Richard Rood 22-09-15 13:32:56

Bij kaart 3 heb ik nog een verbetering te melden.Het onderschrift Rooseveltlaan zou voorbarig zijn geweest als het een opname betrof van de voormalige Zuider Amstellaan, het domein van de vroegere lijn 8 en de huidige lijn 4. Het betreft hier een opname van de voormalige Amstellaan. Deze heette van 1946 tot in 1956 Stalinlaan en vanaf eind 1956, na de Hongaarse opstand, Vrijheidslaan. Niet voorbarig, doch foutief.
Met vriendelijke groet van Richard Rood

Guus Ruiter 08-09-15 22:26:16

Hallo Cor Fijma,Onder de W van "tramjargon" wachtwagen met een tweede toevoeging van ene J.Baan over het Surinameplein. Ken jij deze J.Baan? Er was n.l. in de jaren 60 ene meneer Baan die hoofd/ baas/ directeur/bedrijfsleider? was van de remise Havenstraat. Hij woonde ook in de bedrijfswoning op het terrein van de Havenstraat. Ik ken hem via mijn schoonvader die in die tijd werkte in de railwerkplaats en via mijn eigen bezoeken aan de Havenstraat als hulpje van Jantje Hobby, die in een VW pick-up busje alle remises afreed als een soort manusje-van-alles. We vervingen b.v. de borstels van de wasstraat voor trams. Onze chef op onze uitvalsbasis in de Tollensstraat was ene heer Kokernoot. Vele smeuïge verhalen kan ik over deze tijd vertellen (1962).

Henk van Oort 02-09-15 19:22:00

Op de foto met tram 6 op de Olympiaweg voor huisnummer 100 zie ik mijn ouderlijk huis op de eerste etage rechts van de straatdeur. In de erker is de hor te herkennen die er altijd in moest staan voor de frisse lucht. Het kleine kamertje was mijn slaapkamer. De dame die uit de voordeur naar buiten stapt zou best mijn moeder kunnen zijn. Helaas zijn de details niet goed zichtbaar. Dank voor deze schitterende foto waarop eigenlijk tram 24 gestaan zou moeten hebben natuurlijk!

 Paul Gellings 01-08-15 19:19:59ODE AAN LIJN 25

Het is zomer en de rails liggen leeg
in de straten, draden van Ariadne
waarlangs je jarenlang dit doolhof
inkwam of uitging, geschiedenis nu

geschreven in bochten en wissels
dodenlijn tot ver in het oosten
maar later weer levensader naar
de horizon, azuur boven de Amstel
een zwembad, een stad die daar
ineens opnieuw kind was

zie er de wagens in filigraan nog altijd
doorheen gaan, hun metamorfosen
eerst hoekig en blauw, daarna ronder
toen stofzuigers vol chroom gevolgd
door ferryboten op verborgen wielen

over groene tapijten naar een glooiende
diepte van asfalt en een straat nauw
als een kamer vlak voor het eindpunt
talud met wachthuisjes, Märklin bijna
speelgoed van woensdagmiddagen
vervlogen in regen en wind

spooktram ten slotte op het laatste uur
van de dag, even eenzaam als alle lanen
en pleinen, vlakten en ravijnen waar
hij niet anders kon dan onvergetelijk
zoekraken in het donker
Paul Gellings
Marjan van der Raad 24-07-15 11:31:16

Geachte heer Wiersema,Mijn moeder, geboren in Amsterdam, vetrelde ons vaak over haar grootvader: Pendraad, die een paardentram/mestbedrijf aan de Overtoom bezat.Ik ben aan het zoeken naarmeer gegevens. Deze Pendraad zou behoorlijk welgesteld zijn geweest en mogelijk mede-oprichter van de Trammaatschappij? Dat zou dan eind 19e eeuw zijn.Misschien kunt u mijn overgrootvader traceren?Vriendelijke groet,Marjan van der Raad

 Hans verbraak 08-07-15 11:02:10

Beste Cor,
Wanneer werden de paardentrams oude nummering buiten dienst gesteld. En wanneer werd de serie 501-562. buiten dienst gesteld. De afvoer van beide is mijn bekend.
Met vriendelijke groet,
Hans Verbraak

 Luurd van der dussen 02-06-15 10:41:37

Goedendag,Erg leuk om oude straatbeelden van amsterdam te zien.Als kunstschilder maak ik graag schilderijen van amsterdamse straatbeelden. Een foto van de Kinkerstraat met tram zeven uit de jaren 70 kan mij erg bekoren. Ik heb er een schilderij van gemaakt. Ik denk er over om het wellicht in een kunstgalerie op te hangen. Op flickr zag ik dat er rechten op deze foto rusten. Ben ik bij dhr. graalman dan aan het juiste adres? Ik kom graag met u in contact.Met vriendelijke groet,luurd van der dussen

wim molleman 25-05-15 05:27:45

Hartelijk dank voor het downloaden van den trams doet me goeie heinneringen op van den tijden DAT ik elke de tram Nam naar school en het centrum. Ik reed lijn 3,16,9 meestal, woon al 45 jaar in California . nogmaals hartelijk dank ! Wim .

Doris de Leeuw 16-05-15 15:59:24

wat leuk terug te gaan in tijd ,ik herinner me nog die open donkergroene waar je in en uit kon springen ,ik was 1953 in de pijp geboren .

CHRIS MASSON 02-05-15 13:12:30

ik heb uw site bekeken en vond het erg interresant.ik heb al vele jaren een geel metalen bordje, door uw site ben ik erachter gekomen,waar precies dit bordje voor diende.ik wist dat het in een voertuig had gezeten, maar wist niet precies in welk voertuig.nu weet ik dat het de amsterdamse tram was, in de jaren vijftig.groeten chis

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!