Harry Kessels 15-05-12 16:24:16

Hallo Marianne,

Hartelijk dank voor het toezenden van het Meinummer met daarin het (uitgebreide) bericht over het overlijden van mijn vader. Ik zal het aan de overige familieleden doorsturen. De aanwezigheid van zowel de reünie- en nazorgcommissie, alsmede een aantal veteranen van 2-6 R.I. T-Brigade heeft ons enorm goed gedaan. Voor de goede orde stuur ik hierbij nog enkele foto's van de crematieplechtigheid. Wil je mij a.u.b. op de hoogte houden m.b.t de jaarlijkse reünie (dit jaar in Vught)? Ik overweeg om daar, uit naam van mijn vader, aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,

Harry en Dorien Kessels


Reactie:
Beste Harry Kessels

Inmiddels heb ik u al een tweede exemplaar van het boekje Sepatoe Roesak toegestuurd voor uw zus.
U bent van harte uitgenodigd om op onze reunie aanwezig te zijn. Ik zou het heel fijn vinden wanneer u als nabestaande dit keer de kaars zou willen aansteken voor alle overleden sobats van het afgelopen jaar.
Ik houd u zeer zeker op de hoogte van onze reunie.

Met vriendelijke groet,
Marianne

mientje Wijers 15-05-12 16:21:51

Lieve Marianne.Ik zet vanmorgen m,n laptop aan om jullie te laten weten hoe boeiend en met veel spannende verhalen de nieuwe SEPATOE ROESAK is gewordenen dan zie ik als eerst het bericht van jouw lieve moeder,daar schrik ik toch wel van . M.n medeleven gaat naar jullie uit. Ik hoop van harte dat ze niet geleden heeft.
Veel sterkte voor iedereen. Liefs Mientje Wijers


Reactie:
Lieve Mientje Wijers,

Hartelijk dank voor het medeleven bij het overlijden van mijn moeder.
Zij heeft de mooie leeftijd mogen bereiken van 86 jaar.

Hartelijke dank ook voor de reactie op ons boekje Sepatoe Roesak. Ik heb nog enkele verhalen van uw man Jan op voorraad die ik zeer zeker nog zal plaatsen in een van de komende nummers Sepatoe Roesak.

Liefs
Marianne en de hartelijke groeten van Joop

arie olckers 2-7 RI 11-05-12 17:07:38

Hallo Marianne,
Vanmorgen viel het boekje "Sepatoe Roesak" in mijn brievenbus, wat ik onmiddelijk opende.
Na eerst een bakkie koffie gezet te hebben ben ik dat onmiddelijk gaan lezen.
Het was zo interessant en spannend dat ik het in een keer helemaal uitgelezen heb.
Het was half twee toen ik daarmee klaar was en mij realiseerde dat ik nog moest eten.
Ik wil je dan ook een compliment maken voor je uitgebreide en goede verslagen.
Je hebt een schrijfstijl die maakt of je zelf bij de gebeurtenissen aanwezig bent.
Daarmee wil ik de andere bestuursleden ook complimenteren want het is niet niks.
Sepatoe Roesak, buiten de kaft met 72 bladzijden te vullen, een hele prestatie.
Verder heb ik de reünie op zaterdag 29 september alvast genoteerd in mijn agenda.
Bij leven en welzijn hoop ik graag die mee te maken en daarbij te zijn.
Met hartelijke groeten, ook aan Joop en de andere bestuursleden,
Arie Olckers.


Reactie:
Beste sobat Arie Olckers

Wat een vlotte reactie zeg. Heel hartelijk bedankt voor uw mooie complimenten voor ons boekje sepatoe roesak. Dat u zelfs vergeet te eten als u het boekje leest, geeft aan dat u zeer zeker heel geboeid was door alles wat in ons boekje te lezen staat. Een mooier compliment kan bijna niet. Maar wel snel die maaltijd weer inhalen hoor.
Wij hopen u zeer zeker in September op onze reunie heel graag weer te begroeten.
Aan de voorbereidingen zijn we al enige tijd druk bezig. Dit alles om er weer een heel fijne dag van te maken voor alle sobats.

Hartelijke groeten namens iedereen van het bestuur.
Liefs
Marianne

F.Lijten 18-04-12 12:37:29

Marianne ik heb jou altijd hoog in het vaandel gehad, ik vind het dan ook erg dat dit zo gelopen is, maar wat je nu doet vind ik van weinig respect naar die andere Sobats die in Breda hun reünie houden, ik heb gehoord dat de heer Marcus hier over ge-informeerd wordt, ik denk dat dit wel het laatste is wat je wilt, mijn mening is dat deze man jullie en Jan verdonschot hun gang laten gaan aangaande de reünie's die jullie twee houden en hij zit zeker niet te wachten op meer problemen aangaande 2-6-RI, ik zou zeggen gebruik je verstand en haal die tekst van geen renie 9 mei in Breda van de site af want je krijgt onherroepelijk problemen mee, ik heb gehoord dat zij de heer Marcus hier over gaan contacten, ik schrijf dit omdat ik je graag mag maar dit gaat te ver en wat bereik je er mee, alleen maar een hele hoop narigheid waar jij en jan verdonschot niets mee opschieten

Groetjes Frans Lijten


Reactie:
Frans Lijten,

Bedankt voor je reactie in het gastenboek van de website Sepatoe Roesak.

Het is jammer dat er misverstanden zijn ontstaan over de tekst in de aankondiging op onze website betreffende onze reünie. De tekst is duidelijk genoeg voor alle deelnemers van onze reünie op 29 September 2012 in Vught.
Verleden jaar stond eenzelfde aankondiging op de website. Het bevreemdt ons dat er vanuit jullie groep steeds via het gastenboek onjuist en denigrerend commentaar geleverd wordt. Een e-mail of persoonlijke benadering is hiervoor beter op zijn plaats. Wij verzoeken jullie dan ook in het vervolg gebruik te maken van het op de website aangegeven e-mailadres.

Het is van onze kant niet de bedoeling om onrust te veroorzaken bij de sobats van 2-6 R.I. Die onrust is door bepaalde personen al genoeg veroorzaakt in 2010. Jij had daar ook een aandeel in.
Wij hebben om verwarring te voorkomen besloten om de tekst niet aan te passen omdat het voor iedereen heel duidelijk is wanneer de echte 2-6 R.I. T-Brigade zijn reünie houdt.

Onze waardering voor de steun en de tijd van KTZA b.d.Frank Marcus, directeur van het veteraneninstituut, is heel groot. Wij onthouden ons ervan om de heer Frank Marcus met futiliteiten lastig te vallen. Het dreigen van Jan Verdonschot om de heer Frank Marcus in te lichten betreffende een tekst op een website komt bij ons over als zwak, kinderachtig en haantjesgedrag.

Mocht J.V. toch contact opnemen met de heer Frank Marcus dan kan Jan meteen aan de heer Frank Marcus uitleggen waarom hij het dwingende advies in 2010 van KTZA. Frank Marcus nog steeds niet ter harte heeft genomen. Het advies om de door mij, voor 2-6 R.I. gemaakte en uit eigen zak, betaalde onkosten terug te betalen. Een bedrag van ruim € 1000,- euro staat hier nog steeds als zijnde nog te voldoen door J.V. Waar haalt hij het lef vandaan om de vele door mijn vader gemaakte donaties achter te houden!?

Dus Frans, laat je niet weer, zoals in 2010, voor het karretje spannen van J.V. Bedankt voor je preek over respect en verstand gebruiken. Maar kijk eerst eens naar wat jezelf hebt aangericht en kom dan nog maar eens bij mij aan met leuzen van iemand hoog in het vaandel hebben en iemand graag mogen. Hier in Rotterdam hebben wij pas een mooie leus: Geen woorden, maar daden.

De voorzitter en secretaris
Reunie- en nazorgcommissie 2-6 R.I., T-Brigade
Marianne Pragt-Lankhuizen

Ruud Ritsman 11-04-12 15:59:43

Ik ben op zoek naar informatie over mijn inmiddels overleden vader, hij had ook dienstmakkers waar wij vroeger mee omgingen, zijn deze nog in leven. (namen Jan de Groot uit Terwolde en Kees Ribbink uit Apeldoorn). Ik heb zijn houten scheepskist in mijn bezit. Hierop staat zijn naam HCWC Ritsman en zijn registratienummer 521129050 en zijn onderdeel 2-3-2-R.I. Wij gaan binnenkort naar Indonesie en wil graag weten waar hij zoal gelegerd was.


Reactie:
Beste Ruud,

Ik hoop dat je via deze site meer informatie ontvangt over je vader. Ik weet niet wanneer je naar Indonsie gaat, helaas. Anders zou je de staat van dienst van jouw vader kunnen opvragen in Kerkrade en zo weten waar je vader gelegerd is geweest.
Ik wens je een mooie reis toe en wellicht ben je toch al wat wijzer geworden over de verblijfplaatsen van jouw vader.
Laat je nog eens wat van je horen?

Met vriendelijke groeten
Marianne

Christa Boeren 30-03-12 19:07:20

Lieve mensen,
Ik ben opzoek naar personen die bij de boeaja´s hebben gezeten. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Alvast bedankt voor het lezen van dit kort berichtje.
Christa Boeren


Reactie:
Beste Christe,
Ik heb jou al inmiddels een email geschreven met adviezen hoe je zoveel mogelijk basisinformatie kan vinden over de boeaja's.
Veel succes met jouw zoektocht.

Groetjes
Marianne

Christa Boeren meijer 22-03-12 19:56:07

Hallo Marianne,
Ik hoop dat je dit leest, want het wel erg lang geleden dat ik een berichtje op deze site heb gezet. December 2004. Ik was/ben opzoek naar mijn opa Marinus van der Donk. Hij zat bij de krokodillen in Indonesie en had verkering met mijn oma Mary Justine Cramer. En ze kregen een dochter Mary. Ik had zojuist mijn oma aan de telefoon en van het ene verhaal naar het ander verhaal kwamen we op de vader van Maya Lemmens-Bulham. Maar wat ik je wilde zeggen, helaas hebben wij geen reacties gekregen en mijn opa nooit gevonden. Ik weet niet of hij nog leeft, mijn oma is morgen jarig en dan wordt zij 86 jaar en ik ben blij dat ik haar nog heb. De moeder van mijn vader leeft ook nog zij wordt 28 maart 88 jaar. Dus ik ben super trots dat ik ze nog heb. Maar ik hoop dat ik een berichtje van u terug krijg. Lieve groetjes, Christa


Reactie:
Beste Christa,

Fijn dat je weer een bericht achter hebt gelaten in het gastenboek. Het is inderdaad een hele tijd geleden dat je mij de eerste keer schreef. Wat ontzettend jammer dat er geen enkele reactie is gekomen op deze oproep. Wat ik je kan aanraden is om in de checkpoint, het veteranenblad een oproep te plaatsen. Hier is het adres: checkpoint, rebruik Checkpoint Charlie, Postbus 1091, 6501 BB Nijmegen of email: cc.veteranen.nl o.v.v. je eigen adres en of telefoonnummer.
Wat is het fijn voor je dat je oma's beiden nog leven en je supertrots op hen bent. Mijn allerhartelijkste felicitaties natuurlijk voor je oma. 86 jaar is een prachtige leeftijd.
Ik hoop dat je via de checkpoint wel een reactie zult ontvangen. Laat je mij dat dan weer weten en wie weet leest iemand deze nieuwe reactie wel weer eens in dit gastenboek en je opa herkent. Succes in ieder geval Christa.
Fijne dag morgen met je oma!
groetjes
Marianne

 staney renon 17-02-12 16:38:04

hallo lieve mensen mijn naam is staney renon
in 1982 kwam ik terug uit libanon had daar 4 maanden gezeten als dienstplichtig militair was net 18 heb meer dan een jaar tuis gezeten er was geen opvang voor ons kon weer gaan varen voor dat ik de dienst in moest wekte ik als 2e kapitein rijnvaart op een passagiersschip
nu ik weer kon varen ga ik om 1ekapitein te worden maar aan boord werd ik ziek en kwam in een ziekenhuis en kreeg een verkeerde diagnoseraakte 3weken in coma
eenmaal uit de coma had ik allen epileptie dus ik mocht niet meer varenen ik kwam op kantoor van de rederij wel een verandering werken tussen 4 muren m aar het is niet
anderskon toch blijven werken tot 1 mei 2000 kreeg toen een beroerte en in dijkzigt ging ik door de scan en het bleek een 5e beroerte te zijn de eerste had ik in 1982
toen ik in coma raakte na de verkeerdediagnose was toen 21 jaar en er was geen scan nu heb ik een droom ik wil varen als kapitein bij de holland amerika lijn en wil weer naar school en mij droom waarmaken het groene licht van de school en rederij heb ik al nu nog goegekeurd worden en naar school gat me gewoon lukken geloof ik in
liefs captainstan unifilveteraan 1981-1982


Reactie:
Hallo Staney.
Wij vonden het erg fijn om je in Rotterdam, Den Haag en Roermond te mogen ontmoeten. Jouw doorzettingsvermogen is enorm.
We hopen jou nog vele malen te mogen begroeten op welk veteranenevenement dan ook.
Hartelijke groeten
van Joop en Marianne Pragt.

Gertjan Rhebergen 03-02-12 17:14:13

dag Marianne,

ik ga op mijn gemak je website http://www.sepatoeroesak.nl/index.htm maar eens bekijken.
Mijn vader was als OVW'er bij de Tijgerbrigade. 2-6 RI
Hij heeft er nooit wat over willen vertellen. Behalve wat leuke dingen over de baboes die je rug wasten, en de ritjes met de jeep naar (en in?) het wielerstadion. En dat er patrouille gelopen werd.

Paul Eduard Rhebergen
Geboren 22 juni 1925
te Weesperkarspel (later Geinbrug, nu Driemond gemeente Amsterdam)

Hij is via Southampton naar Indië gegaan.
Met de Johan van Oldebarneveld teruggekomen.
Reünies waren er altijd in Amsterdam, daar was mijn moeder ook welkom. In de Oranje Nassau kazerne.
Toen mijn vader overleed waren er opeens ook mensen van 'toen' bij de crematie.
Mijn moeder heeft nog fotoboeken; of ze brieven heeft weet ik niet.
Van haar weet ik wel dat hij er niets over vertelde.
Zijn groene kist met tijger hebben we helaas niet meer. (mijn fout)

met vriendelijke groet,

Gertjan Rhebergen


Reactie:
Beste Gertjan,

Ik heb jou al verschillende keren een mailtje gestuurd en je gewezen dat jouw vader niet 2-6 maar 2-7 R.I-er is geweest. Wellicht heb je intussen contact opggenomen met de persoon die ik je aangewezen had en zo meer over je vader bent komen te weten.
Fijn dat je reageerde op de website. Je bereikt in ieder geval aardig wat bezoekers en zo vergroot je de kans op informatie.
Succes verder met je zoektocht.

Met vriendelijke groet,
Marianne

Antoon Mathijssen 2-6 R.I. 24-01-12 14:59:41

Hallo Marianne.
Wij waren vorige week, voor een korte vacantie
in Doorn. Daar ontdekte ik op de leestafel, waar
allerlei kranten en tijdschriften liggen. en echt
een grote hoeveelheid, Ons blad Sepatoe Roesak.
Hoe het daar gekomen is weet ik niet, ik ben daar ook
niet achter kunnen komen. Maar een ding is zeker,
het werd veel gelezen. Leuk hé ?
Groetjes Antoon Mathijssen
Ook aan Joop


Reactie:
Beste sobat Antoon.

Via de mail heb ik al een berichtje teruggestuurd op uw leuke bericht in dit gastenboek. Wij sturen het boekje naar verschillende veteranenhuizen e.d. in de hoop dat ze voor de bezoekers op de leestafels worden neergelegd. En zie, u komt met het bewijs dat het daadwerkelijk gebeurt. Leuk hoor.

Groetjes van Marianne en een vriendschappelijke schouderklop van Joop

<< < 4 5 6 7 8 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies