Eddy Vanhoutte 10-03-11 00:10:42

Hallo Leon,

Ik ben daar geweest tot december 68 in flight 6 en DE KROL, dat viel nog mee dacht ik, veel lawaai maar ik weet niet of hij iemand op het boekje zette.

Dat het een mooie tijd was zijt daar maar zeker van.

p.s. KROO's waren toch dun gezaaid, ik heb wacht gedaan bij de munitiedepot in berg en heb telkens postoverste mogen spelen.

Groetjes, Eddy.

 Leon Vrebosch 08-03-11 09:08:11

Met de KROL bij de hand, komt men door het ganse land. Ook dat stond op de binnenkant van wachthuisjes gekribbeld,hij was niet altijd zo geliefd in Melsbroek, Kazerne Groenveld.

Sgt Leon VREBOSCH, Adj flightoverste van Flight 6, in de jaren 68 en 69... Sgt Janssens, de Charel was ook bij Flight 6 in die jaren.

De flight overste was een KRO, zijn naam weet ik niet meer. Het was een goeie tijd, toennnnnnnnnnnnnnn.

J-P Ryckewaert 21-02-11 16:24:33

Na 1963-64 Zedelgem een jaartje (64-65) Brustem en gebrevetteerd UDA als onderrichter juni 1965.

Spijtig genoeg had de LuM teveel onderrichters en werden er in onze sessie slechts 4 kandidaten (van de 38) weerhouden. Ik heb dus een andere weg moeten volgen in de LuM maar ben tenslotte in de USA geraakt en gebleven sinds 1974.

Heb nog steeds EEN muts met UDA kenteken maar zoek nog een tweede kenteken en ook UDA stickers (als deze bestaan).

Lang geleden maar nog steeds UDA in het hart!

JPr


Reactie:
Hallo JP, daar in de States,

Ik denk dat ik nog ergens een zilveren UDA kenteken moet hebben liggen, en de Penningmeester van onze Vriendenkring, René Magnus, heeft nieuwe stickers laten maken. Met een beetje geluk ontvang ik die op 5 maart eerstkomend.

Stuur mij een privé bericht met uw adres en ik stuur u dit wel toe: jpvd@vve-uda.org

Met vriendelijke groeten,

JP Van Doorselaer
Voorzitter Vriendenkring VVE-UDA
Webmaster Community Website VVE-UDA

André Christiaens 16-02-11 12:41:28

Hallo Rene, JP,

2013 zou een mooi jaar zijn om dit te organiseren en te vieren dan is het ook 50 jaar geleden dat wij elkaar en ook de andere jongens met elkaar kennis hebben gemaakt, 50 jaar is zovlug voorbij gegaan dat wij niet elke dag of jaar kunnen herinneren maar uit onze legerdienst zal dit wel beter gaan.

Mooie en slechte dagen, maar ik durf toch stellen dat wij zeer goede officieren - onderofficieren en kameraden hadden en dan vergeet ik niet te melden het eten en de drank, dagelijks tafelbier bij ons middag eten, nergens anders was dat van toepassing. Ennnnnnnnn mooie vrouwen in de kantine.

Rene een klein vraagje wat ik niet juist meer weet was jij van het 1ste peleton in Saffraanberg of van het 2de?

Ik ben de kameraden aan het nakijken en de laatste dat ik weet is Maes en Malfoit die op mijn kamer lagen te Saffraanberg die lagen juist rechts aan de deur als je op de kamer kwam in blok A.

* Berckmans;
* Boonen;
* Boson;
* Bertin;
* Buggenhout;
* Christiaens;
* Claessens;
* Clonen;
* Criel enz. lagen allemaal links als je binnen kwam op de kamer.

Allee ik hoop dat de stap is gezet en dat wij in 2013 samen kunnen komen.

Mvg,

André


Reactie:
Beste André,

Heb jij nog foto's van je legerdienst met René? Indien ja, dan zou ik je willen vragen om die in te scannen en dan kan ik ze op de website publiceren. Het zou een mooie ervaring zijn om de foto's van twee leden van deze militieclasse te vergelijken.

Geef je mij een seintje?

Met stevige UDA-groet,

JP.

René Magnus 14-02-11 17:24:59

Beste André,
Uw bericht in het gastenboek doet mij enorm veel plezier.
Ik sta volledig achter het idee van een réunie met onze vroegere makkers.
Ik ga er samen met u werk van maken.
Ik stuur je hierover nog een aparte mail.
René

André Christiaens 14-02-11 13:13:14

Hallo JP,

Een aantal jaren geleden had ik een oproep gedaan via Sennet om oude legermakkers te zoeken en er is maar één antwoord op gekomen en dat was van Rene Magnus, wij hebben later dan enkele emails uitgewisseld en hadden dan ook afgesproken om elkaar eens te ontmoeten te Melsbroek, maar dit is dan ook nooit doorgegaan, maar kan nog altijd in de toekomst.

Ik wil zeker en vast lid worden van de VVE- UDA vereniging omdat ik als gewezen VVE'er altijd zeer goede herinneringen er aan overgehouden heb.

Ik heb moedwillig het Brevet niet willen halen, maar ik was liever lui dan moe en lag meer te slapen op de staf of in een bunker op het vliegveld, je kan niet de twee hebben!!

JP het zou inderdaad zeer fijn zijn om allemaal samen elkaar te ontmoeten, ik kan nog zeer veel kameraden hun naam en hun woonplaats waar zij vanaf komstig waren, Rene trouwens ook.

Ik hoor dan wel later wat meer over eventueel mijn lidgeldbijdragen en misschien tot in de toekomst.


Reactie:
Hallo André,

Ik heb je bericht en dat van René hierboven gelezen, en als het inderdaad zo is dat je de namen en adressen nog hebt, dan denk ik, dat ik u ga kunnen verder helpen.

Ik zie René binnenkort op onze bestuursvergadering die in Oostende of Blankenberge zal plaatsvinden, en dat kunnen we na afloop hiervan meer in detail praten. In ieder geval zal ik je op de hoogte houden, en ik ben ervan overtuigd dat René hetzelfde zal doen.

Fight to win, dat is onze spirit nietwaar, dus niet opgeven André, een slak komt ook ter plaatse, en we moeten zeker geen springende konijnen zijn, (smile).

Vriendelijke groeten van JP.

André Christiaens 13-02-11 19:42:04

Hallo beste kameraden van de VVE.

Eerst en vooral een mooie website gemaakt door JP maar ik vind het spijtig dat er toch zeer weinig bezocht op postingen zijn uit ons verleden, de mooie tijd bij de Belgische Luchtmacht, ik durf beweren en ook mijn oude legermakker die hier ook zijn bijdrage heeft aanverbonden Kpl Rene Magnus. Samen zijn wij dan binnen gegaan op 4 juni 1963 en voor mij was dat een dag apart want het was ook de dag dat ik 19 jaar werd, dus mijn verjaardag.

Van in Brussel Noord werden wij al in het oog gehouden door een onderluitenant, ik moet zeggen het was later onze peletons onderluitenant een zeer goede officier.

Om een lang verhaal (15 maanden) kort te houden hebben wij daar zeer leuke dagen beleeft en ik moet zeggen ik kon de tweede hardste lopen van 80 soldaten, en van de rest ga ik maar zwijgen, ik denk ook het meest bier drinken want mijn ouders hadden een cafe en dan weet je wel, daar gaan zé wel gratis naar binnen, maar ook bij het leger hoor.

Alle foto's die Rene geplaatst heeft kan ik mij nog zeer goed herinneren en van 90% weet ik nog de namen van onze makkers die afgebeeld staan hier op de site. Ook onze korpsovertste Kolonel - Vlieger Willems en enkele onderofficieren.

Wie deze posting leest en dienst heeft gedaan van 4 juni 1963 tot 1 spetember 1964 te Saffraanberg en Bevingen-Brustem neem aub contact met Rene of mijzelf het zou leuk zijn elkaar na 45 jaar nog eens te ontmoeten.

André Christiaens


Reactie:
Hallo André,

Ik veronderstel dat jij weet dat René bestuurlid is van onze Vriendenkring VVE-UDA. Waarom sluit je, je niet aan, en ook misschien uw collegae van toen, zo kunnen we samen een grote samenkomst organiseren.

Vriendelijke groeten,

JP, (Webmaster).

Paul Simoens 27-01-11 17:16:36

Ik was UDA in Kapellen-Erft in lichting 1971.

Mijn kamergenoten:
* Korporaal Germain Ysebaert (Schorisse);
* Patrick De Schacht;
* Paul Renders,(Chauffeur - Kontich);
* Billiet, (St.Stevens-Woluwe);
* LeFevre, (Scheldewindeke);
* Guns, (Overijse - Scherpschutter !);
* De Witte;
* Gilbert Maeckelberghe (Veurne).

Andere collega's:
* Francois Colin, (Diest);
* Paul Bemelmans, (Hasselt);
* John Dedry, (Kapper uit Hasselt);
* Ronny De Decker, (Antwerpen);
* Crabbe, (Antwerpen);
* Cleynmans, (Turnhout).

Eddy Vanhoutte 29-12-10 22:10:41

Hallo makkers van de vliegveldverdediging.
Het is de moment van het jaar om onze beste wensen te wensen, wel van mijnentweege de beste wensen aan allen voor 2011.
Ik wens jullie vooral een goed gezond nieuwjaar en een beetje meer nieuws op dit gastenboek zou ook niet misstaan, ge weet wel in de tijd van onder de wapens zijn en dat onze webmaster nog een gans jaar inspiratie mag vinden om ons te boeien met al zijn websites.
Prettig eindejaar en hou het een beetje proper he
Eddy.


Hugo Lambrechts 27-12-10 00:58:32

Beste makkers, ik ben bij de IBE geweest met de lichting 82' als kroo te Grefrath, toffe tijd gehad en nu heb ik al een zoon die bij de para's dienst doet. Vandaar de nostalgie die terug bovenkomt en graag mensen van mijn lichting zou willen terug ontmoeten, groetjes Hugo Lambrechts

<< < 5 6 7 8 9 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies