Elze 10-11-15 20:55:38

|http://legeremblemen.nl/|embleem| Ter info www.legeremblemen.nl een site voor verzamelaars van emblemen van Landmacht, Luchtmacht en Marine.

George Valckx 22-09-15 15:08:16

Hallo Marianne,Ik ben bezig een boekje samen te stellen met het dagboek van OVW-er soldaat Hendrik van Riel van 2-6RI, hij was indertijd bij de verbindingen. Behalve het dagboek kwam ik een krantenartikel tegen over de bouw van een passantenhuis in de kampong Ngalian (z-w Semarang). Hier kon de plaatselijke bevolking terecht voor medische verzorging. De vraag is of iemand daar iets verder over weet of ooit over gehoord heeft?George ValckxChaam

Michiel van Manen 25-08-15 12:28:01

Hallo Sobats,

Ik ben Michiel. 1 van de reenactors die sinds enkele jaren op uw reunie in Vught aanwezig mag zijn. Ik doe dat met veel plezier.
om mijn uitbeelding nog meer tot de verbeelding te laten spreken en als uitbreiding van mijn eigen collectie ben ik al een tijd op zoek naar een origineel Tijgerembleem. U weet wel, het metalen schild op de mouw.
Originele exemplaren zijn moeilijk te vinden en U als veteranen van de Tijgerbrigade mag er trots op zijn er een te bezitten.
Ligt bij u toch maar in achterin een laatje en gunt u het mij dat ik uw embleem op mijn mouw speld en zo de herinnering aan uw eenheid levend houd, dan hou ik mij van harte aan bevolen.

Ik hoop u allen in September weer te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,

Michiel van Manen.

Joke Feijen 03-05-15 15:38:25

Hierbij doe ik een oproep of er nog iemand is die
mijn vader soldaat Jan van Mierlo heeft gekend
Hij was van 20 nov 1945 tot24 apr1948 in Ned Indie
in Semarang en Bandoeng
Hij was gedetacheerd bij de school opleiding bestuurders,monteurs en
instructeurs te Semarang voor cursus carrierbestuurder
Mijn vader is vertrokken met de Nieuw Amsterdam 20 nov 1945
en terug gekomen in Ned met de Johan van Oldenbarnevelt
19 mei 1948.
Zijn legernummer is 24.08.18000.


Alvast hartelijk dank en groeten Joke Feijen van Mierlo.Vlasleeuwenbek 56 1441TH Purmerend

joke feijen 01-05-15 16:32:02

Hallo Marianne
Dankzij u site ben ik veel te weten gekomen over hoe het
geweest moet zijn voor mijn vader Jan van Mierlo 2-6RI ,Legernummer24.08.18000 in
ned indie
Helaas is hij al overleden in 1971 op 46 jarige leeftijd toen ik
19 jaar was .
Dus er was eigenlijk nooit over gesproken. Hij was drie jaar
in ned indie.
Nadat enkele jaren geleden ook onze moeder overleden is ,ben ik
gaan zoeken, ook van defensie heb ik zijn staat van dienst gekregen .
Op u
mooie site heb ik twee foto s gevonden waar hij op staat,mijn drie zussen en
ik herkende hem meteen want wij hebben ook nog een paar foto s van zijn tijd
uit ned indie.
Bij deze stuur ik die mee ,er staat een kruisje op mijn vader
en als iemand nog informatie heeft is die van harte welkom .
Het boek
tussen sawahs en bergen heb ik ook gelezen.
Hartelijk dank voor U vele werk
aan de geweldige site.
Groeten Joke Feijen van Mierlo.

 Vincent 08-08-14 19:22:55

Hallo Marianne,Ik zie nu voor het eerst deze site. Mooi eerbetoon. Ook mijn vader was een tijger van de T Brigage en wel van het roemruchte 5-5 RI ( pijp pijp ). Sommige vaders vertellen niets sommige pas heel laat. Mijn vader heeft redelijk veel losgelaten over wat er is gebeurd. Belangrijk is wel veroordeel hun aanwezigheid niet maar toon begrip voor de moeilijke situatie waarin ze zaten. Helaas is hij al in 1991 gestorven mede aan wat hij in IndiŽ heeft meegemaakt. Sinds 5 jaar ben ik net als mijn vader secretaris van de plaatselijke Vereniging van Oud IndiŽ Militairen welke functie hij van 1952 tot aan zijn dood in 1991. Het geeft veel voldoening om deze mannen en vrouwen te ondersteunen. Al zijn emblemen en onderscheidingen heb ik ingelijst en geeft mij veel steun.


Reactie:
Dag Vincent,
Bedankt voor je mooie bericht hier in het gastenboek. Awas Pijp Pijp. Tijgerbrigade.5-5ri.
Toen 2-6RI in 1948 vertrok naar Nederland, nam 5-5RI het gebied en de taken van 2-6RI over. Wat jammer dat jouw vader in 1991 al overleden is. Zeker als dat mede het gevolg is geweest van wat hij in Indie heeft meegemaakt.
Maar wel mooi dat hij u redelijk veel heeft kunnen vertellen over wat hij heeft meegemaakt en hoe hij het er ervaren heeft.
Erg mooi dat u zijn functie als secretaris heeft overgenomen heeft na zijn overlijden. Een veel omvattende functie overigens. Het is niet alleen een briefje schrijven zoals ze mij dat destijds zeiden. Maar net wat u zegt, het geeft zoveel voldoening om juist voor de veteranen iets te mogen betekenen, iets terug te doen voor hetgeen zij destijds hebben moeten laten, jong zijn. Het is mijn eerbetoon aan hen, mijn medaille.
Net als u heb ik ook een speciaal kastje met alle emblemen en onderscheidingen van mijn vader. Soms neem ik deze mee wanneer een sobat van 2-6RI of Tijgerbrigade is overleden en wij gevraagd worden om bij de afscheidsplechtigheid aanwezig te zijn. Als de nabestaanden geen of niet alle onderscheidingen heeft, liggen die van mijn vader op de kist. Als maatjes zouden ze zoiets zelf ook hebben gedaan. Daarna gaan de onderscheidingen weer netjes terug in het kastje. Trots? Als een pauw op mijn vader, maar ook op alle andere veteranen. Zowel jong als oud.
Vincent, ga door met je goede werk. Ze verdienen het zo, die veteranen.

Met vriendelijke groet,
Marianne

 bart 17-07-14 01:46:22

Hallo.Mijn vader heeft ook gediend al dienstplichtig militair bij de Tijger brigade maar dan bij het 4e regiment infanterie en is vertrokken in 1949, (1e paasdag) uit Rotterdam met de Zuiderkruis, mijn vader vertelde nooit over zijn tijd daar maar sinds zijn vrouw [mijn moeder] vorige maand na 63 jaar lief en leed te hebben gedeeld is overleden begint hij er nu met mij over te praten en ondanks zijn leeftijd 86 jaar weet hij elk dorpje nog bij naam te noemen met de datum erbij.Zijn Indie tijd heeft maar 4 maanden geduurd daarna is hij met het hospitaalschip de Grote Beer weer naar Nederland gebracht wat er precies op Java is gebeurd heb ik van mijn moeder gehoord dat krijg ik dus niet van hem te horen daar wil en kan hij niet over praten.en ik durf daar niet naar te vragen want ben bang dat het te pijnlijk voor hem is.Als hij er over praat durf ik amper adem te halen want het is voor mij heel belangrijk om wat over deze tijd waar bijna niets in de geschiedenis boekjes is te lezen te weten.2 jaar geleden heb ik zijn medaille en het embleem van de tijger brigade gekregen en heb hem uit respect voor hem op mijn arm laten tatoeŽren .Hij is mijn held omdat hij na deze verschrikkelijke tijd toch samen met mijn moeder een gezin heeft gesticht en mij en mijn broer een fijne jeugd heeft gegeven en nog steeds voor ons klaar staat.
BartReactie:
Dag Bart,
Ik heb met jou inmiddels via een email contact gelegd. Je bent een kanjer!
hartelijke groet,
marianne

joan oosthoek 11-07-14 10:46:32

Hallo.
Zoals zovelen heeft ook mijn opa in indonesie gediend, en ligt begraven op Kembang Kuning in Surabaya. Twee jaar geleden mocht ik met de oorlogsgravenstichting mee om de slag om javazee te herdenken. Dat was toen 70 jaar geleden. Kembang Kuning vond ik zeer indrukwekkend, ben blij dat ik aan zijn graf mocht staan.
Hoe hij de oorlog heeft meegemaakt en waar hij is geweest weet ik niet, maar ik ben wel op zoek naar veteranen die daarover iets willen vertellen, doorgeven ter herdenking, zodat wij nog meer kennis krijgen van wat er daar gebeurd is.
Ik ben op zoek naar veteranen en/of familieleden die op 15 augustus 2014, tijdens de nederlands indie herdenking te Hilversum, hun verhaal met ons willen delen. Graag zie ik uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groeten, J.Oosthoek. email: j.oosthoek@hotmail.com


Reactie:
Dag Joan Oosthoek,

Ik hoop dat via deze oproep op deze site veel veteranen zullen reageren en u iets willen vertellen ter herdenking van de Slag om de Javazee. Succes met uw mooie missie.

Met vriendelijke groet,
Marianne Pragt.

hendry 10-04-14 16:10:49

groeten, ik kom uit IndonesiŽ! Ik ben op zoek parcours naar informatie over het parcours grootvader die ooit geserveerd in het West-Java gebied precies Ciranjang, Cianjur, Cipanas circa 1948-1950. my Mijn oma werd genoemd Esih, hij werkte eerst in de Nederlandse militaire kazerne, mijn grootmoeder was achtergelaten in een staat zwanger die tijd, omdat op dat moment. de Nederlandse militairen terug uit IndonesiŽ worden getrokken, mijn vader heeft nooit weten en voelen de liefde van een vader en zijn grootste wens is om te ontmoeten en te weten komen over zijn stamboom in belanda.saya wens was er een bezoeker van deze site die weet / kent mijn grootmoeder of grootvader, en kan informatie en begeleiding, want we zijn erg nodig hebt, dank u


Reactie:
Dag Hendry,
Wat ontzettend jammer dat jullie zo moeten zoeken naar informatie over je grootvader. Ik hoop van harte dat iemand jullie op de goede weg kan helpen.
Ik kan alleen zeggen tegen degene die dit gastenboek bekijken, indien u iets kan betekenen voor Hendry, reageer dan s.v.p.

Met vriendelijke groet,
Marianne

 Warin 04-02-14 09:23:05

hello,my name is Warin from Salatiga. I am 25 years old and very interested in History, specialy what happened in Salatiga during the Dutch time. My greatgrand father was a Dutch-German from Enschede, and he was a KNIL family name is Warin, but also called by De Jisrechg. Now i am very interesting to the Bersiap time in Salatiga and Ambarawa (Banjoebiroe). During the Japans Capitulations and until the end of Bersiap Kampen (1949). I am very thankfull if somebody (oma/opa) here can help me. I will try make a book basically on the true story and interview to the eyewitness. I want make a book about this time (specially the situation of the Dutch wich is internered and about Bersiap) because many of Indonesian doesn't know about this.
best regards,
Warin Darsono (Warren)
address : Perum Domas blok PS. 5 rt. 5/ rw. 10, Salatiga. Jawa Tengah.email : warren.salatiga@gmail.commobile phone : 6285712022273

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!