Ron Vroom 14-07-18 12:30:28

Vanmorgen heeft iemand mijn fiets op de club om laten vallen.
Graag zou ik in contact willen komen met degene die dit heeft gedaan.
Er zitten nu diverse beschadegingen op mijn fiets.
Ik vind het zeer onsportief dat degene zich niet even heeft gemeld.
Asl iemand dit heeft zien gebeuren zou ik dat graag willen weten.

Met vriendelijke groet Ron

Rob Wiche 03-06-18 10:42:22

Mijn ervaring:
Twee weken geleden heb ik de Elfstedentocht gefietst. Hierbij stuur ik je een verslagje, dat ik reeds eerder toestuurde aan de mensen van de hybride groep.
Groet van Rob

Mijn tweede fietselfstedentocht is uiteindelijk goed verlopen. Alleen het begin was slecht. De dag ervoor reisde met trein en fiets af naar Bolsward. Dat hield in dat ik het laatste stuk met de trein van Leeuwarden naar Sneek ging. Van Sneek uit zou ik dan naar Bolsward fietsen, de start en finishplaats. In dat laatste stuk met de trein liet ik echter een rugzakje liggen waarin mijn stempelkaart en een persoonlijk finishcontroleformulier zaten. Gelukkig was er een eerlijke vinder, die ervoor zorgde dat het rugzakje weer terechtkwam bij het adres waar ik logeerde. Zonder die eerlijke vinder zou het dubieus geworden zijn of ik aan de tocht had kunnen meedoen. Door die gebeurtenis was ik echter zo in de war dat ik enkele uren na aankomst op mijn gastadres dacht dat ik mijn fietshelm kwijt was. En zonder fietshelm mag je starten. Ik ben toen snel naar het centrum gefietst om daar bij een rijwielhandel een nieuwe fietshelm te kopen. Later bleek dat ik mijn oude fietshelm niet meer had kunnen vinden om dat ik die bij aankomst op het logeeradres neergelegd had op een rare plaats in de garage.

Rob Wiche 03-06-18 10:41:59

vervolg

Verder ben ik gevallen. Door de drukte in het begin zag ik een paaltje niet, schampte er langs en ging tegen de grond. Gelukkig geen ernstige verwonding, alleen een bebloede knie. Bij de EHBO in Franeker, 27 km na de start, heb ik de wond laten verzorgen en daarna heb ik er geen last meer van gehad. Vanwege de drukte gebeuren er relatief veel valpartijen tijdens zo'n tocht. Er hoeft maar iemand vlak voor je te stoppen en je kunt hem of haar nauwelijks ontwijken. Zo hoorde ik dat iemand met een racefiets op die manier in Sneek over de kop geslagen is.

Het eerste stuk van de tocht, van Bolsward naar Dokkum, 80 km lang, vond ik trouwens zwaar. Dat kwam door de forse tegenwind. Maar in feite kwam het meer door mezelf. Ik maakte het mezelf te zwaar door te hard tegen de wind in te gaan fietsen. Daardoor kreeg ik 60 km na de start enorme pijn in mijn onderrug. Het was bijna niet meer te harden. Gelukkig wist ik dat in Leeuwarden, na 108km, een massagepost was. Daar heb mijn onderrug laten masseren en dat heeft enorm geholpen. Alleen de laatste 20 km kwam de rugpijn weer opzetten, maar toen was de klus al bijna geklaard.

Ook dit jaar heb ik de tocht volbracht op mijn zware toerfiets, de KOGA. Toch heb ik al driekwart jaar een snellere fiets (een hybride van het merk TREK) die twee tot drie kilometer per uur sneller gaat. Door een slechte planning heb ik daarop echter zo weinig kilometers gemaakt dat ik het op het laatste moment niet aandurfde om die fiets mee te nemen naar Bolsward. Mijn vaste voornemen is echter om volgend jaar op de TREK de fietselfstedentocht te volbrengen.

Rene 29-04-18 09:59:42

Allen,
Ik heb nog een winter jack over, pas hem niet meer. Iemand interesse??? Het is maar 4, hoor het wel.
Gr. Rene

Frans van Dongen 21-04-18 19:37:37

Vandaag net na vertrek voor de Hegotocht bij Santpoort Noord een klapband. Mijn nieuwe achterband had een snee opgelopen. Bijna iedereen fietste door, , maar gelukkig Ger, George en Annet bleven wachten. Dank zij de nieuwe buitenband van George, verder kunnen rijden met zijn vieren,

Joop van den Broek 12-03-18 19:17:04

Ha Jilles,
De KDL groep op donderdag is het hele jaar door actief. In de maand Maart nog 10.00 uur en vanaf (5) april weer om 09.00 uur.
Tot ziens op donderdag en of zaterdag.
Groet, Joop

Jilles Leuven 12-03-18 09:23:13

Hoi,

Wanneer het goed weer is kom ik zeker weer meefietsen op zaterdag en ga me ook aanmelden als lid. Ik vroeg me ook af of de KDL groep alweer actief is op donderdag om 9.00 verzamelen op de Karel Doormanlaan?

Gerard van Straaten 02-02-18 20:12:45

Een schoonzoon van mij wil een goede racefiets voor extra conditietrainingen voor zijn mtb-wedstrijden.
Maat 56-58 cm. Mocht je wat weten/te koop hebben laat mij dat dan weten svp,
Mvg Gerard 06-14809874

jos slenter 07-10-17 22:44:02

Hallo ik zoek voor een startende wielrenster met een lengte van 171 cm een goedkope tweedehands racefiets.
groeten Jos

jos slenter 07-10-17 22:40:47

hallo, ik fiets vaak op de tandem met Gerard, een sociale en vriendelijke blinde man wonend in Bentveld. Ik zoek extra versterking van vrijwilliger(s) om met hem door de duinen te fietsen. Ik fiets zelf vanuit Bentveld naar Langevelderslag waar we koffie drinken en dan weer terug. Een andere vrijwilliger is wegens zijn leeftijd gestopt. Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen.jos

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken