f.d.van hulst 07-10-12 20:19:54

beste mensen ik heb nu als begeleider vcan een van u .
al diverse reneu,s mogen meemaken en grote complimenten u de mensen die het wederom mogelijk hebben gemaakt. zeker de familie lankhuizen /marianne
als ik het goed neerzet trima kassi banjak ik ken indonesie alleen als zeeman
hartelijke groetjes frank van hulst begeleider van herman plaats


Reactie:
Beste Frank,
We hebben al weer een keer telefonisch contact gehad, maar toch reageer ik nog even in dit gastenboek. Hartelijk bedankt dat jij sobat Herman Plaats hebt willen begeleiden naar de Tijgerbrigadereunie in Vught. Mede dankzij jouw inzet is het voor de sobats weer een dag bijelkaar te zijn.
We hebben jullie op de reunie al in het zonnetje gezet maar ik doe het hier ook nog een keer. Geweldig dat je een vrije zaterdag wilde gebruiken om een sobat de gelegenheid te geven zijn makkers weer te zien.
Dank je wel voor de grote complimenten. Heel graag en met heel liefde en respect voor de veteraan gedaan.
Hartelijke groet,
Marianne

Jan van Dijk 5-5 R.I. 25-09-12 17:01:41

Op jullie website heb ik, het door je vader geschreven indrukwekkende verhaal van 2-6 RI gelezen.Dit bataljon heeft
heeft 5-5-RI in begin 1948 op midden Java afgelost.Als mortier` sten kregen wij de Tropen training van het mortierpeleton Onderst.Compie 2-6-RI.Die was hard maar ook vol humor.dit kwam, ook om dat de volksaard van Twente en de Achterhoek veel over een komt.Daar we later van hun over gebrachte ervaringen heel veel gehad hebben.Dit heeft ons dit altijd tot veel dankbaarheid gestemd voor de mortier`isten van 2-6-RI.Uiteraard was je vader nauw bij dit alles betrokken en heeft mij dit geÔnspireerd tot het schrijven ingevoegde verhaal.Misschien bestaat de mogelijkheid om dit verhaal in het kwartaal blad van 2-6- RI Sepatoe Roesak te publiceren om als nog onze dankbaarheid te tonen,voor de mortier`isten of hun familie van 2-6-RI.
IK wens je een mooie en geslaagde reŁnie dag.met de hartelijke groeten.
Jan van DIJK

Martin Weener 27-07-12 12:21:07

Hallo allemaal,
Ik ben de zoon van Jaap Weener, veteraan van de Tijgerbrigade. Helaas is mijn vader in 1998 overleden en heeft hij net als zo velen nooit veel over 'Indie' willen praten. Ik weet dat hij bij de Tijgerbrigade zat maar weet geen onderdeel. Ik vermoed zelf dat het 2-7 RI was omdat hij het er wel eens over heeft gehad dat hij op de 'Willem Ruys' naar Indie is gegaan, en met de 'Oldebarneveld' naar Amsterdam terug kwam.Bovendien komt hij uit Amsterdam, was OVV 'er en heeft zijn training gedaan in Engeland.
Ik weet ook dat hij 'verbindelaar' was ťn actief deel heeft genomen aan de politionele acties. Als iemand mijn vader kent of iemand weet die hem mogelijk zou kennen zou ik heel dankbaar zijn om in contact te komen.
Bij voorbaat dank,
Martin Weener


Reactie:
Hallo Martin,
Inmiddels hebben wij al vele mailtjes uitgewisseld en ben je in contact gekomen met Cees de Wit van de Verbindingsdienst. Hij zal jou binnenkort antwoord geven.Wat ik voor je kan betekenen is het volgende: aangezien jij in Spanje woonachtig bent, zal ik op onze reunie op 29 september a.s. een oproep ophangen. Wellicht dat er van de aanwezige tijgerveteranen iemand is die wat van jou vader weet te vertellen. Ik houd je op de hoogte van de eventuele vorderingen.
Hartelijke groet,
Marianne

J.V. 04-07-12 17:16:47

jammer je bedankte de verkeerde


Reactie:
Beste Joop Visser

Sorry dat ik de verkeerde bedankte. Ik heb al via een email aan u alles rechtgezet. Bij deze doe ik dat ook nog eens extra in dit gastenboek.
Wellicht zien Joop en ik, net als voorgaande jaren, u en uw vrouw weer in Roermond.

Hartelijke groetjes
Marianne

J.V. 31-05-12 19:20:19

zie Landmacht 4 Mei 2012


Reactie:
Hallo sobat Jan Jansen Venneboer,

Net als u het tijdschrift Landmacht ontvangt, ontvangen wij het blad ook. Wat meteen opviel was het artikel over kolonel Rob Querido.
Het toeval wil dat ik, na het lezen van het blad Landmacht, al een mail naar Rob Querido had geschreven. Ook was de website al voorzien van een aanmoediging voor Rob Querido.Ik las uw bericht later in het gastenboek.Wat leuk dat u meteen ook aan ons dacht.

Het is toch maar een geweldige kanjer he die Rob Querido. Wij zijn tijdens zijn ziekte regelmatig op de hoogte gehouden over het verloop en herstel en hebben met onze sobats regelmatig postkaarten ter bemoediging naar hem gezonden.
Nu dan de beklimming van d'Alp Huez. Wat een prachtige prestatie. Wat afsluiting van de enorm zware periode in zijn leven. Een echte topper!

Bedankt voor uw berichtje. Wellicht tot ziens in Den Haag?

Met immer vriendelijke groet van Marianne en een vriendschappelijke schouderklop van Joop!

Hans van Dijk 3MP 15-05-12 16:29:29

Beste mevrouwMarianne Pragt.
Wat een prachtige sepatoe roesak heeft u mij gestuurd. Wat een interessante verhalen. Maar ook emotioneel. Er kwamen veel herinneringen boven na het lezen van de artikelen over de aanvallen op het vliegveld en het neerstorten van de Mitchell. Ik zelf heb vanuit de verte het ongeluk zien gebeuren. Wat een werk en prachtige lay-out van de Sepatoe Roesak. Ik heb het nu al twee keer gelezen en leen het nu uit aan mijn dochter om het boekje te lezen. Maar zij moet het wel terug geven dan kan ik het nogmaals lezen. Ik meld mij bij deze al aan voor de reunie in september. Bij leven en welzijn wil ik nogmaals jullie fantastisch georganiseerde reunie mee maken. Hans van Dijk. 3 MP


Reactie:
Beste Sobat Hans van Dijk,

Wij hebben geregeld telefonisch contact. Tijdens deze gesprekken geeft u aan dat u het boekje erg graag leest. Fijn dat nu ook in ons gastenboek te zien staan. Dank u voor het mooie compliment hoor.En tot bellens maar weer.

Hartelijke groeten ook namens de medewerkers van het hele team,
Marianne

Harry Kessels 15-05-12 16:24:16

Hallo Marianne,

Hartelijk dank voor het toezenden van het Meinummer met daarin het (uitgebreide) bericht over het overlijden van mijn vader. Ik zal het aan de overige familieleden doorsturen. De aanwezigheid van zowel de reŁnie- en nazorgcommissie, alsmede een aantal veteranen van 2-6 R.I. T-Brigade heeft ons enorm goed gedaan. Voor de goede orde stuur ik hierbij nog enkele foto's van de crematieplechtigheid. Wil je mij a.u.b. op de hoogte houden m.b.t de jaarlijkse reŁnie (dit jaar in Vught)? Ik overweeg om daar, uit naam van mijn vader, aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,

Harry en Dorien Kessels


Reactie:
Beste Harry Kessels

Inmiddels heb ik u al een tweede exemplaar van het boekje Sepatoe Roesak toegestuurd voor uw zus.
U bent van harte uitgenodigd om op onze reunie aanwezig te zijn. Ik zou het heel fijn vinden wanneer u als nabestaande dit keer de kaars zou willen aansteken voor alle overleden sobats van het afgelopen jaar.
Ik houd u zeer zeker op de hoogte van onze reunie.

Met vriendelijke groet,
Marianne

mientje Wijers 15-05-12 16:21:51

Lieve Marianne.Ik zet vanmorgen m,n laptop aan om jullie te laten weten hoe boeiend en met veel spannende verhalen de nieuwe SEPATOE ROESAK is gewordenen dan zie ik als eerst het bericht van jouw lieve moeder,daar schrik ik toch wel van . M.n medeleven gaat naar jullie uit. Ik hoop van harte dat ze niet geleden heeft.
Veel sterkte voor iedereen. Liefs Mientje Wijers


Reactie:
Lieve Mientje Wijers,

Hartelijk dank voor het medeleven bij het overlijden van mijn moeder.
Zij heeft de mooie leeftijd mogen bereiken van 86 jaar.

Hartelijke dank ook voor de reactie op ons boekje Sepatoe Roesak. Ik heb nog enkele verhalen van uw man Jan op voorraad die ik zeer zeker nog zal plaatsen in een van de komende nummers Sepatoe Roesak.

Liefs
Marianne en de hartelijke groeten van Joop

arie olckers 2-7 RI 11-05-12 17:07:38

Hallo Marianne,
Vanmorgen viel het boekje "Sepatoe Roesak" in mijn brievenbus, wat ik onmiddelijk opende.
Na eerst een bakkie koffie gezet te hebben ben ik dat onmiddelijk gaan lezen.
Het was zo interessant en spannend dat ik het in een keer helemaal uitgelezen heb.
Het was half twee toen ik daarmee klaar was en mij realiseerde dat ik nog moest eten.
Ik wil je dan ook een compliment maken voor je uitgebreide en goede verslagen.
Je hebt een schrijfstijl die maakt of je zelf bij de gebeurtenissen aanwezig bent.
Daarmee wil ik de andere bestuursleden ook complimenteren want het is niet niks.
Sepatoe Roesak, buiten de kaft met 72 bladzijden te vullen, een hele prestatie.
Verder heb ik de reŁnie op zaterdag 29 september alvast genoteerd in mijn agenda.
Bij leven en welzijn hoop ik graag die mee te maken en daarbij te zijn.
Met hartelijke groeten, ook aan Joop en de andere bestuursleden,
Arie Olckers.


Reactie:
Beste sobat Arie Olckers

Wat een vlotte reactie zeg. Heel hartelijk bedankt voor uw mooie complimenten voor ons boekje sepatoe roesak. Dat u zelfs vergeet te eten als u het boekje leest, geeft aan dat u zeer zeker heel geboeid was door alles wat in ons boekje te lezen staat. Een mooier compliment kan bijna niet. Maar wel snel die maaltijd weer inhalen hoor.
Wij hopen u zeer zeker in September op onze reunie heel graag weer te begroeten.
Aan de voorbereidingen zijn we al enige tijd druk bezig. Dit alles om er weer een heel fijne dag van te maken voor alle sobats.

Hartelijke groeten namens iedereen van het bestuur.
Liefs
Marianne

F.Lijten 18-04-12 12:37:29

Marianne ik heb jou altijd hoog in het vaandel gehad, ik vind het dan ook erg dat dit zo gelopen is, maar wat je nu doet vind ik van weinig respect naar die andere Sobats die in Breda hun reŁnie houden, ik heb gehoord dat de heer Marcus hier over ge-informeerd wordt, ik denk dat dit wel het laatste is wat je wilt, mijn mening is dat deze man jullie en Jan verdonschot hun gang laten gaan aangaande de reŁnie's die jullie twee houden en hij zit zeker niet te wachten op meer problemen aangaande 2-6-RI, ik zou zeggen gebruik je verstand en haal die tekst van geen renie 9 mei in Breda van de site af want je krijgt onherroepelijk problemen mee, ik heb gehoord dat zij de heer Marcus hier over gaan contacten, ik schrijf dit omdat ik je graag mag maar dit gaat te ver en wat bereik je er mee, alleen maar een hele hoop narigheid waar jij en jan verdonschot niets mee opschieten

Groetjes Frans Lijten


Reactie:
Frans Lijten,

Bedankt voor je reactie in het gastenboek van de website Sepatoe Roesak.

Het is jammer dat er misverstanden zijn ontstaan over de tekst in de aankondiging op onze website betreffende onze reŁnie. De tekst is duidelijk genoeg voor alle deelnemers van onze reŁnie op 29 September 2012 in Vught.
Verleden jaar stond eenzelfde aankondiging op de website. Het bevreemdt ons dat er vanuit jullie groep steeds via het gastenboek onjuist en denigrerend commentaar geleverd wordt. Een e-mail of persoonlijke benadering is hiervoor beter op zijn plaats. Wij verzoeken jullie dan ook in het vervolg gebruik te maken van het op de website aangegeven e-mailadres.

Het is van onze kant niet de bedoeling om onrust te veroorzaken bij de sobats van 2-6 R.I. Die onrust is door bepaalde personen al genoeg veroorzaakt in 2010. Jij had daar ook een aandeel in.
Wij hebben om verwarring te voorkomen besloten om de tekst niet aan te passen omdat het voor iedereen heel duidelijk is wanneer de echte 2-6 R.I. T-Brigade zijn reŁnie houdt.

Onze waardering voor de steun en de tijd van KTZA b.d.Frank Marcus, directeur van het veteraneninstituut, is heel groot. Wij onthouden ons ervan om de heer Frank Marcus met futiliteiten lastig te vallen. Het dreigen van Jan Verdonschot om de heer Frank Marcus in te lichten betreffende een tekst op een website komt bij ons over als zwak, kinderachtig en haantjesgedrag.

Mocht J.V. toch contact opnemen met de heer Frank Marcus dan kan Jan meteen aan de heer Frank Marcus uitleggen waarom hij het dwingende advies in 2010 van KTZA. Frank Marcus nog steeds niet ter harte heeft genomen. Het advies om de door mij, voor 2-6 R.I. gemaakte en uit eigen zak, betaalde onkosten terug te betalen. Een bedrag van ruim Ä 1000,- euro staat hier nog steeds als zijnde nog te voldoen door J.V. Waar haalt hij het lef vandaan om de vele door mijn vader gemaakte donaties achter te houden!?

Dus Frans, laat je niet weer, zoals in 2010, voor het karretje spannen van J.V. Bedankt voor je preek over respect en verstand gebruiken. Maar kijk eerst eens naar wat jezelf hebt aangericht en kom dan nog maar eens bij mij aan met leuzen van iemand hoog in het vaandel hebben en iemand graag mogen. Hier in Rotterdam hebben wij pas een mooie leus: Geen woorden, maar daden.

De voorzitter en secretaris
Reunie- en nazorgcommissie 2-6 R.I., T-Brigade
Marianne Pragt-Lankhuizen

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!