Elly Gennissen 29-12-13 20:13:08

Hallo Marianne, Ik ben nog steeds aan het uitzoeken wat er met mijn vader gebeurd is in Indie.
Zijn naam is Peter Gennissen. De Tenor zanger!! uit Tiel.
Hij is in Semarang begonnen. 2-6-RI denk ik maar ik weet het niet 100% zeker. 1948=1950
Hij leeft nog. Maar zit op een gesloten afdeling voor demente bejaarden. Ik heb nu wat gegevens gekregen maar kom niet veel verder nog.
Wie kent hem nog en wil wat over zijn leven in indonesie kwijt. Ik heb voor hem een facebook pagina gemaakt en heeft al veel trouwe veteranen om zich heen. Erg leuk,
Misschien kan iemand mij helpen om wat meer gegevens te krijgen over de Tenor zanger uit Tiel in Indonesie.
Groeten van ziijn dochter Elly Gennissen(54)


Reactie:
http://www.defensie.nl/dmo/ivent/defensiearchief/persoonsarchief/

Dag Elly,

Op de site van de bovenstaande link kan je zien hoe je de staat van dienst van jouw vader kan opvragen. Aan de hand hiervan kan je zoveel gegevens ophalen en verder uit gaan zoeken. Ik denk niet dat jouw vader 2-6RIwas, gezien de datums die jij doorgeeft, maar de tijgerbrigade zou wel kunnen.
Via de staat van dienst kom je ook dat te weten. Jammer dat jouw vader niet meer over zijn IndiŽtijd heeft gesproken en dat hij opgenomen is een gesloten afdeling. Fijn dat er zoveel veteranen hem geliked hebben op facebook. Geweldig. Dat zijn makkers!
Succes met je speurtocht. Laat je nog eens horens wat je te weten bent gekomen?

Groetjes,
Marianne


.

 John Bruininga 21-12-13 12:30:44

Hallo Mariane
Ben IndiŽ en Nieuw-Guinea Marinier Veteraan en ben 80 jaar, ben enorm blij dat er nu zoveel aandacht wordt besteed aan de Veteraan... ook met dank voor jullie generatie die het uitdraagt..Hierbij wil ik jou mijn Respect betuigen, heb een eigen website proberen te maken, en daar ben jij van harte Welkom in. ..Greetz Ut Waik..Keep and Touche..!!
John


Reactie:
Dag John,

Ik heb de website van u bekeken. Mooi gedaan en heel interessant! Als echtgenote van een nng-veteraan heeft alles met betrekking op nng en fak-fak , naast nederlands indie, ook mijn interesse .
Ik kom zeker nog eens terug om de website te bekijken of er weer up-dates zijn. Succes met jou site.
Dank je wel voor complimenten. Het is het minste wat we kunnen voor deze mannen. Hen niet laten verdwijnen in de vergetelheid.

Hartelijke groet,
Marianne Pragt

erik wories 06-11-13 19:34:40

Mijn opa is als 17 jarige dienstplichtige naar
nederlands indie gegaan en wat hij daar gezien en meegemaakt heefd is grof
gezegd met hem in zijn graf meegegaan en aangezien het feit dat hij er nooit
over sprak en de dingen die hij gezien of gedaan heefd, op zijn netvlies gebrand
waren heefd hij er nooit over gesproken.
ik ga nu proberen om zijn persoons gegevens op te vragen om erachter te komen waar hij gelegerd zat
naam jan joannes lemstra militaire politie
volgens mijn moeder bestaan er brieven van hem aan zijn moeder en daar zaten een paar bij van hem vanuit java
ik wil graag te weten komen in welk bataljon hij heefd gezeten en wat hij heefd meegemaakt en ik wil graag de reden van zijn zwijgen weten ik ben op een foto van hem de tekst "old soldiers never die tegen gekomen" weet een van jullie wat dat betekend?mvg erik wories (kleinzoon)


Reactie:
Dag Eric,

Bedankt dat je de website hebt bezocht.
Om meer informatie over jouw opa te krijgen kun je het beste contact opnemen met het persoonsarchief defensie in Kerkrade.
Hoe je dat moet doen kan je vinden op de onderstaande website.

http://www.defensie.nl/dmo/ivent/defensiearchief/persoonsarchief/

Net als jou opa zijn er vele veteranen die nooit iets over hun ervaringen in Ned. IndiŽ hebben gesproken. Via een staat van Dienst kom je te weten hoe jou opa's militaire loopbaan is geweest. Waar hij in opleiding is geweest, wanneerhij vertrok uit Nederland, waar hij was ingedeeld, wat voor functie hij had enz. Heb je die gegevens ontvangen kan ik kijken of ik je verder kan helpen. Maar wie weet dat iemand deze oproep in het gastenboek leest misschien jouw opa heeft gekend. Het is maar een kleine kans, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

"Old soldiers never die" is een lied. Oude soldaten sterven niet, zij vervagen alleen.
http://top-mp3-download.com/vaughn-monroe-old-soldiers-never-die.html

Op verschillende crematies en begrafenisdiensten heb ik dit nummer gehoord.
Na afloop onze herdenkingen heb ik dit nummer ook verschillende malen laten horen.
Ik wens je veel succes met jouw zoektocht Eric.

Hartelijke groet,

Marianne Pragt

Ron van Tol 25-10-13 23:36:57

Ik ben de zoon van Jan"de Zwarte"van Tol welke heeft gediend bij 2-7 R.I. en is overleden in 1975 te Amsterdam. Ik ben vroeger met mijn vader en moeder heel vaak op de reunie geweest op de voormalige Oranje Nassau Kazerne te Amsterdam geweest. Mijn vraag is de volgende, word er nog steeds een jaarlijkse reunie gehouden door/voor de oud leden van 2-7 R.I.Mvg. Ron van Tol


Reactie:
Dag Ron van Tol.
Wat ontzettend jammer dat je net te laat met je vraag komt. Op 28 september 2013 is de reŁnie voor de Tijgerbrigade in Vught gehouden. Daarbij was ook 2-7RI aanwezig. Jij had daar ook bij kunnen zijn.
Heb je vragen kan je bij mij terecht. Ik ben van Het ledenbestand 2-7RI op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
Marianne

marianne smeele van Nieuwkerk 05-09-13 23:55:16

Ik heb vanmiddag een oproepje gedaan over Joop van Nieuwkerk onze vader wij hebben nog wat namen uit een brief die mijn vader ontvangen had van Daan Hollemans 32aat in die brief noemt hij Luit. Lambruchtsen. v.d. Bijl die bij 33aat zit en hij noemt ene Chris en Arie Clement .
Hij vertelde dat Wim Droog en Pronk naar Nieuw-Guinea vertrokken ook noemde hij nog de namen Graauw,Verschoor en Bruggink misschien dat al die namen wat extra herrineringen wakker roepen ,hopen wij alvast bedankt voor alle moeite

Marianne smeele v Nieuwkerk 05-09-13 16:06:00

Goedenmorgen nadat ik vanochtend contact had gehad met Marianne besloot ik alvast een oproep je te doen ,we hopen dat er nog iemand is die ons iets kan vertellen over onze vader Joop van Nieuwkerk ,hij vertok in juni 1947 naar indonesia met ss Zuiderkruis ,in juli werkte hij op de werkplaaats in Salatiga wat wij hebben meegekregen was dat hij bij de aan en afvoer troepen zat ,hij heeft ook wel wat kantoorwerk gedaan ,wij hebben ook nog fototjes van augustes 1948 de Parade in Soerabaia ,mijn vader is thuis gekomen omdat zijn broer Cor van Nieuwkerk die bij de mariniers zat is omgekomen met een aantal kameraden ten gevolge van een bermbom ,van mijn vader werdt het geweer in beslag genomen en hij werd naar huis gestuurd en dat was omstreeks februarie 1949
helaas heeft hij weinig over zijn ervaringen gesproken zoals menigeen en mischien komen we op deze manier nog wat te weten over de jongeman die mijn vader toen was ,we hebben thuis nog wel een brief van een zekere Daan waar mijn vader mee bevriend was hopelijk gaat er bij iemand een belletje rinkelen alvast bedankt

Mevr.Mientje Wijers 09-06-13 13:46:44

Krijg ik daar als ouwetje zo maar weer de Sepatoe-Roesak thuisgestuurd,keurig verzorgd ! En ik zie voorin nog een verhaal van mijn Jan over de Merbaboe-tocht. Ja dat vond hij toen zo,n pracht tocht , daar heeft hij naderhand vaak over verteld. Ik ga het blad helemaal uitlezen

Lieve groetjes
Mientje Wijers

Frank van Hulst 09-06-13 13:42:59

marianne
heel veel dank voor deze mooie uitwerking van het boekje
ik moet je wel mededelen dan herman plaats momenteel in het ziekenhuis ligt .De diasnose, zijn ze nog mee bezig met onderzoeken, maar men denkt aan reumatise atritus. Herman hoopt deze week het ziekenhuis te kunnen verlaten met nieuwe medicatie en extra voeding suplimenten. Later meer.
hartelijke groetjes frank

Leo Heinsbroek 09-06-13 13:38:50


Hallo Marianne en Joop,

Ik heb Sepatoe Roesak weer ontvangen. wat een dik nummer en wat een werk hebben jullie aan dit nummer gehad. Maar niet alleen aan dit nummer, vooral aan het bezoeken van zoveel sobats van 2-6 en andere evenementen die met veteranen en de T brigade te maken hebben.
Ik vind het interessant ook dingen te lezen die niet direct met 2-6, maar met andere onderdelen en personen van de Tijgerbrigade te maken hebben.
Ik ben daarom maar zo vrij een tekst in te sluiten over onze laatste reŁnie, die je wellicht kan opnemen in het volgend nummer van Sepatoe Roesak onder de rubriek "Overig Tijgernieuws". Kijk maar of je het geschikt vindt, ik laat het helemaal aan jullie over.
Veel succes verder met jullie werk en hartelijke groeten.
Thea en Leo Heinsbroek

Alie Roex 06-06-13 20:49:41


Hallo Marianne en Joop,


Bij deze wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor het Sepatoe Roesak ( Kapotte schoen ??? )
blad!
We waren erg verrast, dat wij er ook een kregen.
Vanmorgen al de pagina`s van pap gescand en doorgestuurd naar de kinderen, en broer natuurlijk.

Een mooie herinnering aan pap!

Nogmaals Hartelijk dank!
Alie Roex-Westerhof

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!