David van Coolwijk 06-05-17 21:05:55


Hallo Marianne,
Zoals ik je reeds gemeld heb, ben ik een website aan het maken.
Ik meld hem hier even zodat anderen er ook baat bij hebben.
http://www.nooitmeerthuis.nl is een eerbetoon aan hen die nooit meer thuis kwamen uit Nederlands-IndiŽ in de periode 1945-1951.


Coen rams 09-04-17 18:46:05

Beste Marianne,
Sinds enkele maanden ben ik in het bezit van het dagboek dat mijn vader gedurende zijn verblijf met 2-6RI in IndiŽ heeft bijgehouden. Jouw website heeft me al aardig op weg geholpen om de achtergronden te begrijpen die hij nooit met me heeft willen delen.
In zijn dagboek vertelt hij over een bezoek dat "tante Kee" op 30 juni 1947 heeft gebracht aan Semarang. Ik heb in het fotoarchief van het nationaal Archief in Den Haag foto's gevonden van deze gebeurtenis. Een in mijn ogen verklede kerel heeft samen met een chauffeur Suze(de vriendin van Jan Tippel?) die dag een rondrit gemaakt door de stad in een jeep. Ik zou graag meer weten over deze gebeurtenis. Zou iemand mij kunnen helpen?
Groet,
Coen Rams


Reactie:
Dag Coen,

Ik heb je in een mailtje een en ander uitgelegd wat ik weet van tante Kee en Jan Tippel, het geesteskind van Jan van Asseldonk, 2-6RI.
Zij verschenen in de Tijgerkrant in briefvorm. Jan Tippel schreef naar Nederland zijn grieven en tante Kee reageerde daarop vanuit Holland. Leuke vaste rubriek in de Tijgerkrant.
Of er nog sobats zijn die van het bezoek in semarang weten, daar moeten we zien achter te komen d.m.v. een oproep op deze site en de reacties daarop.

hartelijke groeten,
marianne

John Hogaarts 13-02-17 16:59:43

Hallo Marianne.Met veel belangstelling de site bekeken en het gastenboek doorgelopen. Best wel interessant. Ik ben hier terecht gekomen door de site van N.I.M.De link die ik in diverse posten tegen kom www.daric.nl werkt niet. Waarschijnlijk een oude link. Ik heb de gegevens (stamkaart) van mijn vader verkregen via [url=mailtoib.Kerkrade@mindef.nl]sib.Kerkrade@mindef.nl[/url]Nu ben ik verder op zoek of er mensen bekend zijn met 5-3-1RP (Bergen op Zoom) of die mijn vader (C.Hogaarts uit Haarlem) gekend hebben uit de 14e G.V.C. Vertrokken op 28-2-48 per Volendam uit Rotterdam en weer terug naar Holland op 4-5-50 per troepentransportschip General M.B.Stewart uit TandjongPriok met aankomst in Amsterdam 26-5-50. De enige naam die ik mij herinner van zijn bezoek aan de reŁnies van zijn eenheid is J v Nimwegen uit Nijmegen. Ook hij wilde niet vertellen over zijn tijd op Sumatra (Padang) waar hij o.a. was tijdens zijn diensttijd aldaar bij de 14e GenieVeldCompagnie. Ik heb gelukkig wel foto's van zijn tijd en staat er op de achterkant waar die genomen zijn , maar er is ook een hoop weg. Mogelijk heeft hij dat zelf gedaan vanwege de herinnering maar dat weet ik niet. Hij had ook nog een dienstkameraad Geert Heesen uit Terborg waar we elk jaar op vakantie gingen in de jaren eind 50-60. Beiden zijn inmiddels overleden dus is er geen info meer te halen.Zijn er mensen die dit bekend voorkomt of de namen herinnert. Wil graag weten waar hij overal geweest is en wat gedaan heeft. Hij is denk ik niet alleen op Sumatra geweest maar op op Java. Wij hadden vroeger van die (bruine) houten bustes van man en vrouw staan van hout, de zgn. Javaantjes en die zijn weg.Alle info is welkomm.v.g. John Hogaarts


Reactie:
Dag John,

Inmiddels is deze link inderdaad verouderd. Ik geef nu steeds de nieuwe link door. Wat goed dat je de gegevens via mindef hebt ontvangen. Een tip kan je nog geven, stuur een oproep naar het veteranenblad checkpoint. Misschien kan je daar nog mensen bereiken die je meer over je vader kunnen vertellen. Op de site van het veteraneninstituut kan je lezen hoe je deze oproep kan plaatsen.
Weer heel veel succes ermee en ik hoop dat ook jou oproep hier wordt gelezen en zo ook reacties binnenkomen bij je.
Nogmaals heel veel succes met je verdere zoektocht.

Hartelijke groeten,
Marianne

guido meijs 01-01-17 13:39:09

Dag Margriet,Stomtoevallig lees ik jouw bericht! Jan Meijs was een broer van mijn grootmoeder. Jan is dus mijn achterneef. graag kom ik met je in contact. Groet, Guido Meijsgmeijs@ hotmail.com

Margriet 23-06-16 21:04:41

Gezocht:Familie van Johannes Arnoldus (Jan) Meijs - soldaat 2-5 R.S.
geboren te Tilburg 15-12-1924
overleden te Djokjakarta Nederlands Indie 25-01-1949
Begraven: Nederlands ereveld Candi te SemarangIk wil graag iets persoonlijks overhandigen.

In hetzelfde bataljon zat ook Joop van der Maas uit Oud-Gastel ...wie herkent deze namen en kan iets meer over deze personen vertellen?

John laus 13-02-16 21:50:28

Goede dag via deze weg wil ik laten weeten dat mijn vader jan laus op 2 dec is overleden na 3 jaar dement in verzorgingshuis te hebben gezeeten hij maakte deel uit van 2-6 ri . En kwam oorspronkelijk uit boxtel . Mvg john


Reactie:
Dag John Laus,
Wij vinden het heel erg jammer te horen dat uw vader is overleden. Waren wij hiervan meteen op de hoogte gesteld, had ik respectvol afscheid willen nemen van een bijzondere man. Helaas. Zoals ik inmiddels in mijn email aan u heb doorgeven, zullen wij Jan Laus op de manier herdenken zoals wij al onze overleden sobats herdenken.
Ik wens u alsnog heel veel sterkte met de verwerking van het verlies van uw vader Jan laus.

m.vr.gr.
Marianne Pragt- Lankhuizen
voorzitter en secretaris 2-6RI.

 Elze 10-11-15 20:55:38

|http://legeremblemen.nl/|embleem| Ter info www.legeremblemen.nl een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

George Valckx 22-09-15 15:08:16

Hallo Marianne,Ik ben bezig een boekje samen te stellen met het dagboek van OVW-er soldaat Hendrik van Riel van 2-6RI, hij was indertijd bij de verbindingen. Behalve het dagboek kwam ik een krantenartikel tegen over de bouw van een passantenhuis in de kampong Ngalian (z-w Semarang). Hier kon de plaatselijke bevolking terecht voor medische verzorging. De vraag is of iemand daar iets verder over weet of ooit over gehoord heeft?George ValckxChaam

Michiel van Manen 25-08-15 12:28:01

Hallo Sobats,

Ik ben Michiel. 1 van de reenactors die sinds enkele jaren op uw reunie in Vught aanwezig mag zijn. Ik doe dat met veel plezier.
om mijn uitbeelding nog meer tot de verbeelding te laten spreken en als uitbreiding van mijn eigen collectie ben ik al een tijd op zoek naar een origineel Tijgerembleem. U weet wel, het metalen schild op de mouw.
Originele exemplaren zijn moeilijk te vinden en U als veteranen van de Tijgerbrigade mag er trots op zijn er een te bezitten.
Ligt bij u toch maar in achterin een laatje en gunt u het mij dat ik uw embleem op mijn mouw speld en zo de herinnering aan uw eenheid levend houd, dan hou ik mij van harte aan bevolen.

Ik hoop u allen in September weer te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,

Michiel van Manen.

Joke Feijen 03-05-15 15:38:25

Hierbij doe ik een oproep of er nog iemand is die
mijn vader soldaat Jan van Mierlo heeft gekend
Hij was van 20 nov 1945 tot24 apr1948 in Ned Indie
in Semarang en Bandoeng
Hij was gedetacheerd bij de school opleiding bestuurders,monteurs en
instructeurs te Semarang voor cursus carrierbestuurder
Mijn vader is vertrokken met de Nieuw Amsterdam 20 nov 1945
en terug gekomen in Ned met de Johan van Oldenbarnevelt
19 mei 1948.
Zijn legernummer is 24.08.18000.


Alvast hartelijk dank en groeten Joke Feijen van Mierlo.Vlasleeuwenbek 56 1441TH Purmerend

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage