Anita In 't Ven 31-12-06 18:42:20

Hallo,

Ik heb dit jaar mijn echtgenoot verloren op jonge leeftijd. Met deze eindejaarsfeesten is het voor mij heel moeilijk om daaraan mee te doen. Daarom was ik wat aan het surfen op het internet, en alzo ben ik op de website van de UDA terechtgekomen. Mijn echtgenoot zei altijd dat hij een toffe tijd heeft doorgebracht bij de UDA, hij is immers Tijdelijk Vrijwilliger geweest en was als hulpvliegveldpolitieman ingedeeld bij de Actieve Verdediging.

Doe zo voort mannen, jullie houden de gedachtenis van deze die er niet meer zijn in ere, en dat is heel belangrijk voor mij.

Vriendelijke groeten,

Anita


Reactie:
Beste Anita,

Bedankt voor uw ontroerende woorden. Uw bericht heeft veel van onze mensen "gepakt". Uw man verliezen op tamelijk jeugdige leeftijd moet verschrikkelijk zijn. Wij wensen u dan ook alle moed toe, en als je eens wil "praten", je kent ons e-mail adres.

Johan Lejeune 21-12-06 10:12:37

Beste vrienden,

Mijn legerdienst was ik reeds lang vergeten toen ik het bericht over de UDA las in de krant. het zou inderdaad leuk zijn nog eens in contact te komen met de "oude" makkers van toen. Mijn opleiding startte op 1 februari 1974 te Koksijde waarna ik werd overgeplaatst naar KASTER in Duitsland. De dienstplicht bedroeg toen 12 maand, maar onze lichting was de eerste die kon genieten van de inkorting van de legerdienst. Wij mochten afzwaaien net voor Kerstdag 1974 na een diensttijd van bijna 11 maand. Het zou mij sterk plezieren in contact te komen met enkele van mijn deelgenoten van toen.
Jo Lejeune

JAMIN 17-12-06 11:46:16

Dag allemaal,
Proficiat voor uw site, meer fotos over de "goeie ouwe tijd" zouden misschien passen in deze mooie omgeving. Ik heb er eventueel nog een tiental van de onderofficierenschool van Zedelgem (schooljaar 1959-1960), van Evere in 1960 als toekomstige MP Luchtmacht met de bekende Kapitein Mamet, en van Kleine Broghel tussen de jaren 1961-1964. Ik heb toen het leger en de Luchtmacht verlaten om in het huwelijk te treden met onze hoodfkatinière van de 10de Wing, in die tijd "juffrouw Lou" genaamd. Zij was afkomstig uit Tongeren en we zijn kort na haar ontslag in het huwelijksbootje gestapt. In die tijd was het huwelijk van een dame uit de MHK/CMC inderdaad reden om onslag zonder enkel speciale vergoeding. We hebben nu 4 grote kinderen en 4 kleinkinderen, een 5de in de maak.
Mijn beste herineringen waren het halen van ons "Para B Brevet" in Schaffen en het "Commando B Brevet" in de harde winter maanden van 1960-1961 in Marche-les-Dames.
Het moeilijkste evenement uit mijn militaire carriere is het ongeval in Leopoldsburg in 1961 of 1962 waar verschillende miliciens van mijn peleton gestroven zijn in een camion die het piket gingen doen op het schietveld.
Na meer dan 40 jaar heb ik nog kontakt met enkele oude makkers van toen, het is inderdaad gezellig na zoveel jaren, oude kollega's van toen we 20 jaar oud waren, terug te zien en te "babbelen" over de "goeie owen tijd"
ex Sgt A.Jamin stamnummer A/25240. Houder van UDA-brevet, para-B brevet en Commando-B brevet.


Reactie:
Beste Alfred.

Bedankt voor uw bericht. Wij hopen dat u onze e-mail hebt ontvangen, en kijken vol ongeduld uit naar uw antwoord.

Het Team van de Vereniging der VVE en Air Commando's

Jef Versmissen 16-12-06 17:17:58

Knappe website met veel info. Ik ben Soldt.Mil. geweest in Kapellen-Erft 67/68 bij de 9e wing 55 smd.Door omstandigheden heb ik mijn UDA-brevet niet kunnen halen. Toch denk ik met genoegen terug aan die dagen van toen.

Mw. Puype 10-12-06 22:59:47

Graag wou ik lid worden puur uit intresse daar ik in Duitsland gewoond heb.

Ik ben een dochter van een oud gediende van 62A Hawks.

Maar blijkbaar lukt het niet.

Met deze groet ik U en nog veel geluk met de site.


Reactie:
Hallo Carine,

Nu is het wel gelukt, en welkom bij onze "Bende".

Johnny Van Der Schueren 10-12-06 22:57:18

Geachte,

Tot ik gisteren uw oproep in de krant las wist ik niet dat er een vereniging der VVE en Aircommando's bestaat.
Ik heb zopas de webside bezocht. Prachtig!
Meteen moest ik terugdenken aan mijn soldatentijd. De opleiding, het behalen van de brevetten, de gouden vierdaagse van Nijmegen (1966), de vliegmeting in Beauvechien (als RTO), het vormen van erehagen bij het vertrek van leden van de koninklijke familie met het vliegtuig vanuit Melsbroek .........
Als soldaat milicien 65/28744 kreeg ik mijn opleidingen in Chièvres en in de technische school van de luchtmacht in Saffraenberg ( radio telefonist operator).
Verder volbracht ik mijn legerdienst bij het 15e Wing in Melsbroek.

Met genegen groeten,

Johnny Van Der Schueren.


Reactie:
Wees welkom Johnny! Bedankt voor uw bericht!

Franz 10-12-06 22:53:18

Geachte,

Heb gisteren uw oproep gelezen en ben zeer verheugd, zou erg graag eens oude kameraden zien.

Ik zelf ben van de klas 1965-1966, binnen in augustus, 2 maand Chievres en dan Duitsland PUTZ-KASTER

Hoop op antw.,

Beste grt,

Genyn Franz


Reactie:
Is ondertussen gebeurt Franz. Welkom in de Vereniging. Tot binnenkort

Maurice Ost 10-12-06 22:47:21

Geachte,

Vriendelijk dank voor het bericht in ons gastenboek. Ik ben natuurlijk ook eens gaan kijken bij jullie, zeer mooi en degelijk afgewerkt, proficiat.

Met plezier voeg ik de link toe op onze site, en stuur U het gevraagde logo op.

Met vriendelijke groeten
Maurice
Beheerder groep 62 A

Georges 10-12-06 19:36:15

Félicitations pour ce site avec des exposés intéressants et agrémenté de photos qui rappèlent des souvenirs

Bonne continuation

Georges


Reactie:
Merci Georges,

Bien à toi.

Jean-Pierre

Sandrine 10-12-06 18:54:28

Félicitation pour ton site, belle mise en page et beaucoup d'informations très intéressantes

Sandrine


Reactie:
Un très grand merci pour nous avoir rendu visite. A bientot!

JP

<< < 17 18 19 20 21 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer bezoekers op je website?