bart 17-07-14 01:46:22

Hallo.Mijn vader heeft ook gediend al dienstplichtig militair bij de Tijger brigade maar dan bij het 4e regiment infanterie en is vertrokken in 1949, (1e paasdag) uit Rotterdam met de Zuiderkruis, mijn vader vertelde nooit over zijn tijd daar maar sinds zijn vrouw [mijn moeder] vorige maand na 63 jaar lief en leed te hebben gedeeld is overleden begint hij er nu met mij over te praten en ondanks zijn leeftijd 86 jaar weet hij elk dorpje nog bij naam te noemen met de datum erbij.Zijn Indie tijd heeft maar 4 maanden geduurd daarna is hij met het hospitaalschip de Grote Beer weer naar Nederland gebracht wat er precies op Java is gebeurd heb ik van mijn moeder gehoord dat krijg ik dus niet van hem te horen daar wil en kan hij niet over praten.en ik durf daar niet naar te vragen want ben bang dat het te pijnlijk voor hem is.Als hij er over praat durf ik amper adem te halen want het is voor mij heel belangrijk om wat over deze tijd waar bijna niets in de geschiedenis boekjes is te lezen te weten.2 jaar geleden heb ik zijn medaille en het embleem van de tijger brigade gekregen en heb hem uit respect voor hem op mijn arm laten tatoeëren .Hij is mijn held omdat hij na deze verschrikkelijke tijd toch samen met mijn moeder een gezin heeft gesticht en mij en mijn broer een fijne jeugd heeft gegeven en nog steeds voor ons klaar staat.
BartReactie:
Dag Bart,
Ik heb met jou inmiddels via een email contact gelegd. Je bent een kanjer!
hartelijke groet,
marianne

joan oosthoek 11-07-14 10:46:32

Hallo.
Zoals zovelen heeft ook mijn opa in indonesie gediend, en ligt begraven op Kembang Kuning in Surabaya. Twee jaar geleden mocht ik met de oorlogsgravenstichting mee om de slag om javazee te herdenken. Dat was toen 70 jaar geleden. Kembang Kuning vond ik zeer indrukwekkend, ben blij dat ik aan zijn graf mocht staan.
Hoe hij de oorlog heeft meegemaakt en waar hij is geweest weet ik niet, maar ik ben wel op zoek naar veteranen die daarover iets willen vertellen, doorgeven ter herdenking, zodat wij nog meer kennis krijgen van wat er daar gebeurd is.
Ik ben op zoek naar veteranen en/of familieleden die op 15 augustus 2014, tijdens de nederlands indie herdenking te Hilversum, hun verhaal met ons willen delen. Graag zie ik uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groeten, J.Oosthoek. email: j.oosthoek@hotmail.com


Reactie:
Dag Joan Oosthoek,

Ik hoop dat via deze oproep op deze site veel veteranen zullen reageren en u iets willen vertellen ter herdenking van de Slag om de Javazee. Succes met uw mooie missie.

Met vriendelijke groet,
Marianne Pragt.

hendry 10-04-14 16:10:49

groeten, ik kom uit Indonesië! Ik ben op zoek parcours naar informatie over het parcours grootvader die ooit geserveerd in het West-Java gebied precies Ciranjang, Cianjur, Cipanas circa 1948-1950. my Mijn oma werd genoemd Esih, hij werkte eerst in de Nederlandse militaire kazerne, mijn grootmoeder was achtergelaten in een staat zwanger die tijd, omdat op dat moment. de Nederlandse militairen terug uit Indonesië worden getrokken, mijn vader heeft nooit weten en voelen de liefde van een vader en zijn grootste wens is om te ontmoeten en te weten komen over zijn stamboom in belanda.saya wens was er een bezoeker van deze site die weet / kent mijn grootmoeder of grootvader, en kan informatie en begeleiding, want we zijn erg nodig hebt, dank u


Reactie:
Dag Hendry,
Wat ontzettend jammer dat jullie zo moeten zoeken naar informatie over je grootvader. Ik hoop van harte dat iemand jullie op de goede weg kan helpen.
Ik kan alleen zeggen tegen degene die dit gastenboek bekijken, indien u iets kan betekenen voor Hendry, reageer dan s.v.p.

Met vriendelijke groet,
Marianne

 Warin 04-02-14 09:23:05

hello,my name is Warin from Salatiga. I am 25 years old and very interested in History, specialy what happened in Salatiga during the Dutch time. My greatgrand father was a Dutch-German from Enschede, and he was a KNIL family name is Warin, but also called by De Jisrechg. Now i am very interesting to the Bersiap time in Salatiga and Ambarawa (Banjoebiroe). During the Japans Capitulations and until the end of Bersiap Kampen (1949). I am very thankfull if somebody (oma/opa) here can help me. I will try make a book basically on the true story and interview to the eyewitness. I want make a book about this time (specially the situation of the Dutch wich is internered and about Bersiap) because many of Indonesian doesn't know about this.
best regards,
Warin Darsono (Warren)
address : Perum Domas blok PS. 5 rt. 5/ rw. 10, Salatiga. Jawa Tengah.email : warren.salatiga@gmail.commobile phone : 6285712022273

 Elly Gennissen 29-12-13 20:13:08

Hallo Marianne, Ik ben nog steeds aan het uitzoeken wat er met mijn vader gebeurd is in Indie.
Zijn naam is Peter Gennissen. De Tenor zanger!! uit Tiel.
Hij is in Semarang begonnen. 2-6-RI denk ik maar ik weet het niet 100% zeker. 1948=1950
Hij leeft nog. Maar zit op een gesloten afdeling voor demente bejaarden. Ik heb nu wat gegevens gekregen maar kom niet veel verder nog.
Wie kent hem nog en wil wat over zijn leven in indonesie kwijt. Ik heb voor hem een facebook pagina gemaakt en heeft al veel trouwe veteranen om zich heen. Erg leuk,
Misschien kan iemand mij helpen om wat meer gegevens te krijgen over de Tenor zanger uit Tiel in Indonesie.
Groeten van ziijn dochter Elly Gennissen(54)


Reactie:
http://www.defensie.nl/dmo/ivent/defensiearchief/persoonsarchief/

Dag Elly,

Op de site van de bovenstaande link kan je zien hoe je de staat van dienst van jouw vader kan opvragen. Aan de hand hiervan kan je zoveel gegevens ophalen en verder uit gaan zoeken. Ik denk niet dat jouw vader 2-6RIwas, gezien de datums die jij doorgeeft, maar de tijgerbrigade zou wel kunnen.
Via de staat van dienst kom je ook dat te weten. Jammer dat jouw vader niet meer over zijn Indiëtijd heeft gesproken en dat hij opgenomen is een gesloten afdeling. Fijn dat er zoveel veteranen hem geliked hebben op facebook. Geweldig. Dat zijn makkers!
Succes met je speurtocht. Laat je nog eens horens wat je te weten bent gekomen?

Groetjes,
Marianne


.

 John Bruininga 21-12-13 12:30:44

Hallo Mariane
Ben Indië en Nieuw-Guinea Marinier Veteraan en ben 80 jaar, ben enorm blij dat er nu zoveel aandacht wordt besteed aan de Veteraan... ook met dank voor jullie generatie die het uitdraagt..Hierbij wil ik jou mijn Respect betuigen, heb een eigen website proberen te maken, en daar ben jij van harte Welkom in. ..Greetz Ut Waik..Keep and Touche..!!
John


Reactie:
Dag John,

Ik heb de website van u bekeken. Mooi gedaan en heel interessant! Als echtgenote van een nng-veteraan heeft alles met betrekking op nng en fak-fak , naast nederlands indie, ook mijn interesse .
Ik kom zeker nog eens terug om de website te bekijken of er weer up-dates zijn. Succes met jou site.
Dank je wel voor complimenten. Het is het minste wat we kunnen voor deze mannen. Hen niet laten verdwijnen in de vergetelheid.

Hartelijke groet,
Marianne Pragt

erik wories 06-11-13 19:34:40

Mijn opa is als 17 jarige dienstplichtige naar
nederlands indie gegaan en wat hij daar gezien en meegemaakt heefd is grof
gezegd met hem in zijn graf meegegaan en aangezien het feit dat hij er nooit
over sprak en de dingen die hij gezien of gedaan heefd, op zijn netvlies gebrand
waren heefd hij er nooit over gesproken.
ik ga nu proberen om zijn persoons gegevens op te vragen om erachter te komen waar hij gelegerd zat
naam jan joannes lemstra militaire politie
volgens mijn moeder bestaan er brieven van hem aan zijn moeder en daar zaten een paar bij van hem vanuit java
ik wil graag te weten komen in welk bataljon hij heefd gezeten en wat hij heefd meegemaakt en ik wil graag de reden van zijn zwijgen weten ik ben op een foto van hem de tekst "old soldiers never die tegen gekomen" weet een van jullie wat dat betekend?mvg erik wories (kleinzoon)


Reactie:
Dag Eric,

Bedankt dat je de website hebt bezocht.
Om meer informatie over jouw opa te krijgen kun je het beste contact opnemen met het persoonsarchief defensie in Kerkrade.
Hoe je dat moet doen kan je vinden op de onderstaande website.

http://www.defensie.nl/dmo/ivent/defensiearchief/persoonsarchief/

Net als jou opa zijn er vele veteranen die nooit iets over hun ervaringen in Ned. Indië hebben gesproken. Via een staat van Dienst kom je te weten hoe jou opa's militaire loopbaan is geweest. Waar hij in opleiding is geweest, wanneerhij vertrok uit Nederland, waar hij was ingedeeld, wat voor functie hij had enz. Heb je die gegevens ontvangen kan ik kijken of ik je verder kan helpen. Maar wie weet dat iemand deze oproep in het gastenboek leest misschien jouw opa heeft gekend. Het is maar een kleine kans, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

"Old soldiers never die" is een lied. Oude soldaten sterven niet, zij vervagen alleen.
http://top-mp3-download.com/vaughn-monroe-old-soldiers-never-die.html

Op verschillende crematies en begrafenisdiensten heb ik dit nummer gehoord.
Na afloop onze herdenkingen heb ik dit nummer ook verschillende malen laten horen.
Ik wens je veel succes met jouw zoektocht Eric.

Hartelijke groet,

Marianne Pragt

Ron van Tol 25-10-13 23:36:57

Ik ben de zoon van Jan"de Zwarte"van Tol welke heeft gediend bij 2-7 R.I. en is overleden in 1975 te Amsterdam. Ik ben vroeger met mijn vader en moeder heel vaak op de reunie geweest op de voormalige Oranje Nassau Kazerne te Amsterdam geweest. Mijn vraag is de volgende, word er nog steeds een jaarlijkse reunie gehouden door/voor de oud leden van 2-7 R.I.Mvg. Ron van Tol


Reactie:
Dag Ron van Tol.
Wat ontzettend jammer dat je net te laat met je vraag komt. Op 28 september 2013 is de reünie voor de Tijgerbrigade in Vught gehouden. Daarbij was ook 2-7RI aanwezig. Jij had daar ook bij kunnen zijn.
Heb je vragen kan je bij mij terecht. Ik ben van Het ledenbestand 2-7RI op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
Marianne

marianne smeele van Nieuwkerk 05-09-13 23:55:16

Ik heb vanmiddag een oproepje gedaan over Joop van Nieuwkerk onze vader wij hebben nog wat namen uit een brief die mijn vader ontvangen had van Daan Hollemans 32aat in die brief noemt hij Luit. Lambruchtsen. v.d. Bijl die bij 33aat zit en hij noemt ene Chris en Arie Clement .
Hij vertelde dat Wim Droog en Pronk naar Nieuw-Guinea vertrokken ook noemde hij nog de namen Graauw,Verschoor en Bruggink misschien dat al die namen wat extra herrineringen wakker roepen ,hopen wij alvast bedankt voor alle moeite

Marianne smeele v Nieuwkerk 05-09-13 16:06:00

Goedenmorgen nadat ik vanochtend contact had gehad met Marianne besloot ik alvast een oproep je te doen ,we hopen dat er nog iemand is die ons iets kan vertellen over onze vader Joop van Nieuwkerk ,hij vertok in juni 1947 naar indonesia met ss Zuiderkruis ,in juli werkte hij op de werkplaaats in Salatiga wat wij hebben meegekregen was dat hij bij de aan en afvoer troepen zat ,hij heeft ook wel wat kantoorwerk gedaan ,wij hebben ook nog fototjes van augustes 1948 de Parade in Soerabaia ,mijn vader is thuis gekomen omdat zijn broer Cor van Nieuwkerk die bij de mariniers zat is omgekomen met een aantal kameraden ten gevolge van een bermbom ,van mijn vader werdt het geweer in beslag genomen en hij werd naar huis gestuurd en dat was omstreeks februarie 1949
helaas heeft hij weinig over zijn ervaringen gesproken zoals menigeen en mischien komen we op deze manier nog wat te weten over de jongeman die mijn vader toen was ,we hebben thuis nog wel een brief van een zekere Daan waar mijn vader mee bevriend was hopelijk gaat er bij iemand een belletje rinkelen alvast bedankt

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies