gelukkig ex lid 19-01-09 20:01:39

Hallo Joost.
Naar mijn mening lopen er bij de Noorse broeders Schriftgeleerden en farizeeërs rond. Zij behoren naar mijn mening niet bij een bijeenkomst te zijn. Broeders die willens en wetens een aantal anderen gek hebben gemaakt met Gods woord in de hand! Broeders die jongens hebben verkracht. Een vader die zijn dochter heeft verkracht. Broers die hun zussen hebben misbruikt. Ouders die willens en wetens hun kinderen zo hard en vaak hebben geslagen dat zij levenslang problemen hebben. Ja Joost geestelijk tuig, ook bij de Noorse broeders. Als ik de Noorse broeders was zou ik blij zijn dat dit geestelijke tuig zichtbaar gemaakt wordt. En dan heb ik het nog geen eens over de zelfmoorden of pogingen daartoe die hebben plaatsgevonden bij de Noorse broeders. Dus een bijeenkomst, ja dit kan goed zijn voor een ieder.

vraagje 19-01-09 16:21:02

Waar zijn de stevige stukjes over de eerstelingen gebleven?


Reactie:
Zie uitleg hierboven.
Groet,
Sjoukje Drenth

gelukkig ex lid 18-01-09 22:18:34

Hallo andere kant.
Dat de eerstelingen niet massaal in opstand komen is mij ook een raadsel. Ik weet dat er behoorlijk wat ouderen bij de Noorse broeders zijn die het niet eens zijn met de huidige koers van de Noorse broeders. Wat zij wel weten is dat als zij kritiek leveren op het beleid, zij uit de Noorse broeders gezet worden. S.Bratlie schreef het boekje de bruid en de hoer. Velen hebben dit gelezen, velen hebben dit boekje aanbevolen. Je moet dan wel zwaar geestelijk onderkoeld zijn als de inhoud van het boekje op je eigen gemeente van toepassing wordt en je dit niet ziet. Als je teveel onderkoeld raakt worden uiteindelijk allerlei lichaamsfuncties uitgeschakeld. Duurt dit te lang dan begeeft je hart het. Zo kan het ook geestelijk gaan! Ik hoop dat er bij de Noorse broeders nog vele ogen open gaan voor de dwaling die hen getroffen heeft.

Joost 18-01-09 19:15:43

Hallo ex,
Schriftgeleerden en farizeeërs, lopen ze er rond bij de Noorse broeders? Moeten we met hen een verzoeningsbijeenkomst houden? Bij voorbaat vergeven dat wil ik maar hoe gaan we om met dit geestelijke tuig?
Zou mij als NB/CGN niet bepaald motiveren een bijeenkomst , op verzoek, te helpen organiseren.
gr, Joost

anderekant 18-01-09 11:40:56

Joost, ik wil even terugkomen op jouw stukje en de uitspraak van Anonymus: " zodra mensen verheven worden tot goden, wordt de leraar belangrijker dan de leer" Van mijn zus (je) die nog binnen de NB is hoor ik regelmatig dingen die spelen binnen de NB. Hierbij bemerk ik dat de boeken die de leiders uitgeven (vroeger traktaatjes, warm aanbevolen......) steeds belangrijker worden dan het enige leerboek de Bijbel. Er worden zelfs quizen wereldwijd georganiseerd over deze uitgaves, slim want hiermee bereik je dat een ieder ook werkelijk deze boeken leest. De mens verheven tot god, ik heb in mijn jeugdtijd binnen de nb heel wat anders geleerd, maar het roer is daar radicaal om," niet ik niet ik maar u o God" Tegenwoordig is verering van leiders een doodnormale zaak! leider 60 jaar, wordt binnengehaald in een koets, als zijnde koning en konigin, en dat schrijven ze ook nog rustig in hun blad oase! Dat de eerstelingen van de nb niet massaal in opstand komen is mij echt een raadsel die hebben toch het grootste deel van hun leven weggegooid??? in ieder geval: brainwashing werkt!

john 17-01-09 21:42:06

Joost,
Het was niet ech leuk, om van de trap te vallen en dan hartgrondig te vloeken. Het lukt me nog steeds niet om " halleluja" te roepen al ik me bezeer..
Natuurlijk waren er vast wel " leuke dingen " te melden, maar, ik denk gewoon dat veel een bittere nasmaak heeft, wat de " mooie herrinering" vertroebeld heeft.
Persoonlijk had ik gezworen, nooit meer op de KD of in een Kerk te komen. Gelukkig heb ik God, mijn Vader als een vader leren kennen, het heeft mijn leven veranderd. Mijn bitterheid is zoet geworden, het kwade van de haat is veranderd in liefde, ik ga naar een baptistengemeente, waar gesproken word over genade, genade als troost!!!
Ik weet nu, bij overwinning of bij vallen, heb ik deze genade nodig. Ik vind het jammer dat ik dat nu pas hoor en niet bij de NB, misschioen was ik dan wat minder depressief geweest en wie weet had mijn zusje nog geleefd...
Ik hoop dan ook echt dat mijn bijdrages, bijdrages zijn van medeleven. Ik hoop ook echt dat er iets van erkenning komen, niet voor mij, maar voor hen die dit nodig hebben...
Groet

Joost 17-01-09 17:43:01

Gelukkig ex lid,

Ik volg je niet meer! eerst wil je dat ik een poging doe om een bijeenkomst te organiseren en nu weer dit??
Kan zijn dat je nog niet weet wat je wilt, laat me dat dan even weten!

Gr, Joost

anderekant 17-01-09 17:36:43

Uw familielid komt zijn nieuwe auto bij u showen, u feliciteert hem met de aankoop maar dan komt het familielid met het volgende: vanaf nu heeft u een schuld en moet u mee betalen aan de auto! U zou zich rotlachen om deze kolderieke actie van uw zwager!!! Toch is dit een hele normale zaak binnen de NB! uw moet meebetalen aan een zogenaamde schuld die er helemaal niet is, sterker nog hij wordt u opgedrongen...en kijk als dat nou hééél vaak wordt gezegd door de leiders gaat u er in geloven en hard werken om "uw" schuld af te lossen. Een prachtig voorbeeld van Brainwashing en hopelijk voor u "stof tot nadenken".

Joost 17-01-09 17:16:22

Hoi,
Toch zijn er ook zoveel leuke herinneringen:
Hans met zijn tractor aan een touwtje.
De trappers van joyce voor de zaal.( de boer tent )
Jan die steevast naast de deur in de 'de boer' tent zat.
Bij warmte in de tent de flappen omhoog en een jonge man die naar beneden donderde.
John, de carvan stond naast de tent, die van het trappetje viel en hard verdomme riep, hoorbaar voor iedereen.
De ARAKRANTEL broeder ( anti radio krant en televisie )
Ouwe Visser achter het schap, met zijn prachtige gehoor apparaten.
Enz enz. Ook wel eens leuk om aan terug te denken!

gelukkig ex lid 17-01-09 14:17:30

Schriftgeleerden, farizeeërs en Noorse broeders (2)
Als ik kijk naar de opwekking, naar de ontkenning van de leiding als het gaat om misstanden. Als ik kijk naar de geldstromen, het grote en mooie brunstad. Als ik kijk naar de verkondiging (tucht, dit mag niet, dat mag niet enz). Kwam er ook niet zo een fantastische broeder uit Noorwegen jarenlang het woord brengen op de pinksterconferentie? Opeens was hij er niet meer, Bru........ was zijn naam. Schriftgeleerden en farizeeërs, lopen ze er rond bij de Noorse broeders? Moeten we met hen een verzoeningsbijeenkomst houden? Bij voorbaat vergeven dat wil ik maar hoe gaan we om met dit geestelijke tuig?

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies