Gerard W.Ch. Lemmens 15-01-10 17:44:00

Dag Frans,

Ik ken je hele mooie web site al ! Mijn bericht is omdat ik niet doorkom met je e-mail,adres en ik kan het ook niet op deze web site vinden helaas !!

Zou je mij svp willen e-mailen zodat ik je recnte e-mail adres heb ??
Ik wilde je uit nodigen om lid te worden van de nieuwe Yahoo web site - LAND VAN CUIJK !!
http://uk.groups.yahoo.com/group/landvancuijk-genealogie/

Groetjes,
Gerard

Anna van de Wiel 23-08-09 08:13:01

Hallo Frans,
Ik woon in N.Zeeland en heb al verschillende keren geprobeerd de stamboom van mijn moeder te vinden. Ik heb van mijn Opa een klein stuk gevonden op internet. Mijn Opa Effting. Zijn vrouw Sientje ter Pelle. Ze hadden 16 kinderen.
Er zijn 2 naar Australie van gegaan en daar wonen dus verschillende familie leden. Kleinzoon in Amerika en ik kleindochter in N.Zeeland, met kinderen en kleinkinderen.
Heeft u al veel Efftings gevonden? En is het familie? Er schijnen heel veel in Brazilie te wonen. Of dat allemaal familie is weet ik niet.
Hoop wat van u te horen.
Hartelijke groeten.


Reactie:
Beste Anna,

Enige tijd geleden stuurde ik je in antwoord op jouw reactie in mijn gastenboek aan mij het volgende bericht.
Omdat ik bezig ben de laatste hand te leggen aan de genealogie Effting zou ik je nogmaals willen vragen of je nog antwoord kunt geven op mijn vragen, zodat dze ook nog opgenomen kunnen worden in mijn genealogie. Ik zou dat erg fijn vinden.

Met vriendelijke groeten,

Frans Teunissen
c.fteunissen@freeler.nl

Leuk dat je gereageerd hebt. Door een korte afwezigheid kon ik niet eerder reageren. Ik ben al verschillende jaren bezig met een onderzoek naar de familie Effting. Mijn vrouw is ook een Effting. Ik heb ontdekt dat alle Efftings, die in Nederland wonen familie van elkaar zijn. Zij stammen allemaal af van Johann Lodewijk Effting die vanuit Münster naar Nederland is gekomen. Mijn vorderingen zijn momenteel zodanig dat ik hoop om in 2010 de hele genealogie in boekvorm te laten verschijnen. Jouw directe voorouders kun je op mijn website (www.fransbemmel.nl) vinden door te klikken op Gradus Effting (geb. 29 januari 1817) dan vind je daaronder Gerrit Jan Lodewijk en Gezina Sophia ter Pelle. Ik weet dat zij 16 kinderen hadden en van een aantal daarvan heb ik meerdere gegevens kunnen vinden. Misschien dat jij me nu verder kunt helpen. Welke twee kinderen zijn indertijd naar Australië vertrokken en weet je ook wanneer dat was? Kan ik van jou daar nog meer gegevens van ontvangen. En weet je ook nog iets meer van hun broers en zussen, die in ons land zijn achtergebleven? Sinds enkele maanden heb ik ook contact gekregen van een familie Effting die in de jaren '50 naar Zuid Afrika is vertrokken en daar heb ik nu ook al verschillende personen van in mijn genealogie kunnen opnemen. Kijk maar eens op mijn website.
Ook weet ik dat er in Brazilië veel Efftings wonen. Ook daarvan heb ik al een hele stamboom aangelegd. Maar ik kan nog steeds niet vinden of die ook tot mijn onderzochte tak behoren. Wel zijn de emigranten naar Brazilië afkomstig uit de buurt van het Duitse Münster en even oud als "onze" Johann Lodewijk. Misschien zijn het neven of andere directe familieleden. Helaas zijn in de laatste wereldoorlog heel veel burgerlijke standgegevens door oorlogsgeweld verloren gegaan en er zijn dus nog maar weinig bronnen over. Ik heb al verschillende keren onderzoek in Münster gedaan, maar tot heden kan ik de link niet vinden. Ook de Braziliaanse tak heeft al veel onderzoek in Münster laten doen, maar ook daar is niets uitgekomen. Ook zij komen niet verder dan de geëmigreerde Efftings.
Anna, ik hoop nog van je te horen.

Met vriendelijke groeten uit het verre Nederland,

Frans Teunissen
c.fteunissen@freeler.nl

Els Bernards 12-06-09 04:22:14

Ha frans heb al vaker contact gehad met u omdat mijn achternaam dus Bernards is.

U had toen alle takken van deze naam aaneengesloten gekregen behalve mijn tak.
En is het je de laatste jaren nog wel gelukt?

Mijn vader was Pertus Josehpes Bernards hij is overleden 29-12-1999 geboren 23-1-1923 was getrouwd met Mechelina Maria van Helvoort of (helvoirt) overleden op 21-2-199 geboren op 29-2-1924
Hij was en zoon van Henrikus Bernards geboren denkik te Nederwetten mijn vader wel in ieder geval.

Ik heb ooit een deel van uw stamboom gezien. De oudste broer van mijn vader zag ik er wel in staan. Dat was arnuldus Bernards gestorven te Odiliapeel.

Ik ben dus een dochter van Piet Geboren 30-09-1953.
Dus ik hoop dat u al weer wat verder bent gekomen met u onderzoek .
Klasse hoe u het doet.
Gr Els

Jan C.D. Barel 19-07-08 12:37:00

este Frans,
De vrouw van de stamvader van alle Nederlandse
Barellen heet: Maayke Theuns(z) en op 21-8-1611 gehuwd met Aert Barel.
Ik wil weten waar onze stammoeder vandaan komt; ik heb n.l. alleen haar trouwdatum.
Je site is interessant en ziet er perfect uit, maar voor mij geen gegevens. Ik ga dus gewoon verder met mijn snuffelen !
Alle succes met jouw onderzoeken.

Met vriendelijke groet,

Jan Barel (klemtoon op laatste lettergreep)
Zevenbergen N.Br.

Joseph Feick 28-05-08 23:32:00

Hello French,
My name is Joe Feick. I live near Pittsburgh, Pennsylvania, United States and was fascinated to find the Teunissen geneology online. My great-grandfather was Hendrikus (Henry, Heinrich) Teunissen - son of Klass Teunissen (changed spelling to Tennyson upon arriving in America in the late 1800's). My grandmother was (Mary) Agnes Tennyson who married Joseph C. Feick. My father was Jack Tennyson Feick.
Thank you very much for posting the information.
Joe Feick

Wido Lange 24-10-07 13:12:15

Beste Frans,

Ik heb een aanvulling voor de stamboom van Antonius Cornelis Teunissen, mijn opa.
Wij hebben op 19 juni 2000 een 2e dochter gekregen. Naam is Shannon Maria Wilhelmina Lange geboren in Boxmeer. Mijn trouwdatum is niet 31/10/1992 maar 30/10/1992.

Tevens is de vrouw van Wiel Teunissen in 2006 gestorven.

Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt.

Met vriendelijk groet,

Wido Lange

Monique 24-09-07 21:53:59

Hoi!
Ik was net even aan het koekeloeren en ik zie dat de website van Wim nog niet genoemd wordt: www.Wimvanderspiegel.nl Hij is nog in aanbouw, maar toch...

Verder zie ik dan Nienke Jacobs ook nog niet genoemd wordt. Toch gefeliciteerd met ons nieuwe achternichtje.

Monique

F. Kusters 23-08-07 20:44:23

Geachte Hr Teunissen,
Via geneanet gemerkt dat een van mijn voorvaderen bij U wordt genoemd. Johannes Kusters. Hij had 8 kinderen en was twee keer getrouwd. Johanna was de oudste. Dan komt Gerardus en dat is weer mijn voorvader.De vader van Johannes, Petrus is geboren in Venray (Oostrum) op 29 juni 1756. Zijn vader heette Johannes en was getrouwd met Maria Stansze. Toen ik dit alles jaren geleden uitzocht, was er in Venray nog weinig gerubriceerd en kwam ik dus niet verder. Wellicht is dat nu anders en zou ik het eens opnieuw moeten proberen.
Mocht U nog interesse hebben in verdere info van mij, laat het mij weten. Misschien kan ik een steentje bijdragen. M v g Frqans Kusters.

1 2 3
Zoeken