkt te komen. Bovendien voel je je, per definitie zo ongeveer, eenzaam wanneer je een groep die je als je familie beschouwt, hebt verlaten en er een contactbreuk is ontstaan. Secular psycholgical threats werken als een soort magneet. Het is natuurlijk de bedoeling dat iemand die de groep heeft verlaten zo snel mogelijk terug komt. Wanneer familieleden al eerder de groep hebben verlaten, dan zijn ze binnen de groep vaak jarenlang systematisch als "fout voorbeeld" neergezet. Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand die vele jaren later de groep verlaat nog en tijd last heeft van ook de angstinboezeming door het zwart maken van zijn/haar familieleden. Ook kan schaamte/schuldgevoel voor het deelnemen aan die zwartmakerij natuurlijk een rol spelen.
Maar met nadruk wil ik toch noemen dat de ervaing in mijn praktijk is dat men familieleden wel al gauw opzoekt.

groet,
Sjoukje Drenth

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies