Verstotende 22-01-09 07:59:25

Dit is zeker een zeer ernstige zaak. Ook ik ben een verstotende en heb in tien jaar een deel van mijn familie niet gezien. "We hebben onze eigen vrienden" word gezegd. We willen geen contact, je hoeft niet op de verjaardag te komen. Dit is zeer pijnlijk voor mij en anderen. Leo Pape heeft dit ook beschreven. Dierbaren verloren. Alsof ze niet meer bestaan. Voor goed geschrapt. Ieder gaat jarenlang een eigen leven leiden. Samen opgeroeid in 1 familie? Je eigen kind? Vergeet het maar de sektarische vleselijke banden zijn van hun kant verbroken. Dit is nog erger als een sterfgeval.........

anderekant 21-01-09 10:30:03

Zéér ernstige zaak, deel2:
Uit onderstaand bericht blijkt klip en klaar dat er ook in deze tijd wordt opgeroepen tot het verbreken van alle kontakt tussen vleselijke familie ( die niet binnen de nb zijn) en wereldse vrienden. Isoleren is zoals we weten één van de kenmerken van brainwashing!


Reactie:
Tip: 7 dwingende beinvloedingstechnieken/brainwashtechnieken/mindcontrol/destructieve controletechnieken

Groet,
Sjoukje Drenth

anderekant 21-01-09 10:23:59

Zéér ernstige zaak! Deel1:
via een zr. uit de nb ben ik in het bezit gekomen van Verborgen Schatten No 8 Augustus 2008. In deze uitgave een verslag van de zomer conferentie op Brunstad geschreven door Arild Tombre, hierbij citaat: "Er is een radicale afscheiding nodig, zoals we lezen in 2 kor. 6:17-18"... en houdt niet vast aan het onreine en Ik zal u aannemen. Dan neemt Hij ons aan als Zijn gemeente. Velen die het niet ernstig hebben genomen met deze afscheiding, hebben een verdorven geestelijk zicht gekregen door om te gaan met vleselijke familie en wereldse vrienden.

john 21-01-09 08:48:42

Sjoukje,
Bedankt voor je uitleg!!! Grandioos hoe jij tot een antwoord komt. Het antwoord bevestigd mijn denken.
Ik denk dat de eerste broeders een bewogen hart hadden en nood over hun tekorten hadden en leefden zo zij vonden dat ze moesten leven. Door mensenverering komt uiteindelijk scheefgroei, is wat ik eruit lees. Conclusie: niemand is er schuldig, maar door zelf niet meer na te denken, geef je anderen macht over je leven!!! Mag je je wel verantwoordelijk voelen?
Groet


Reactie:
Verantwoordelijk? Dat zijn we allemaal, vind ik. Met de kennis die ik als exitcounselor heb en de kennis van de mogelijke impact van destructieve controle, voel ik me verantwoordelijk genoeg om mensen zoveel mogelijk voor te lichten met workshops, lezingen te geven, een informatieve website neer te zetten, een gastenboek te runnen en mensen als hulpverlener te begeleiden. Dat en nog wat meer, is wat ik eraan kan doen.

John 20-01-09 13:48:16

Eerstelingen, hebben ook geleerd te gehoorzamen en zich te voegen in een besluit!! Schrijver " eerstelingen" het is geen democratische club!!! Van oorsprong waren de eerste broeders marinemensen toch... Hier zit meteen de hierarchie, de strijdgeest, de radicaliteit, de discipline maar bovenal de gehoorzaamheid!!! Aan kinderen leert men de gehoorzaamheid aan ouders en aan de broeders!! Hoe kun je dan nu de " kop in de wind gooien" je hebt geleerd, de ander hoger te achten! Je hebt geleerd klein van jezelf te denken!!! Je hebt geleerd, je verstand, je gevoel in de dood te brengen!! Je hebt geen eigen mening meer of je hebt geleerd deze op te geven! Inderdaad gebrainwashed zijn ze en het zit heel diep...
Is er dan helemaal geen hoop? Ik denk van wel, mits men er zich bewust van word.
Groet John

[ex ]zuster 20-01-09 12:22:42

De stukjes die verwijderd zijn verdienden misschien niet de schoonheidsprijs maar ik had er wel veel hulp aan.
mijn vragen die ik had tav de zgn opwekking zijn er wel door beantwoord. Ik als [ex] zuster had geen stem en werd niet serieus genomen. Sterker nog; toen ik een oprechte vraag stelde over een misstand in de nb. kreeg ik het emmertje met mijn vraag erin gemixt met een opmerking van; hoe durfde ik hier een broeder mee te belasten... direct weer over mij heen.
Ook begrijp ik helemaal de frustratie en onmacht achter het leed van de mensen die op deze site reageren.

anderekant 20-01-09 09:06:41


Inpalming : de mate waarin men een meer of minder belangrijk deel van zijn leven, denken en handelen door de beweging laat bepalen.
Groepsvorming : de mate van wederzijdse controle die de groepsleden op elkaar uitoefenen
Hiërarchie : de mate van macht die de leidende figuren op de volgelingen uitoefenen.
Charismatische leider : in dit geval uit Noorwegen
Afzondering van de wereld
Uitverkiezing : de leden van de groep zijn ervan overtuigd dat ze een apart statuut van 'uitverkorenen' hebben; zich plaatsen boven anderen!
Sociale leven binnen eigen kring.
Evangelisatie tot doel om nieuwe leden binnen te halen.


Reactie:
Tips:
Sektehulp.nl
Wat zijn destructieve controletechnieken
7 dwingende beinvloedingstechnieken

vriendelijke groet,
Sjoukje Drenth
(links zitten achter de tekst)

anderekant 20-01-09 08:41:48

Geldzucht vraagt dit jaar om nog méér inzet!
Gebruik dit jaar om te investeren in uw gezin!
Jaap!

anderekant 20-01-09 07:31:22

"" Gebruik uw Davidszuil dit jaar eens voor een weekje Center Parcs"
Jaap!

gelukkig ex lid 19-01-09 20:12:33

Dag Sjoukje.
Bedank voor je zorgvuldigheid hier op deze site. Ik lees altijd met interesse je reacties. Hoe jij bepaalde zaken benaderd is buitengewoon leerzaam. Ik begrijp wel dat er mensen zijn die hier namen noemen. Er waren inderdaad mensen bij de Noorse broeders die konden ingrijpen en dit hebben nagelaten. Als dit je dan persoonlijk treft, misschien wel voor de rest van je leven, begrijp ik dat mensen hier vanuit emoties schrijven. Hier wordt door jou een platform geboden om vrij te spreken. Ik vind het wel goed dat je zorgvuldig omgaat met ook de belangen van wie dan ook. Alles wat ik hier schrijf is mijn mening en ik probeer me te houden aan de feiten zonder daarbij namen te noemen.

<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies