Leon Vrebosch 24-03-11 12:16:14

Hallo Eddy, van waar ben je afkomstig ? Ja ik herinner mij dat er in die tijd niet te veel Kroo's waren, alleen de postoverste Groenveld, dat was een Kroo. In berg, ja dat was een gewone milicien.Misschien kan dat uw geheugen wat bijscherpen, als flight 6 wacht had had ik telkens een kleine draagbare TV bij, die natuurlijk in het veiligheidscentrum tot het groete plezier van Adj KRO NIELAND....Groeten uit Thailand

 Webmaster - JP Van Doorselaer 19-03-11 07:44:12

Beste Leon,

Heb je in Bevingen Sgt Saegerman niet gekend?, (Zit in het bestuur van onze vriendenkring).

Vriendelijke groeten,

JP, Webmaster
UDA van 1977 tot 1987

 Leon Vrebosch 19-03-11 04:07:18

Hello daar in Belgenland.Tijdens mijne diensttijd heb wel wat basissen aangedaan,ttz. Bierset, Bevingen, Evere, Chievres, Duren (flight Police), Melsbroek, in feite niet weinig. Ik ben van VILVOORDE waar ik al die tijd woonachtig was. Ik kende de KROL van in EVERE, waar ik een cursus had gevolgd. Hij was toen ADJ ,Allemaal lang vervlogen Tijden, maar het waren er goeie, BIJ DE UDA'S. Groeten uit het swoele Pattaya, Thailand

Eddy Vanhoutte 16-03-11 23:13:28

Dat voorval in Berg was geene zever hoor ,dat was de eerste en ook de enige keer dat we met scherp op het wapen zaten en stel U voor in 1968 en nog zo jong man we waren er niet gerust in en inderdaad het interventie theem is dan komen opdagen nadat ik aan het veiligheidscentrum de melding had gedaan en nog kan ik mij U niet voorstellen.
by de way bij de inval van de para's in de kazerne was ik van dienst en had ze opgemerkt al ver voor ze aan de omheining waren, ze hadden zich laten verassen door de koetjes in de wei die beestjes maakten rare sprongen en voor midden in de nacht te zijn ???
Ik heb nooit geweten wie er dan gevangen genomen was maar ze zijn er toch niet in geslaagt om de kazerne binnen te komen he.
Is het nu toevallig dat telken flight 6 erbij was als er iets gebeurde, maakte niet uit we hebben zo ook wat kunnen meemaken en het was ne keer iets anders dan wacht --- interventie --- slapen.
Ho ja ik heb gezien dat ge een facebook pagina heb.
Groetjes Eddy.

 Leon Vrebosch 16-03-11 08:37:05

Hey EDDY, dat was zeker NIELAND niet...die bleef nogal rustig in het VEILIGHEIDSCENTRUM, dat toen gelegen was in den BLOK GROENVELD, dus aan den ingang Haachtse steenweg. Die oefening herinner ik mij ook, de PARA'S hebben toen een jonge SGT UDA gevangen genomen, zijn naam ben ik vergeten, hij was nog niet te lang in Melsbroek en uit de vlaanders, dacht ik. Ik herinner mij ook het alarm in de munitiedepot van Berg, er was een gat in omheining gevonden, er werd gedacht aan de BADER-MEINHOF terroristen...Flight 6 wat toen juist van wacht, ik ben toen uitgerukt met een jeep, naar de munitiedepot...Heb jij daar weet van ? En , ja ik was nog al een kalme SGT, er waren er wel andere gasten.1sgt...VANDERJEUGD, 1sgt Maj VANDERVEKEN, de CHAREL, en nog andere...Natte Groeten uit Pattaya, TH.

Eddy Vanhoutte 14-03-11 22:20:20

Er was daar nog een onderluitenant KRO maar die naam ben ik vergeten, die deed ook patrouille tijdens de wachtdienst.

Er is in die tijd ook een oefening geweest waarbij de kazerne zou aangevallen worden door de vijand, en dat heeft wel enkele dagen geduurd.

Op een nacht was ik op wacht aan het communicatiecentrum of iets dergelijks zo een rond gebouwtje in de kazerne en juist voor ik ging in slaap vallen was die onderluitenant op zijn kousenvoeten komen controleren zal het nooit vergeten. Man wat ben ik geschrokken hij geeft nooit gemerkt dat ik bijna sliep.

Sgt Janssens was een toffe gast die heeft mij nog enkele pasfotootjes gegeven “ hier zij hij voor uw liefjes.”

Het is toch wel spijtig dat ik mij u niet herinner ge moet gij ne stillen geweest zijn zeker.

Groetjes en nog een goede Sawadee Khrap of goede avond vanuit België.

 Leon Vrebosch 14-03-11 16:13:24

Voila, NIELAND, was onderluitenant KRO en Flightovertste van Flight 6...de charel...sgt janssens, heeft voor mij Adjunct geweest, maar is door ziekte weggevallen, ik was toen Postoverste GROENVELD, en nam de plaats van de Charel in, als Adjunct...het komt zo stilaan terug...de leeftijd, 68 jaar,speelt mee, en ik ben ook niet zo sterk in namen onthouden.Groeten uit Pattaya.

Eddy Vanhoutte 13-03-11 22:59:41

Hallo Leon
Het zou kunnen dat we elkaar tegengekomen zijn, ik ben daar binnengekomen op 1 feb 1968 en afgezwaait 27 nov 1968, was eerst 2 maand in koksijde.
Met namen onthouden heb ik veel moeite hoor en als het al zo lang geleden is vald dat niet mee.
Zoals ik al schreef waren er bij ons op de kamer (flight 6) geen KROO's dus geen kameroversten of dergelijke wat wel gemakelijk was want in de geest van de UDA behielpen we ons heel goed.
De kampen in leopolsburg heb ik twee keer meegemaakt en dus de vuurdoop ook, toch in het geheel was het plezant.
Weet ge de onderoff. en zelf de off. vondt ik niet bedreigend hoor dat viel goed mee in melsbroek beter dan in koksijde.
Enkele namen van flight 6 weet ik nog zoals Vanhaeke,Vanvossem,Moefaert,Christiaens en er zouden als ik veel tijd heb nog wel enkele komen een onderluitenand Nieland gaf les lijf aan lijf gevechten heb hem ne keer bij de baard genomen letterlijk en figuurlijk man dat was ne mooien tijd.
Nu nog de groetjes in het verre Thailand.
Eddy

 Leon Vrebosch 13-03-11 06:09:59

Hello EDDY, hebben we mekaar dan gekend in Flight 6 ? De Flightoverste was een KRO, ikzelf Adjunct, de postoverste Groenveld was een KROO en in de munitiedepot, voor zo ver ik het nog weet, was ook een KROO...Ik ben met pensioen sinds 1994 en woon sindsdien in Thailand, en heb heel weinig contact met België. Hier in dit verre land, denk ik dikwijls aan mijn UDA tijd en speciaal aan de trainingen in LEOPOLDSBURG en de cafeetjes in BEVERLO .Sawadee Khrap uit PATTAYA. Th.

 Leon Vrebosch 13-03-11 05:52:57

Hello Eddy, Ik beweer niet dat de Krol een slechte was ! ik zegde alleen dat hij bij sommige mensen niet zo geliefd was. Voor iedereen goed doen en zijn, is onmogelijk. Eddy ik weet niet of we mekaar hebben gekend, Ik was geen KROO maar wel beroeps Sergant...Ik ben met pensioen gegaan in 1994 en sindsdien woon ik in Thailand. Ik heb weinig contact met Belgie..."uit het oog uit het hart". Mijn UDA periode, Een prachtige tijd....Zeker op training in LEOPOLDSBURG...


Reactie:

Beste Leon,

Ik ben ook een "ancien" van Melsbroek, (periode 1 juni 1977 tot 30 november 1987). In 1977 was de Krol onze Korpsadjudant en geen gemakkelijke maar zoals de "Recti" uit ons devies, een rechtvaardige. Ik heb ook Raymond Buekenhout nog gekend als Korpsadjudant, en omdat ik lid en webmaster ben van Dakota, zie ik hem af en toe nog eens.

De Krol heb ik enige jaren terug nog gesproken in Dakota, en het is eigenlijk een toffe kerel. Ik weet niet wat de miliciens over hem denken, (blijkbaar veel negatief), maar als je hem beter leert kennen, (zoals ik), valt hij eigenlijk best mee, en is het een toffe kerel.

Vriendelijke groeten en veel succes daar in het verre Thailand.

JP Van Doorselaer
Webmaster Gemeenschap website
Voorzitter Vriendenkring VVE-UDA.

<< < 4 5 6 7 8 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies