Lucienne 24-11-12 18:14:10

geweldige kennis heb je in je

Lieve groet
Lucienne

http://mammelu.hyves.nl/album/69250848/Kunstzinnig_oorlogvoeren/qmpEUN7C/

Rudy Klomp 19-05-12 19:57:14

(Deel 3) Tobias, voor jou is het misschien interessant om wat te lezen over Anton Zeilinger, Gerard Jagers op Akkerhuis, Bejamin Libet, Watenschappers op de rand van de cirkel. En net als wij kunstenaars dus op de rand van buitenspel. En dan de mensen die 400 KM boven onze hoofden het menselijke genoom opnieuw in elkaar zetten en nog veel meer. En de gedachten koesteren als wetenschap dat wij van een biologisch bestaan evolueren naar een technisch bestaan. En graag zeggen dat kunstmatige intelligentie / Clouding al de schaakgrootmeester(s) heeft verslagen. En dat zij bezig zijn de kunstnaar(s) te verslaan. Beste Tobias, tegenover de kunstmatige intelligentie zet ik de natuurlijke intelligentie = INSPIRATIE. Inspiratie is nooit gestorven. Zij geeft ons kunstenaars door alle tijden heen steeds weer een bewustzijnssprong boven een kennissprong. Iets wat ik aan het 'einde' van jouw tekeningen als 'eigentijd' = worden, vorm zag zoeken. Een vriendengroet, Rudy Klomp.


Reactie:
Ik heb over alle 3 gelezen. Dat van Gerard doet me denken aan de film I Robot en nog een oudere film over een robot dat per ongeluk ontsnapte uit een militair kazerne.

Rudy Klomp 19-05-12 19:44:19

(Deel 2) O.K., Tobias Tebbe = To bi as Tebbe, die beoordeling van mij heeft betrekking op je kunstenaarschap = het worden vangen. Daarin proef ik een ontwikkeling naar een nieuwsgierigheid die vrij tót .... de Ruimte staat = inzet vóóraf = KANS. Fantasie als wetenschap. Over de Abstractie. Waarin wij weten, Tobias, dat wetenschap uiteindelijk ook Fantasie is en in onze tijd op het punt staat het besef te krijgen dat zij kunstenaars moeten worden. Hun kennissprong over te laten gaan naar een bewustzijnssprong. (Wordt vervolgd in Deel 3) Rudy Klomp.


Reactie:
Ik noem de (mijn) wetenschap liever een theorie, wetenschap betreft meer ervaring en bewijzen. Een theorie is meer hoe het waarschijnlijk zal kunnen. B.v. de betrekking Baarle en Berlijn is niet wetenschappelijk en er zijn geen bewijzen voor een Baarle als hoofdstad van Nederland verdeeld onder communistisch en niet. Theoretisch ZAL het wel kunnen. Theorie staat immers tegenover praktijk.

Tsja.. en wat is fantasie? Fantasie is naar mijn idee grenzeloos. De namen Baarle en Berlijn lijken al op elkaar, en ze lijken ook op elkaar in de zin dat ze allebei werden opgedeeld en ze liggen ook nog in een gebied dat qua naam op elkaar lijkt namelijk Brabant en Brandenburg. Alleen ik merk dat op en dat is geen fantasie. En ook de Baltische staat Prusija valt nimmer onder fantasie omdat de oorspronkelijke Pruisen een Baltisch volk zijn net als de Letten en Litouwers. Zal mijn theorie fantasie zijn dan zal ik komen met Takatukuland met paarse wezens met gele vlekken en ogen op steeltjes.

Het verbaasd me zelfs dat wanneer ik google dat er nooit iemand anders is geweest die de betrekking met Baarle en Berlijn heeft gemaakt. Allebei verdeeld en dan die namen! Ze zijn ook allebei verdeeld door 1 taalgebied en 1 religie. Ik weet dat België o.a. gevormd is door het katholicisme. Maar toch, Baarle bestaat toch niet echt uit 2 volkeren. Allebei spreken ze Nederlands (voor sommige Vlaanders is Vlaams geen Nederlands) en overwegend katholiek. De grens tussen Nederland en België is niet echt een etnische grens. De overeenkomsten zijn zo groot! Waarom ben ik de enigste?!

Rudy Klomp 19-05-12 18:25:49

Deel 1 Hallo Tobias Tebbe, Heb je prachtige tekeningen gezien in Hengelo - ov. Ooit zag ik een zelfde opzet van Willem van Genk. Hij was gericht op vliegtuigen in zijn vervolgverhaal. Ik zag er toen meer een strip in dan dat het in de tijd grote kunst zou worden. Maar ja ....To bi as Tebbe ? Je weet maar nooit. Dat kan nog heel groot worden. Nu al vond ik jouw werk het beste qua potentie op de Art Brut Biennale in Hengelo. Ik stuur je per email mijn reactie op die Biennale. Verder wil ik je wijzen op het verschil het bewustzijn betreffende. Ik ontdek in jouw bewustzijn een houding nog die je met vrij ván .... kunt omschrijven. In die zin negatief uiteindelijk. Maar wat, Tobias, als je het als vrij tót .... werkzaam in het bewustzijn inzet ? Het'einde' van je beeldtaal en verbeelding ligt nog helemaal open = KANS = vrij tót.... Je kunt dan wel als autist in het 'ogenland'(ik denk aan psychologen, sociologen, etc.) beoordeeld / veroordeeld zijn geworden, maar ik zie je als een geïnspireerde kunstenaar = Para Realist. (Wordt vervolgd in Deel 2 ) Rudy Klomp


Reactie:
http://www.youtube.com/v/PkR85DzY24c


Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies