Delrue.Rene 05-11-06 19:48:00

Proficiaat met jullie mooie website,aircommandos ??, had ik vroeger nog nooit van gehoord,nu wel ben blij dat ik jullie site bezocht....doordat ik verwijzing zag op de website van schaffen kwam ik hier terecht,tof heel tof ik was paracdo maar we zijn allemaal of waren allemaal militairen...doe zo verder billyboy

Verhulst Jozef 02-10-06 18:59:00

Op 30 september was ik uitgenodigd voor de eerste keer op de reunie van de uda in Borsbeke.
Ik vond dit een tof initiatief om mijn oude makkers nog eens te kunnen terugzien en heb deze avond dan ook zeer genoten. Zeker voor herhaling vatbaar.


Reactie:
Beste Jozef, het was fantastisch nietwaar? Ik heb 118 foto's van het feest. Die allemaal op internet zetten zal een tijdje werk vragen, maar het komt eraan. Bedankt voor de komst, en wees gerust, we zijn bezig nog een aantal activiteiten op punt aan het stellen. Dus het vervolg komt eraan,...

Greetz vanwege Eric Van Den Broecke, hij is immers zo fier als een gieter.

Damiens 30-08-06 21:54:39

Zeg Van Wichelen. Ik ben air-commando sinds 90 en ik ben fier op mijn muts. We zijn wie we zijn en geloof me, ik heb al para's tegen het lijf gelopen die veel minder waren dan air-commandos. Respect moet je verdienen dag op dag, jaar op jaar. Mijn broer was para en ik air-commando en wij hadden daar nooit problemen mee.


Reactie:
Daarmee is het weer eens gezegd. Laten we nu eindelijk stoppen met die ongezonde rivaliteit tussen Para-Commando's en Air-Commando's. Tenslotte werken we allen voor één en dezelfde "Patron".

JP
Webmaster

jean-pierre malfait 30-08-06 14:45:52

ben zelf uda geweest van 65 tot 66 in helchteren kleine brogel 10éwing zou graag wat kontact krijgen met vroegere soldaten vrienden tot dan


Reactie:
Jean-Pierre, Erik Van Den Broecke geeft op 30 september een etentje in Borsbeke met de mensen van uw Klas. Het zou dé gelegenheid zijn om al uw wapenmakkers in één keer terug te zien. Kijk eens op onze pagina "Mededelingen" waar alle info op staat.

Met vriendelijke groeten,

JP
Webmaster

Caluwé Frans 15-08-06 00:28:33

Eindelijk een toffe site gevonden over de UDA zeer interessante website voor mij omdat ik ook bij de UDA ben geweest,van 1965 tot 1966,eerst twee maanden in Chièvres dan voor dertien maanden naar Brustem.Dat was daar een modelkazerne !!Het eten was daar ongelooflijk goed,alle dagen,maar het was er wel streng en over discipline gesproken dat kende we daar heel goed,maar toch blij dat ik bij de UDA heb gediend.Vriendelijke groeten uit Schoten/Antwerpen

Webmaster 04-08-06 02:33:21

Ik wil hier nog even terugkomen op de opmerking van Hans Van Wichelen die het schandalig vind dat UDA's en Air-Commando's vergeleken worden met Para-Commando's.

In de jaren 50 droegen de UDA's de titels "Air-Commando" op hun BD. De opleiding werd ook geleid door de Comd. van het Trainingscentrum Commando te Marche-les-Dames, Kolonel Danloy.

UDA's en Air-Commando's zijn geen commando's in de zuivere zin van het woord, en dragen een zwarte en géén rode of groene muts. Maar zijn zij daarom minderwaardig? Kijk naar de "Free Polish Para Brigade" onder Sosabowski tijdens WO2, zij droegen een grijze muts en géén rode, maar waren zij daarom minder Para?

Je zou nog versteld staan waartoe UDA's en Air-Commando's in staat zijn. Wij hebben ook 4 maand van bloed, zweet en tranen voor wij ons brevet halen.

JP

Glen Beavis 30-07-06 08:15:28

you may find this site interesting

www.rafregt.8k.com

The RAF Regiment Web site ,


Reactie:
Thank you for signing our guestbook, and welcome to the "Rock Apes" of the Royal Air Force Regiment.

JP,
Webmaster

Geert Matthijs 07-07-06 12:34:30

Mijn dienstplicht vervult als KROO - IBE tijdens de jaren 1980-1981. Opleiding begonnen op 01 juni 1980 te Brustem. Had het geluk over het eerste bed links te beschikken (kameroverste).
Na drie maanden opleiding overgeplaatst naar de 15de Wing te Melsbroek (Steenokkerzeel), samen met Jempi, Patrick, Léon en Bart.
Onze hoofdtaak was als sectieleider de wacht verzekeren op de militaire luchthaven. (vandaar enige nostalgie wanneer een C-130 overvliegt).
Na legerdienst in dienst getreden bij de overheid. Daardoor waarschijnlijk nooit opgeroepen geweest voor een "kamp".
Laatste bericht "Bevordering tot Eerste Sergeant". Verder nooit meer iets vernomen.

Hautman Dirk 26-06-06 00:26:33

hallo iedereen,
proficiat met jullie toffe site
ik ben zelf uda geweest in 79/80
eerst in koksijde en daarna in melsbroek
zijn er nog mensen uit die periode die willen contakt opnemen ,
groetjes,


De Clercq-De Pauw 22-06-06 12:05:49

Geachten
Een dikke proficiat met jullie website!
De herinneering bijblijvend van een mooie
tijd bij de UDA Helchteren Kl Br.
Het was bij de 10° JBW Lichting 1962.
Onder het bevel van luitenant Reynders
Wij zijn binnengegaan de eerste twee maanden
in Safraanberg St Truiden en na twee maanden
overgebracht naar kazerne Helchteren.
Onze sergant was Deckers.
Gegroet
Jozef De Clercq

<< < 19 20 21 22 23
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer bezoekers op je website? - Webhosting € 1,95 per maand