Geert 15-01-05 17:12:30

Ook ik ben opgevoed binnen de Noorse Broeders. Jarenlang hebben slachtoffers van psychische en fysieke mishandeling gevochten voor hun gelijk. De Noorse Broeders zijn weggekomen met verjaring. De Nederlandse leider Jan Hein Staal verklaarde indertijd op TV dat hem niet bekend was dat onderdeel van de verkondiging was geweest dat kinderen geslagen moesten worden. Hij maakte de vroegere goedgelovige ouders zelfs belachelijk door te stellen dat deze ouders niet hebben begrepen dat tucht niet gelijk staat met slaag. Gelukkig hebben de slachtoffers onlangs alsnog hun gelijk gekregen. In het laaste boek van de huidige grote leider in Noorwegen (KS) staat klip en klaar zijn jeugdherinnering. Hij memoreert hoe in zijn jeugd op kerst werd verkondigd kinderen te tuchtigen en te slaan.


Reactie:
Dag peter,

Nou, als het klopt wat je schrijft, zijn er toch enkele positieve ontwikkelingen te melden. Ik ben benieuwd naar het boek. Bedankt voor je berichtje.

S

Peter 31-12-04 12:21:22

punt 3 een baby neemt veel tijd in beslag waardoor de rest van de kids minder aandacht krijgen terwijl ze al veel te weinig aandacht kregen. Punt 4 als die moeder z' n bevalling op die leeftijd niet had overleeft waren de problemen niet te overzien. Naar mijn oordeel is een miskraam heel erg maar ik denk dat het voor het gezin misschien wel beter is hoe denken jullie daarover. Ik vertel hier nog maar het topje van de ijsberg wat er zich in dit gezin afspeelt en ben ervan overtuigd dat z' n jeugd de nodige problemen veroorzaken in de rest van hun leven. Ik ben dus ook van mening dat de NB verboden moeten worden ter bescherming van het kind,

greoeten Peter

peter 31-12-04 12:16:18

bij mij rijst dan de vraag willen die ouders dat hun kinderen niet te ontwikkeld worden en afhankelijk blijven van de NB of is dit een vorm van onmacht, want dat ik haar op de rit krijg is een taak van hun en niet van mij lijkt me zo. Ook heeft mijn vriendin veel meegemaakt in het verleden waar ik hier geen uitspraken over ga doen, maar laat ik zo zeggen dat alle respect voor die mensen bij mij weg is. Als ik hoor dat die moeder voor de 13de keer zwanger is met 44 jaar en een miskraam krijgt dan denk ik waar zijn ze mee bezig. Punt 1 ze hebben al veel schulden en een kind brengt kosten met zich mee. punt 2 het huis is al te klein voor de nu al 14 mensen die er leven (er slapen bijv. 3 kinderen op een kamer van 3x3 meter).....

Peter 31-12-04 12:11:13

Beste mensen,

Ik heb nu ruim een jaar een relatie met een meisje die is opgeroeid in een NB gezin. Na 9 maanden mag ik er niet meer komen omdat ik kritische aantekeningen had over hoe zij met hun kinderen omgingen (heb onder andere hun zoontje van 2 van de verdrinkingsdood gered omdat door de 12 kinderen die ze hebben er te weinig op hem geled wordt). Opvallend vind ik dat alle kinderen binnen het gezin een gelaten indruk hebben hebben nergens zin in, zetten ze niet in voor school, of een bijbaantje en zijn lui. Dit komt omdat ze door hun ouders totaal niet begeleid worden en gestimuleerd worden. Verder hebben de kids allemaal schulden. In een jaar tijd heb ik mijn vriendin begeleid en nu doet ze wel haar best op school en heeft ze de schuld van 1700 euro afbetaald.......

Joe 06-12-04 00:29:26

Ik vind het interessant om zo eens het een en ander te lezen over de noorse broeders. Eigenlijk is het een onbekende groep. Maar wat mij wel opvalt is dat veel dingen negatief belicht worden hier. Er moeten toch ook wel positieve dingen zijn? En de meeste zaken die hier genoemd zijn, zijn niet echt meer recent. Dus waarschijnlijk zijn de noorse broeders net als wij allemaal onderhevig aan voortschrijdend inzicht.
Maar verder een informatieve site


Reactie:
Beste Joe,

De Noorse Broeders propageren zichzelf natuurlijk als zijnde een fantastische"club".
Wat ontbreekt is de kritische noot. Mensen, slachtoffers van de noorse broeders met kritiek, mogen hun stem niet laten horen. (Dit is een van de kenmerken van een sektarisch getinte beweging)
Ik heb kort geleden nog weer iemand gesproken die wreed buitengesloten wordt en onder druk gezet wordt met als doel zijn kritische toon te onderdrukken, onder het mom van "liefde".
Hier is duidelijk allesbehalve sprake van voortschrijdend inzicht bij de leiding van de NB.
Men is wel na gaan denken over de kritiek die enkele jaren via de krant openbaar werd. Dat wel. Een van de problemen is dat men echter weigert met de kritisch denkenden te spreken op basis van gelijkwaardigheid en respect.
De slachtoffers die open durfden spreken over hun ervaringen met de NB werden bedreigd en zijn tot op de dag van vandaag moe van de druk die van die mogelijke dreiging uit gaat.
Het is tijd voor een voortschrijdend inzicht bij de leiding van de NB.Het is al jaren tijd voor zo'n voortschrijdend inzicht, vind ik. Helaas lijkt de leiding van de NB het daar helemaal niet mee eens te zijn.
Dit probleem is kenmerkend voor sektarisch gestructureerde groepen.
Leiding van normale clubs luisteren naar hun leden en hebbn en democratische structuur zonder dreigementen en onderdrukking van iemands opvatting. Daarin is plaats voor het regelmatig veranderen van inzichten. Binnen sektarische structuren is daarvoor geen ruimte.
Het wachten wat de problematiek rondom de NB betreft, is o.a. het wachten op die ruimte.

schrijvertje

Jonathan S 02-12-04 18:04:50

Noorse broeders vinden het niet leuk als je geen zin hebt om mee te doen. Ze vinden dat helemaal niet leuk. Doe je niet mee, dan vinden ze jou ook niet meer leuk. Dan word je verbannen.

Jannie K. 25-11-04 17:03:17

Stoffel Smit 23-11-04 20:43:30

Jij hebt veel geschreven zeg. Ik hoop dat je veel positieve reacties krijgt hoor.
adoe,
Stoffel

Elsje 22-11-04 21:53:37

Ik had het nog niet zo bekeken. Sektes enzo. Maar ik geloof dat er wel wat in zit hoe jij het schrijft. Maar volgens mij ben je geen slachtoffer van die noorse broeders. Je hebt wel veel meegemaakt, schrijft een boek enzo. Je komt voor die mensen die slachtoffer van die noorse broeders zijn op. Mooi mens moet je zijn. Mooi. :)

Bob G. 22-11-04 15:34:59

Wanneer geslotenheid leidt tot misbruik van macht en slachtoffers, dient opening van zaken de medemenselijkheid. Zeker. Goed dat jij probeert de ondergedompelde stemmen van slachtoffers van zo' n gebeuren boven water te krijgen. Ik denk tenminste dat je dat probeert. Goed zo!

<< < 29 30 31 32 33
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies