hyllie Lemstra 10-11-14 20:00:15

Hey Roelie

Wij kennen elkaar van Drachten je weet de boeken van mijn man Ferdinand. Nu wonen we weer in Lemmer en volgen je site met plezier.
vr.gr Hyllie Lemstra

David Uittenbogaard 04-11-14 20:43:37

Ontzettend leuk om te zien waar 'wij' vandaan komen.
Zelf heb ik weinig tot geen contact met de Uittenbogaard familie in de zin van neven/ nichten etc.
Dank voor alle moeite!

André Bergsma 12-09-14 13:54:55

Op een avond besloten om te zoeken naar oude foto's van mijn vader en zijn familie. Via Google kwam ik op deze website terecht en heb de hele avond gekeken. Wat is hier een geschiedenis van Lemmer te vinden.

Gelukkig een paar foto's van de fam. Bergsma kunnen vinden, inclusief een foto van mijn opa Jan Bergsma. Hem heb ik nooit gekend, maar wist wel dat hij dorpsomroeper was geweest.

Deze website ga ik nog eens verder uitdiepen.

Jacob Zwerver 30-08-14 22:49:20

Prachtige site! Ook al ben ik pas 34 en heb ik de halve wereld gezien als Matroos op zeilende schepen met gasten ik kom altijd terug in Lemmer.
Alsof je met een tijdmachine terug gaat. Fascinerend.

Encore!

Roelie Spanjaard-Visser 27-08-14 20:35:09

Dank jullie wel hoor, voor de lieve complimentjes. Ik ben er erg blij mee.

Henk 27-08-14 14:35:30

Een prachtige, overzichtelijke website met zeer veel interessante gegevens, foto's etc. Ik ken niemand van de personen, maar ik vind het geweldig dat de samenstellers zoveel gegevens hebben weten te verzamelen.

Anneke Koehof 20-07-14 14:56:06

Het is te warm om iets te ondernemen, dus dwaal ik weer eens rond op de site over Lemmer.
Dit keer ben ik in een ver verleden gedoken, toen Lemmer nog echt aan zee lag en op handel en visserijgebied een belangrijke plaats innam.
Er is altijd weer iets te leren, wat een schat aan informatie!
Roelie, dit is werkelijk een levenswerk en mag nooit verloren gaan!

HRVerhey 22-06-14 03:04:07

Op zoek naar meer gegevens over een reis van het fregatschip 'Minister Pahud' (kapitein Johannes Matthias Pfeil), trof ik hier een informatieve en prachtig geïllustreerde pagina over dat schip. Verrassend én waardevol voor mij was een toegevoegd commentaar van Frank Soetermeer, die van een heer in Breskens een zeemansverslag was toegestuurd dat als pdf aan de Pahud-pagina is toegevoegd. De zeeman schrijft in zijn verslag ondermeer: "We had as passengers a young fellow going out as clerk to Batavia and a Cap in the Dutch Army stationed in India [Indië]. He had just come home to get marrried and was taking out his young wife".
Die "young fellow" is mijn betovergrootvader Johannis Marius Verheij (Brielle 1836-Lawang[Java] 1885)! De andere passagiers zijn de dan pas gehuwde (Arnhem 6 Maart 1856) kapitein der Infanterie Abraham de Veer de Rochemont en de 29 jarige Annette Maria Cecilia Voogt, die later dat jaar te Batavia bevalt van haar eerste kind (14.11.1856).
Heel veel dank!

Cerys Morgan 10-06-14 20:47:54

This site has been great for learning more about Lemmer. My grandmother was born here, Boukje Johanna Meyer & left after the war to marry my Welsh grandfather. I have loved tracing her family and finding information that I knew nothing about. My great grandparents were Pier Meyer & Trijntje Poepjes so the information on the Poepjes family is wonderful. I look forward to bringing my own children to Lemmer so that they can learn about their family. Thank you.

arrie - groningen 29-05-14 21:04:00

Ik zocht naar informatie over ds Van Zijl Langhout en kwam via de zoekmachine terecht bij het verhaal van dhr E.L.J. Bosma uit Lemmer. Heerlijk gelezen. Ik heb er van genoten. Wat een details hebt u onthouden, maar vooral ook wat een mooie sfeertekening van Lemmer en uw jeugd. Ik moet nu echt een keer het stoomgemaal bezoeken!

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage