Eric van Gemert 21-09-11 09:25:21

Wilhelmina Maria Antoinetta Bernards, verpleegster, geb. 2 februari 1931 in Nijmegen. Op 21 augustus 1956 trouwt zij in Nijmegen met H.A. van Driel.

Toevoegingen:
1 Ron van Driel 07-07-1958, gehuwd met Karin Hamer
2 Frank van Driel, Karin ?
3 Hans van Driel, gehuwd met Myra ?
4 Maarten van Driel 13-04-1967, gehuwd met Ivette ?


Reactie:
Beste Eric,

Bedankt voor deze aanvullende informatie. Ik zal het opnemen in mijn gegevens. Momenteel ben ik bezig met de afronding van de genealogie van de familie Bernards, die ik probeer in de tweede helft van volgend jaar in boekvorm te kunnen presenteren.
Als je nog meer aanvullingen hebt, houd ik me aanbevolen.

Met vriendelijke groeten,

Frans Teunissen

Eric van Gemert 21-09-11 09:14:21

Toevoegingen:

Antoinetta Huberta Mathea Bernards, geb. 16 februari 1934 in Nijmegen. Op 20 juli 1960 trouwt zij in Nijmegen met H. van Gemert.
Uit dit huwelijk;
1 Eric Henricus van Gemert 19-04-1961, gehuwd met Ellen Hamer
2 Marcel van Gemert 11-08-1964, woont samen met Loneke
3 Robert van Gemert 12-04-1967, gehuwd met Sandra Heijnen

Met vriendelijke groet,
Eric van Gemert

Antoine van de Nieuwenhof 24-08-11 09:40:23

Hallo,
Ik zelf ben al een tijdje bezig met mijn stamboom,mijn voorouders woonden vroeger op de duijnhoeve in lieshout, zij werden dircxs genoemd ook wel dircxs van duijnhoeve enz. later(ca 1650) heeft een van die dircxs van de abdij van floreffe een hoeve gepacht die de nieuwenhof heette. gemakshalve, i.v.m. de afdracht van de tienden en de pacht, werd deze tak van dircxs(van duijnhoeven) dan ook voortaan van de(n) nieuwenhof(f) genoemd. Zoals je ziet stammen dus ook alle nieuwenhofs van deze duijnhoeve af.Vele van de familie van de nieuwenhof zijn vanuit lieshout naar gemert verhuisd en later naar deurne en helmond. Dus als je tijd hebt en eens in de archieven duikt en naar de naam Dircxs speurt kom je nog heel wat info en aanvullingen tegen. Ik heb overigens kontakt met een van duijnhoven die inmiddels al heel lang in australie woont. zij stamt ook van de zelfde dircks af als ik. maar zoals gezegd heet zij van duinhoven en ik heet van de nieuwenhof. maar toch dezelfde voorouders.


Reactie:
Beste Antoine van de Nieuwenhof,
In mijn boek over de familie Van Duijnhoven (Waar twee geslachten elkaar ontmoeten) dat ik vorig jaar oktober heb mogen uitgeven, heb ik hier kort aandacht aan gegeven, maar door tijdgebrek heb ik dat niet verder kunnen uitzoeken. In 1982 heeft P.M. van de Meulenhof in een artikel in Gens Nostra hier ook al aandacht aan gegeven. Ik weet dat nog meer mensen onderzoek doen naar de oorsprong van de families Van Duijnhoven, die in die regio hun oorsprong hebben. Ik wil daar zeker in de toekomst ook nog onderzoek naar gaan doen. Momenteel ben ik druk bezig aan de afronding van de genealogie van de familie Bernards (voorouders van mijn moeder), die ik volgend jaar in boekvorm hoop te laten verschijnen. Maar in ieder geval bedankt voor uw reactie. Het geeft weer een stimulans voor verder onderzoek. Het blijft me bezighouden. Genealogie blijft een hobby, waarbij je nooit alles zult kunnen doorgronden.
Met vriendelijke groeten,
Frans Teunissen

M. van Iersel 22-01-11 17:47:10

Geachte heer,

Ik ben op zoek naar de ouders van Willemken van Duijnhoven, zij trouwt te Erp 16-6-1658 met Pauwel Jan Anthonis.
Ik kan haar naam op uw genealogie van Duijnhoven wel vinden, maar niet goed linken met haar ouders.
Mogelijk kunt u mij helpen.aub. mijn kwartierstaat aan te vullen.

Met dank en groet,
Martien van Iersel


Reactie:
Beste Martien,

De voorouders van Willemke van Duijnhoven zijn ook op mijn website te vinden. Via mijn eerste pagina ga je door te klikken op de naam Van Duijnhoven naar de genealogie van Duijnhoven. Hier klik je op nummer 2 (Dirck Maeszn) en dan vind je via nummer 2 Johannes van Duijnhoven. Zijn eerste zoon (Jan Direx van Duijnhoven) is dan de vader van Willemke die als nummer 5 (onderaan) genoemd wordt.
Mocht je mij nog aanvullende gegevens kunnen aanleveren voor de genealogie Van Duijnhoven, dan houd ik me aanbevolen. Zoals je kunt zien, heb ik na vele jaren onderzoek een groot gedeelte van de genealogie Van Duijnhoven kunnen achterhalen. Zo'n genealogie is echter nooit af, maar toch heb ik besloten om de gegevens die ik nu heb in oktober 2010 in boekvorm kunnen uitbrengen. Na deze presentatie heb ik nog talrijke aanvullingen mogen ontvangen. Deze plaats ik wel op mijn website op internet en bij een eventuele herdruk zal ik die aanvullingen ook in het boek opnemen. Voor eventuele aanvullingen kun je ook gebruik maken van mijn mailadres, dat je op de openingspagina van mijn site kunt vinden.
Veel succes met verder onderzoek.

Vriendelijke groeten,

Frans Teunissen

nel deijkers-van duijnhoven 22-01-11 13:03:12

Beste Frans,
Mijn opa Martinus van Duijnhoven 12-01-1869 en mijn oma Petronella Louisa Niessen 21-06-1874
Mijn vader Johannes Petrus van Duijnhoven geb. 16-04-1914 te Boxmeer. Overleden 15-08-1998 te Eindhoven
Mijn moeder Gerarda Johanna van den Bergh geb 02-07-1925 te Boxmeer
Kinderen:
1 Petronella (Nel) 19-06-1951 gehuwd met Gerardus Hendricus Deijkers 13-11-1946 te Breda.Overleden 31-10-2003 te Eindhoven.
2 Johannes (Jan) 17-11-1952 te Eindhoven
3 Godefridus (Frits) 08-01-1954 te Eindhoven.Gehuwd met Sandra Gommers
Ik (Nel) en mijn broer Frits hebben kinderen.
Wil je meer weten mail me maar even
Complimenten voor de stamboom
Met vriendelijke groet
Nel Deijkers


Reactie:
Beste Nel,

Hartelijk dank voor deze aanvulling. Zoals je op mijn website hebt kunnen zien, heb ik na vele jaren onderzoek een groot gedeelte van de genealogie Van Duijnhoven op papier kunnen krijgen. Zo'n genealogie is nooit af, maar toch heb ik besloten om de gegevens die ik nu heb in oktober 2010 in boekvorm aan de familie kunnen aanbieden. Na deze presentatie heb ik nog talrijke aanvullingen mogen ontvangen. Deze plaats ik wel op mijn website op internet en bij een eventuele herdruk, zullen die ook in het boek worden opgenomen. Om die reden wil ik graag nog aanvullende informatie ontvangen. Enkele data die je in je bericht hebt staan, heb ik al opgenomen. Waarvoor dus hartelijke dank. Voor meer contacten kun je evcentueel ook gebruik maken van mijn mailadres, dat je op de openingspagina van mijn site kunt vinden.

Met vriendelijke groeten,
Frans Teunissen

Gerasrd Gasthuis 19-10-10 19:27:20

Hallo Frans,

In mijn gegevns komt het volgende voor:

6 Hendrick Dirck Maes.
Hij trouwde omstreeks 1600 in Aarle-Rixtel met
7 Mariken Dirck Marcelis Colen.
Kind uit dit huwelijk:
I. Elisabeth Hendricks Maes (zie 3).
12 Dirck Maes. Dirck is overleden vóór 1608.
Notitie bij Dirck: Voor 1608 volgde Henrick haar moeder op. Vader was al overleden.
Bron: Hans Vogels/Ad Teulings
Hij trouwde omstreeks 1556 met
13 Gerarda (geritken) van Boort.
Kind uit dit huwelijk:
I. Hendrick Dirck Maes (zie 6).

Zit hier een verbinding met de "van Duijnhoven"?
Ik heb dit in ieder geval niet kunnen vinden, mar misschien is dit een aanvulling, al zou ik niet weten hoe.
Misschien kun je mij helpen.

Ik hoor graag van jou.

Groetjes,

Gerard Gasthuis
Nijverdal.


Reactie:
Beste Gerard,

De namen (Hendrick) Dirck Maes komen in mijn gegevens Van Duijnhoven voor, maar niet in combinatie met de huwelijkspartners en de jaartallen die u noemt. Wel komen de mensen ook uit de regio Aarle-Rixtel, waar de vroegste voorouders Van Duijnhoven, die ik bestudeer, ook vandaan komen.

Succes met verder onderzoek en vriendelijke groeten,

Frans Teunissen

Marjan van den Berg 12-10-10 12:26:34

Beste Frans,

Via een neef en zijn vrouw ben ik terechtgekomen op je stamboomonderzoek van de familie Teunissen.
Geweldig, erg interessant.
Mijn familielijn loopt via Klaas Teunissen naar Willem Teunissen naar Petronella Teunissen. Zij is mijn oma.
Nu heb ik een probleem bij de nummering van de kinderen van Klaas. Naar mijn idee zijn het er 15.
Zouden wij daarover kunnen corresponderen?

vriendelijke groet,

Marjan van den Berg


Reactie:
Beste Marjan,

Leuk dat je reageert en belangstelling hebt voor je voorouders. Je hebt inderdaad gelijk. Klaas had in totaal 15 kinderen. Hij is drie keer getrouwd en twee van zijn vrouwen zijn vroeg overleden en omdat Klaas dan overbleef met enkele kleine kinderen, was het in die tijd harde noodzaak om weer te gaan trouwen en dat deed Klaas dan ook.
Bij zijn eerste vrouw, Johanna Derksen, kreeg hij drie kinderen. Bij zijn tweede vrouw, Catharina Bunk, kreeg hij twee kideren en bij zijn derde vrouw, Anna Ermers uit Oeffelt, kreeg hij nog 10 kinderen. En dat is in totaal dus 15.
In 1998 heb ik de genealogie van de familie Teunissen, voor zover ik die toen ontdekt had, in boekvorm uitgegeven. In de jaren daarna heb ik van deze familie nog aardig wat gegevens en namen kunnen opsporen, die ik allemaal op mijn website (www.fransbemmel.nl) probeer bij te houden.
Na het verschijnen van dat boek hebben ook enkele directe familieleden van u dat boek aangeschaft. Dat is toen gegaan via een nakomeling van Antoon van den Berg en Nel Teunissen, die in Oeffelt woonde. Zij heeft toen enkele boeken van mij gekocht.
Mocht je nog meer van mij willen weten, neem dan maar contact op. Het gemakkelijkste is dat dan via mijn mailadres c.fteunissen@freeler.nl.

Met vriendelijke groeten,

Frans Teunissen

Peter Thijssen 08-02-10 12:20:13

Hallo Frans,

Al een tijdje was ik op zoek naar de geboortedatum en voorouders van Cornelis van Duijnhoven die overleed op 3 februari 1791 in Cuijk. Eindelijk via jouw website vind ik nu die informatie. Bij jou staat hij bekend als Cornelius van Dijnhoven, zoon van Petrus.
Nu kan ik mijn stamboom weer een beetje aanvullen. zie http://peter-thijssen.info en dan de stamboom van grootmoeder Thijssen-Thijssen.
Hartelijke groet

Gerard W.Ch. Lemmens 15-01-10 17:44:00

Dag Frans,

Ik ken je hele mooie web site al ! Mijn bericht is omdat ik niet doorkom met je e-mail,adres en ik kan het ook niet op deze web site vinden helaas !!

Zou je mij svp willen e-mailen zodat ik je recnte e-mail adres heb ??
Ik wilde je uit nodigen om lid te worden van de nieuwe Yahoo web site - LAND VAN CUIJK !!
http://uk.groups.yahoo.com/group/landvancuijk-genealogie/

Groetjes,
Gerard

Anna van de Wiel 23-08-09 08:13:01

Hallo Frans,
Ik woon in N.Zeeland en heb al verschillende keren geprobeerd de stamboom van mijn moeder te vinden. Ik heb van mijn Opa een klein stuk gevonden op internet. Mijn Opa Effting. Zijn vrouw Sientje ter Pelle. Ze hadden 16 kinderen.
Er zijn 2 naar Australie van gegaan en daar wonen dus verschillende familie leden. Kleinzoon in Amerika en ik kleindochter in N.Zeeland, met kinderen en kleinkinderen.
Heeft u al veel Efftings gevonden? En is het familie? Er schijnen heel veel in Brazilie te wonen. Of dat allemaal familie is weet ik niet.
Hoop wat van u te horen.
Hartelijke groeten.


Reactie:
Beste Anna,

Enige tijd geleden stuurde ik je in antwoord op jouw reactie in mijn gastenboek aan mij het volgende bericht.
Omdat ik bezig ben de laatste hand te leggen aan de genealogie Effting zou ik je nogmaals willen vragen of je nog antwoord kunt geven op mijn vragen, zodat dze ook nog opgenomen kunnen worden in mijn genealogie. Ik zou dat erg fijn vinden.

Met vriendelijke groeten,

Frans Teunissen
c.fteunissen@freeler.nl

Leuk dat je gereageerd hebt. Door een korte afwezigheid kon ik niet eerder reageren. Ik ben al verschillende jaren bezig met een onderzoek naar de familie Effting. Mijn vrouw is ook een Effting. Ik heb ontdekt dat alle Efftings, die in Nederland wonen familie van elkaar zijn. Zij stammen allemaal af van Johann Lodewijk Effting die vanuit Münster naar Nederland is gekomen. Mijn vorderingen zijn momenteel zodanig dat ik hoop om in 2010 de hele genealogie in boekvorm te laten verschijnen. Jouw directe voorouders kun je op mijn website (www.fransbemmel.nl) vinden door te klikken op Gradus Effting (geb. 29 januari 1817) dan vind je daaronder Gerrit Jan Lodewijk en Gezina Sophia ter Pelle. Ik weet dat zij 16 kinderen hadden en van een aantal daarvan heb ik meerdere gegevens kunnen vinden. Misschien dat jij me nu verder kunt helpen. Welke twee kinderen zijn indertijd naar Australië vertrokken en weet je ook wanneer dat was? Kan ik van jou daar nog meer gegevens van ontvangen. En weet je ook nog iets meer van hun broers en zussen, die in ons land zijn achtergebleven? Sinds enkele maanden heb ik ook contact gekregen van een familie Effting die in de jaren '50 naar Zuid Afrika is vertrokken en daar heb ik nu ook al verschillende personen van in mijn genealogie kunnen opnemen. Kijk maar eens op mijn website.
Ook weet ik dat er in Brazilië veel Efftings wonen. Ook daarvan heb ik al een hele stamboom aangelegd. Maar ik kan nog steeds niet vinden of die ook tot mijn onderzochte tak behoren. Wel zijn de emigranten naar Brazilië afkomstig uit de buurt van het Duitse Münster en even oud als "onze" Johann Lodewijk. Misschien zijn het neven of andere directe familieleden. Helaas zijn in de laatste wereldoorlog heel veel burgerlijke standgegevens door oorlogsgeweld verloren gegaan en er zijn dus nog maar weinig bronnen over. Ik heb al verschillende keren onderzoek in Münster gedaan, maar tot heden kan ik de link niet vinden. Ook de Braziliaanse tak heeft al veel onderzoek in Münster laten doen, maar ook daar is niets uitgekomen. Ook zij komen niet verder dan de geëmigreerde Efftings.
Anna, ik hoop nog van je te horen.

Met vriendelijke groeten uit het verre Nederland,

Frans Teunissen
c.fteunissen@freeler.nl

1 2 3
Zoeken