Coen rams 09-04-17 18:46:05

Beste Marianne,
Sinds enkele maanden ben ik in het bezit van het dagboek dat mijn vader gedurende zijn verblijf met 2-6RI in Indië heeft bijgehouden. Jouw website heeft me al aardig op weg geholpen om de achtergronden te begrijpen die hij nooit met me heeft willen delen.
In zijn dagboek vertelt hij over een bezoek dat "tante Kee" op 30 juni 1947 heeft gebracht aan Semarang. Ik heb in het fotoarchief van het nationaal Archief in Den Haag foto's gevonden van deze gebeurtenis. Een in mijn ogen verklede kerel heeft samen met een chauffeur Suze(de vriendin van Jan Tippel?) die dag een rondrit gemaakt door de stad in een jeep. Ik zou graag meer weten over deze gebeurtenis. Zou iemand mij kunnen helpen?
Groet,
Coen Rams


Reactie:
Dag Coen,

Ik heb je in een mailtje een en ander uitgelegd wat ik weet van tante Kee en Jan Tippel, het geesteskind van Jan van Asseldonk, 2-6RI.
Zij verschenen in de Tijgerkrant in briefvorm. Jan Tippel schreef naar Nederland zijn grieven en tante Kee reageerde daarop vanuit Holland. Leuke vaste rubriek in de Tijgerkrant.
Of er nog sobats zijn die van het bezoek in semarang weten, daar moeten we zien achter te komen d.m.v. een oproep op deze site en de reacties daarop.

hartelijke groeten,
marianne

guido meijs 01-01-17 13:39:09

Dag Margriet,Stomtoevallig lees ik jouw bericht! Jan Meijs was een broer van mijn grootmoeder. Jan is dus mijn achterneef. graag kom ik met je in contact. Groet, Guido Meijsgmeijs@ hotmail.com

Margriet 23-06-16 21:04:41

Gezocht:Familie van Johannes Arnoldus (Jan) Meijs - soldaat 2-5 R.S.
geboren te Tilburg 15-12-1924
overleden te Djokjakarta Nederlands Indie 25-01-1949
Begraven: Nederlands ereveld Candi te SemarangIk wil graag iets persoonlijks overhandigen.

In hetzelfde bataljon zat ook Joop van der Maas uit Oud-Gastel ...wie herkent deze namen en kan iets meer over deze personen vertellen?

John laus 13-02-16 21:50:28

Goede dag via deze weg wil ik laten weeten dat mijn vader jan laus op 2 dec is overleden na 3 jaar dement in verzorgingshuis te hebben gezeeten hij maakte deel uit van 2-6 ri . En kwam oorspronkelijk uit boxtel . Mvg john


Reactie:
Dag John Laus,
Wij vinden het heel erg jammer te horen dat uw vader is overleden. Waren wij hiervan meteen op de hoogte gesteld, had ik respectvol afscheid willen nemen van een bijzondere man. Helaas. Zoals ik inmiddels in mijn email aan u heb doorgeven, zullen wij Jan Laus op de manier herdenken zoals wij al onze overleden sobats herdenken.
Ik wens u alsnog heel veel sterkte met de verwerking van het verlies van uw vader Jan laus.

m.vr.gr.
Marianne Pragt- Lankhuizen
voorzitter en secretaris 2-6RI.

 Elze 10-11-15 20:55:38

|http://legeremblemen.nl/|embleem| Ter info www.legeremblemen.nl een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

George Valckx 22-09-15 15:08:16

Hallo Marianne,Ik ben bezig een boekje samen te stellen met het dagboek van OVW-er soldaat Hendrik van Riel van 2-6RI, hij was indertijd bij de verbindingen. Behalve het dagboek kwam ik een krantenartikel tegen over de bouw van een passantenhuis in de kampong Ngalian (z-w Semarang). Hier kon de plaatselijke bevolking terecht voor medische verzorging. De vraag is of iemand daar iets verder over weet of ooit over gehoord heeft?George ValckxChaam

Michiel van Manen 25-08-15 12:28:01

Hallo Sobats,

Ik ben Michiel. 1 van de reenactors die sinds enkele jaren op uw reunie in Vught aanwezig mag zijn. Ik doe dat met veel plezier.
om mijn uitbeelding nog meer tot de verbeelding te laten spreken en als uitbreiding van mijn eigen collectie ben ik al een tijd op zoek naar een origineel Tijgerembleem. U weet wel, het metalen schild op de mouw.
Originele exemplaren zijn moeilijk te vinden en U als veteranen van de Tijgerbrigade mag er trots op zijn er een te bezitten.
Ligt bij u toch maar in achterin een laatje en gunt u het mij dat ik uw embleem op mijn mouw speld en zo de herinnering aan uw eenheid levend houd, dan hou ik mij van harte aan bevolen.

Ik hoop u allen in September weer te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,

Michiel van Manen.

Joke Feijen 03-05-15 15:38:25

Hierbij doe ik een oproep of er nog iemand is die
mijn vader soldaat Jan van Mierlo heeft gekend
Hij was van 20 nov 1945 tot24 apr1948 in Ned Indie
in Semarang en Bandoeng
Hij was gedetacheerd bij de school opleiding bestuurders,monteurs en
instructeurs te Semarang voor cursus carrierbestuurder
Mijn vader is vertrokken met de Nieuw Amsterdam 20 nov 1945
en terug gekomen in Ned met de Johan van Oldenbarnevelt
19 mei 1948.
Zijn legernummer is 24.08.18000.


Alvast hartelijk dank en groeten Joke Feijen van Mierlo.Vlasleeuwenbek 56 1441TH Purmerend

joke feijen 01-05-15 16:32:02

Hallo Marianne
Dankzij u site ben ik veel te weten gekomen over hoe het
geweest moet zijn voor mijn vader Jan van Mierlo 2-6RI ,Legernummer24.08.18000 in
ned indie
Helaas is hij al overleden in 1971 op 46 jarige leeftijd toen ik
19 jaar was .
Dus er was eigenlijk nooit over gesproken. Hij was drie jaar
in ned indie.
Nadat enkele jaren geleden ook onze moeder overleden is ,ben ik
gaan zoeken, ook van defensie heb ik zijn staat van dienst gekregen .
Op u
mooie site heb ik twee foto s gevonden waar hij op staat,mijn drie zussen en
ik herkende hem meteen want wij hebben ook nog een paar foto s van zijn tijd
uit ned indie.
Bij deze stuur ik die mee ,er staat een kruisje op mijn vader
en als iemand nog informatie heeft is die van harte welkom .
Het boek
tussen sawahs en bergen heb ik ook gelezen.
Hartelijk dank voor U vele werk
aan de geweldige site.
Groeten Joke Feijen van Mierlo.

 Vincent 08-08-14 19:22:55

Hallo Marianne,Ik zie nu voor het eerst deze site. Mooi eerbetoon. Ook mijn vader was een tijger van de T Brigage en wel van het roemruchte 5-5 RI ( pijp pijp ). Sommige vaders vertellen niets sommige pas heel laat. Mijn vader heeft redelijk veel losgelaten over wat er is gebeurd. Belangrijk is wel veroordeel hun aanwezigheid niet maar toon begrip voor de moeilijke situatie waarin ze zaten. Helaas is hij al in 1991 gestorven mede aan wat hij in Indië heeft meegemaakt. Sinds 5 jaar ben ik net als mijn vader secretaris van de plaatselijke Vereniging van Oud Indië Militairen welke functie hij van 1952 tot aan zijn dood in 1991. Het geeft veel voldoening om deze mannen en vrouwen te ondersteunen. Al zijn emblemen en onderscheidingen heb ik ingelijst en geeft mij veel steun.


Reactie:
Dag Vincent,
Bedankt voor je mooie bericht hier in het gastenboek. Awas Pijp Pijp. Tijgerbrigade.5-5ri.
Toen 2-6RI in 1948 vertrok naar Nederland, nam 5-5RI het gebied en de taken van 2-6RI over. Wat jammer dat jouw vader in 1991 al overleden is. Zeker als dat mede het gevolg is geweest van wat hij in Indie heeft meegemaakt.
Maar wel mooi dat hij u redelijk veel heeft kunnen vertellen over wat hij heeft meegemaakt en hoe hij het er ervaren heeft.
Erg mooi dat u zijn functie als secretaris heeft overgenomen heeft na zijn overlijden. Een veel omvattende functie overigens. Het is niet alleen een briefje schrijven zoals ze mij dat destijds zeiden. Maar net wat u zegt, het geeft zoveel voldoening om juist voor de veteranen iets te mogen betekenen, iets terug te doen voor hetgeen zij destijds hebben moeten laten, jong zijn. Het is mijn eerbetoon aan hen, mijn medaille.
Net als u heb ik ook een speciaal kastje met alle emblemen en onderscheidingen van mijn vader. Soms neem ik deze mee wanneer een sobat van 2-6RI of Tijgerbrigade is overleden en wij gevraagd worden om bij de afscheidsplechtigheid aanwezig te zijn. Als de nabestaanden geen of niet alle onderscheidingen heeft, liggen die van mijn vader op de kist. Als maatjes zouden ze zoiets zelf ook hebben gedaan. Daarna gaan de onderscheidingen weer netjes terug in het kastje. Trots? Als een pauw op mijn vader, maar ook op alle andere veteranen. Zowel jong als oud.
Vincent, ga door met je goede werk. Ze verdienen het zo, die veteranen.

Met vriendelijke groet,
Marianne

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies