Jan van Exter 04-04-15 11:15:09

Goedemorgen allen uit Lemmer !
Afgelopen mei 2014 nam ik over van een mevrouw een stalen boot/schip/kruiser (9 m.) ik ben nieuw in deze vaarhandel dus weet nog niet goed hoe ik deze moet benoemen, ik vroeg haar wat is het merk/naam van deze , zij melde; dit is een Lemmerkruiser", ik googelen echter deze naam is buiten de Lemsteraken van de firma de Boer niet echt voorradig, mijn speurtocht (Internet) naar de origine van dit scheepje leidde mij naar mevrouw Roellie Spanjaard, zij raadde mij aan in dit gastenboek een oproep te doen, daar zij zelf dit tot nu toe ook niet kon achterhalen. In de stuurhut zit gespijkerd een ovalen koperen plaatje met de tekst "Scheepsbouw de Brug" met daaronder Lemmer. Scheepje is gebouwd in 1978. Wie o wie kan mij op weg helpen, het intrigeert mij dusdanig dat ik in july/aug dit jaar naar Lemmer vaar vanuit Bergen NH om mijn speurtocht naar scheepsbouw "de Brug" te Lemmer probeer te vervolmaken, schip is in uitstekende staat dus het vakmanschap van de mannen uit Lemmer staat bij mij buiten elke kijf !
Hoor/zie graag
Jan van Exter
Bergen NH
06-51342071

Albert Smink 31-03-15 13:42:55

Het ondergronds kanaal in Delfstrahuizen is het kanaal tussen de Marwei en het Tjonger evenwijdig lopend aan deze genoemde weg en het Tjonger.
Circa 300 meter de westerse dijk in rijden dan ziet u het kanaal bij een dam rechts en links van de weg.
Er is tevens nog een brug rechts van de weg deze werd door de boeren gebruikt was namelijk toegang tot een zandweg met aanliggende landerijen.

loes 26-02-15 12:39:59

hallo,

heb vandaag een stuk gelezen over Luitjen Mulder, daar ben ik naar vernoemd. Zeer interressant!!!!Mijn vader, Jelle Mulder heeft
altijd veel respect voor hem gehad en we zijn een keer naar het Fries museum geweest en daar stonden we voor een foto van Luitjen en mijn vader zag naar hem met tranen in de ogen...........

Sipke de Jonge 20-02-15 09:04:17

Hallo,

Ik kwam zoekende op deze mooie website terecht en zie ik hier dat hier waar schijnlijk het ontstaan van mijn Familie in staat.
Mijn Opa zijn Vader was Jan de Jong Zijn vader is weer Gooitzen Piers de Jonge, en dan weer zijn vaders Pier Ates de Jong, Maar nu kan ik niet vinden of ze uit de bloedlijn komen van de Sipke de Jong die hier op de website beschreven word.


Maar in ieder gevan ga zodoor met de website.

Gr, Sipke de Jonge

Martha Bogaard 17-02-15 16:34:39

Ik heb voor jaren geleden een oproep gedaan om fam. van mij moeder te vinden. Helaas ze zijn er al lang niet meer en ik ben ook niet zo jong meer. Maar ik had een foto van een heel klein jongetje kwam uit het buffet van mijn oma margje wijnand. En laat nou daar op gereageerd zijn heel leuk zelf al natuurlijk stukken ouder. En met een broer heb ik nog regel matig kontakt, en dat komt allemaal door het internet geweldig. Maar als je kijkt op de site wie zoekt wie daar staan verschillend foto`s op. Met mij vader moeder broertje in lemmer. Geweldige tijd ik als heel jong meisje in Lemmer, wat een leuke tijd jammer dat alles is veranderd had het graag nog eens willen zien van toen. Er staat ook een foto bij ik mijn moeder mn oma en haar moeder 4 generaties ben nog steeds heel blij met die foto. Mijn overgroot moeder was Moekewijnd in het achterom heerlijke tijd in me jonge jaren en ik ben nog met de lemmerboot naar lemmer gekomen. Dit verhaal wilde ik even kwijt. groetjes Martha Bogaard

G.R.Fokkema 26-01-15 19:17:17

Via Jenne de Haan kwam ik op Uw site wist niet van het bestaan ervan. Een byzonder goede informatiesite. Met veel interesse sommige stukken gelezen en ik zal er wel veel vaker naar zien. Zoals U misschien wel weet vertel ikals bevrijde bij de overval 0p 8 December regelmatig mijn verhaal daarover. Ik kan het, God zij dank,als 91 jarige nog doen omdat het verteld moet worden enuit groot respect voor onze bevrijders.
Hartelijke groeten ,
Gerrit R.Fokkema
John Rohl (Haringsma and Zit 22-01-15 20:04:26

I just came upon your site....how nice are the photos and history of the area my family came from. Thank you so much.
My families are from Gaasterland and Het Bildt/Leeuwarden

Onne Hoekstra 21-01-15 21:41:08

Ha Roelie,

Zag je net op Lemster nijs bij Waar is.
Mooi stukje!

Harry Wierda 20-01-15 14:59:16

Vandaag voor het eerst de site bezocht, geweldig materiaal en heel belangrijk voor het nageslacht. Zo blijft de geschiedenis levend.

Onne Hoekstra 22-12-14 21:52:31

Ha Roelie,

Ik heb net op je "site" gestemd.
Prettige kerstdagen en gelukkig 2015

<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage