marianne smeele van Nieuwkerk 05-09-13 23:55:16

Ik heb vanmiddag een oproepje gedaan over Joop van Nieuwkerk onze vader wij hebben nog wat namen uit een brief die mijn vader ontvangen had van Daan Hollemans 32aat in die brief noemt hij Luit. Lambruchtsen. v.d. Bijl die bij 33aat zit en hij noemt ene Chris en Arie Clement .
Hij vertelde dat Wim Droog en Pronk naar Nieuw-Guinea vertrokken ook noemde hij nog de namen Graauw,Verschoor en Bruggink misschien dat al die namen wat extra herrineringen wakker roepen ,hopen wij alvast bedankt voor alle moeite

Marianne smeele v Nieuwkerk 05-09-13 16:06:00

Goedenmorgen nadat ik vanochtend contact had gehad met Marianne besloot ik alvast een oproep je te doen ,we hopen dat er nog iemand is die ons iets kan vertellen over onze vader Joop van Nieuwkerk ,hij vertok in juni 1947 naar indonesia met ss Zuiderkruis ,in juli werkte hij op de werkplaaats in Salatiga wat wij hebben meegekregen was dat hij bij de aan en afvoer troepen zat ,hij heeft ook wel wat kantoorwerk gedaan ,wij hebben ook nog fototjes van augustes 1948 de Parade in Soerabaia ,mijn vader is thuis gekomen omdat zijn broer Cor van Nieuwkerk die bij de mariniers zat is omgekomen met een aantal kameraden ten gevolge van een bermbom ,van mijn vader werdt het geweer in beslag genomen en hij werd naar huis gestuurd en dat was omstreeks februarie 1949
helaas heeft hij weinig over zijn ervaringen gesproken zoals menigeen en mischien komen we op deze manier nog wat te weten over de jongeman die mijn vader toen was ,we hebben thuis nog wel een brief van een zekere Daan waar mijn vader mee bevriend was hopelijk gaat er bij iemand een belletje rinkelen alvast bedankt

Mevr.Mientje Wijers 09-06-13 13:46:44

Krijg ik daar als ouwetje zo maar weer de Sepatoe-Roesak thuisgestuurd,keurig verzorgd ! En ik zie voorin nog een verhaal van mijn Jan over de Merbaboe-tocht. Ja dat vond hij toen zo,n pracht tocht , daar heeft hij naderhand vaak over verteld. Ik ga het blad helemaal uitlezen

Lieve groetjes
Mientje Wijers

Frank van Hulst 09-06-13 13:42:59

marianne
heel veel dank voor deze mooie uitwerking van het boekje
ik moet je wel mededelen dan herman plaats momenteel in het ziekenhuis ligt .De diasnose, zijn ze nog mee bezig met onderzoeken, maar men denkt aan reumatise atritus. Herman hoopt deze week het ziekenhuis te kunnen verlaten met nieuwe medicatie en extra voeding suplimenten. Later meer.
hartelijke groetjes frank

Leo Heinsbroek 09-06-13 13:38:50


Hallo Marianne en Joop,

Ik heb Sepatoe Roesak weer ontvangen. wat een dik nummer en wat een werk hebben jullie aan dit nummer gehad. Maar niet alleen aan dit nummer, vooral aan het bezoeken van zoveel sobats van 2-6 en andere evenementen die met veteranen en de T brigade te maken hebben.
Ik vind het interessant ook dingen te lezen die niet direct met 2-6, maar met andere onderdelen en personen van de Tijgerbrigade te maken hebben.
Ik ben daarom maar zo vrij een tekst in te sluiten over onze laatste reünie, die je wellicht kan opnemen in het volgend nummer van Sepatoe Roesak onder de rubriek "Overig Tijgernieuws". Kijk maar of je het geschikt vindt, ik laat het helemaal aan jullie over.
Veel succes verder met jullie werk en hartelijke groeten.
Thea en Leo Heinsbroek

Alie Roex 06-06-13 20:49:41


Hallo Marianne en Joop,


Bij deze wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor het Sepatoe Roesak ( Kapotte schoen ??? )
blad!
We waren erg verrast, dat wij er ook een kregen.
Vanmorgen al de pagina`s van pap gescand en doorgestuurd naar de kinderen, en broer natuurlijk.

Een mooie herinnering aan pap!

Nogmaals Hartelijk dank!
Alie Roex-Westerhof

Dirk Jansens 28-04-13 13:02:10

Bij wie kan ik melden dat op de groepsfoto 1a van 2-6RI te Leijenbroek onder nummer 1 Piet Jansens is?


Reactie:
Dag Dirk Jansen,

Dat kan bij mij en inmiddels heb ik de naam erbij gezet hoor. Bedankt voor de aanvulling van de gegevens.
M.vr.gr.
Marianne

Dirk Jansens 28-04-13 12:37:31

Mijn opa is Piet Jansens en heeft in 2-6 R.I. Gezeten. Is jullie het boek bekent van een officier A. Verhulst? Het heet: "Zomaar wat herinnering aan mijn verblijf in Nederlands-Indië".


Reactie:
Dag Dirk,

Het boek staat bij verhalen van en over 2-6 RI. Als ik weer eens tijd over ga houden, maak ik er een pdf-bestand van. Dat is makkelijker laden en lezen.
Zelf heb ik enkele verschillende exemplaren in mijn bezit.

Bedankt voor het meedenken hoor.
M.vr.gr.Marianne

 rob nieuwenhuijs 13-02-13 19:05:57

goedeavond, met het zoeken vaar verhalen over de NICA brigade,welke met de reis 62 van de Nieuw Amsterdam in october 1945 naar Singapore vertrok en waar mijn vader deel van uitmaakte, heb ik uw website gevonden. Mijn vader is helaas overleden en wij zijn aan het zoeken naar verhalen uit die tijd.Wel hebben we e.e.a. gevonden op de website van de Nieuw Amsterdam (www.boortgeld.nl) ,en "bootreis" verhaal heeft mij erg getroffen. Er wordt bij de inleiding gezegd dat het dagboek 20 bladzijden beslaat, is het mogelijk daar een copie van te krijgen? Als daar kosten aan verbonden zijn, hoor ik dat graag.Bij voorbaat dank,
Met groeten, Rob Nieuwenhuijs


Reactie:
Beste Rob Nieuwenhuijs

Naar mijn idee vraag u aan de verkeerde persoon uw vraag. Mij is niets bekend over een dagboek van 20 bladzijden. Wellicht dat u de webmaster van de site www.boordgeld.nl moet benaderen. Wel wens ik u veel succes met het vinden van verhalen uit de tijd dat uw vader in Nederlands Indie verbleef.
Indien hij bij de Tijgerbrigade diende, kan ik wellicht meer voor u betekenen dan nu het geval is.
Hartelijke groet,
Marianne Pragt.

willy de groot 02-01-13 18:24:55

Lieve Marianne/Beste Joop. Hier even mijn eerste bericht in het nieuwe jaar nog van mijn oude adres. Nogmaals de beste wensen enz.enz. Ik wilde even bedanken voor het ontvangen van jullie blad. Ik heb het van A tot Z gelezen en vond het prachtig. kwam zelfs mijn naam nog tegen in het verslag van de Veteranen dag in Den Haag. was leuk.


Reactie:
Lieve sobat Willy
Altijd fijn om weer een reactie te ontvangen uit het hoge Noorden.
Als collega's in het veteranenbestuur van wel verschillende onderdelen, is uw oordeel over ons boekje Sepatoe Roesak altijd welkom.
En inderdaad, het was leuk om u weer in Den Haag en Roermond te mogen ontmoeten en dus maken we daar melding van in ons boekje. Onze belangstelling reikt verder dan alleen 2-6 R.I. Netwerken heet zoiets tegenwoordig.
Bedankt voor de reactie en tot mails Willy.
schouderklop van Joop!

<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies