Joke Feijen van mierlo 19-11-17 11:30:41

Beste heer RamsOp pag 103 in het dagboek van u vader staat een foto van u vader met zijn dienstmaat dat is mijn vader Jan van Mierlo ook ik ben in bezit van die foto .Hij woonde ook in Oosterhout aan de Tilburgse weg helaas is hij al in 1971 overleden , ik ben ook veel te weten gekomen via deze site want hij heeft nooit gepraat over ned indie door het dagboek weet ik nu toch weer wat meer over hun tijd daar . .

Tiny van der Meer 26-09-17 22:36:55

Boek OVW-Bataljon Limburg, 2-13RI gezocht. Ik, zoon van een reeds lang (1975) overleden Indiëganger, ben zeer geïnteresseerd in zijn militaire loopbaan en belevenissen in Indië. Mijn vader, Marinus (Rinus) van der Meer uit Grave, diende in 1947 bij 2-13RI (Limburgse Jagers) en na repatriëring van dit bataljon tot eind 1948 bij 5-13RI. Daarom ben ik op zoek naar een compleet en in goede staat verkerend Bataljonsgedenkboek: OVW – Bataljon Limburg, 2-13 RIAuteur: T. Jorna en uitgegeven in Roermond 1994. Wie kan mij helpen om dit boek tegen een redelijke vergoeding te verkrijgen? Inlichtingen en opgave gaarne richten aan: M.M. (Tiny) van der MeerSt. Henricusweg-255361 EE Grave.Mobiel: 06-36450497.Mail: tiny.vandermeer@gmail.com

 David van Coolwijk 06-05-17 21:05:55


Hallo Marianne,
Zoals ik je reeds gemeld heb, ben ik een website aan het maken.
Ik meld hem hier even zodat anderen er ook baat bij hebben.
http://www.nooitmeerthuis.nl is een eerbetoon aan hen die nooit meer thuis kwamen uit Nederlands-Indië in de periode 1945-1951.Reactie:
Dag David,

Ik heb hier ruimschoots aandacht gegeven op de website en uiteraard ook in ons boekje Sepatoe Roesak. Ik hoop dat je veel reacties krijgt.

Hartelijke groet,
Marianne

Coen rams 09-04-17 18:46:05

Beste Marianne,
Sinds enkele maanden ben ik in het bezit van het dagboek dat mijn vader gedurende zijn verblijf met 2-6RI in Indië heeft bijgehouden. Jouw website heeft me al aardig op weg geholpen om de achtergronden te begrijpen die hij nooit met me heeft willen delen.
In zijn dagboek vertelt hij over een bezoek dat "tante Kee" op 30 juni 1947 heeft gebracht aan Semarang. Ik heb in het fotoarchief van het nationaal Archief in Den Haag foto's gevonden van deze gebeurtenis. Een in mijn ogen verklede kerel heeft samen met een chauffeur Suze(de vriendin van Jan Tippel?) die dag een rondrit gemaakt door de stad in een jeep. Ik zou graag meer weten over deze gebeurtenis. Zou iemand mij kunnen helpen?
Groet,
Coen Rams


Reactie:
Dag Coen,

Ik heb je in een mailtje een en ander uitgelegd wat ik weet van tante Kee en Jan Tippel, het geesteskind van Jan van Asseldonk, 2-6RI.
Zij verschenen in de Tijgerkrant in briefvorm. Jan Tippel schreef naar Nederland zijn grieven en tante Kee reageerde daarop vanuit Holland. Leuke vaste rubriek in de Tijgerkrant.
Of er nog sobats zijn die van het bezoek in semarang weten, daar moeten we zien achter te komen d.m.v. een oproep op deze site en de reacties daarop.

hartelijke groeten,
marianne

guido meijs 01-01-17 13:39:09

Dag Margriet,Stomtoevallig lees ik jouw bericht! Jan Meijs was een broer van mijn grootmoeder. Jan is dus mijn achterneef. graag kom ik met je in contact. Groet, Guido Meijsgmeijs@ hotmail.com

Margriet 23-06-16 21:04:41

Gezocht:Familie van Johannes Arnoldus (Jan) Meijs - soldaat 2-5 R.S.
geboren te Tilburg 15-12-1924
overleden te Djokjakarta Nederlands Indie 25-01-1949
Begraven: Nederlands ereveld Candi te SemarangIk wil graag iets persoonlijks overhandigen.

In hetzelfde bataljon zat ook Joop van der Maas uit Oud-Gastel ...wie herkent deze namen en kan iets meer over deze personen vertellen?

John laus 13-02-16 21:50:28

Goede dag via deze weg wil ik laten weeten dat mijn vader jan laus op 2 dec is overleden na 3 jaar dement in verzorgingshuis te hebben gezeeten hij maakte deel uit van 2-6 ri . En kwam oorspronkelijk uit boxtel . Mvg john


Reactie:
Dag John Laus,
Wij vinden het heel erg jammer te horen dat uw vader is overleden. Waren wij hiervan meteen op de hoogte gesteld, had ik respectvol afscheid willen nemen van een bijzondere man. Helaas. Zoals ik inmiddels in mijn email aan u heb doorgeven, zullen wij Jan Laus op de manier herdenken zoals wij al onze overleden sobats herdenken.
Ik wens u alsnog heel veel sterkte met de verwerking van het verlies van uw vader Jan laus.

m.vr.gr.
Marianne Pragt- Lankhuizen
voorzitter en secretaris 2-6RI.

 Elze 10-11-15 20:55:38

|http://legeremblemen.nl/|embleem| Ter info www.legeremblemen.nl een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

George Valckx 22-09-15 15:08:16

Hallo Marianne,Ik ben bezig een boekje samen te stellen met het dagboek van OVW-er soldaat Hendrik van Riel van 2-6RI, hij was indertijd bij de verbindingen. Behalve het dagboek kwam ik een krantenartikel tegen over de bouw van een passantenhuis in de kampong Ngalian (z-w Semarang). Hier kon de plaatselijke bevolking terecht voor medische verzorging. De vraag is of iemand daar iets verder over weet of ooit over gehoord heeft?George ValckxChaam

Michiel van Manen 25-08-15 12:28:01

Hallo Sobats,

Ik ben Michiel. 1 van de reenactors die sinds enkele jaren op uw reunie in Vught aanwezig mag zijn. Ik doe dat met veel plezier.
om mijn uitbeelding nog meer tot de verbeelding te laten spreken en als uitbreiding van mijn eigen collectie ben ik al een tijd op zoek naar een origineel Tijgerembleem. U weet wel, het metalen schild op de mouw.
Originele exemplaren zijn moeilijk te vinden en U als veteranen van de Tijgerbrigade mag er trots op zijn er een te bezitten.
Ligt bij u toch maar in achterin een laatje en gunt u het mij dat ik uw embleem op mijn mouw speld en zo de herinnering aan uw eenheid levend houd, dan hou ik mij van harte aan bevolen.

Ik hoop u allen in September weer te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,

Michiel van Manen.

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies