Lia 27-02-13 13:11:59

Voor Maria: als ik het wel heb, had mam nog een exemplaar van het Van Diepenboek in de kast liggen. Misschien even contact opnemen met Jaap? Daar zijn alle spulletjes naar toe gegaan. En mooi dat je ook weer leuke berichten had!

Miny 25-02-13 22:09:19

Maria, feliciteer Laaaura en Chris namens ons.
Ina, wat heb je weer een schitterend stuk aan de familiesite toegevoegd. Dank je wel.

Maria 25-02-13 11:41:36

Ook gewoon even wat goed nieuws uit de Engelse hoek: Chris, Laura's aanstaande, is vandaag jarig, en Laura heeft te horen gekregen dat ze volgend jaar een baan heeft in 'Northern', wat precies is wat ze hoopte!

Maria 24-02-13 16:16:38

Ina, ook weer bedankt voor de foto's. Jazeker, het helpt om de oude Kees en de oude Kees te verenigen, en niet alleen maar de laatste beelden te laten hangen. Ik vind hem trouwens pas op de derde of vierde foto echt herkenbaar, maar dat is ook al niet vreemd. Ik zal niet zeggen dat alle baby's op elkaar lijken, maar het onderscheid is niet altijd groot genoeg om herkenning te veroorzaken.
Dat spel in York, waar hij zo vies naar kijkt, is trouwens 'hangman', volgens Ruben.

Ina 24-02-13 15:57:00

Op de pagina 'afscheid kees' nu ook een fotoalbum. Geen 71, maar 27 foto's. De meeste bekend, maar toch mooi om Kees zo door de jaren heen te zien.
En wat teksten aangepast van de onzinversjes die Nico noemde.
Mij heeft het praten de afgelopen weken en het bezig zijn met foto's geholpen om het oude beeld van Kees (dus juist niet zo oud) terug in mijn hoofd te krijgen.

Maria 23-02-13 15:14:08

Ina, dankjewel dat het er al zo snel is. Ik hoopte het natuurlijk, maar durfde er niet op te rekenen dat ik die teksten te zien zou krijgen.
Ik ben ondertussen ook op het web op zoek gegaan. Het Russische lied komt dan in een andere bewerking, maar ik vind de van Diepen-versie leuker!
En ik vond verwijzingen naar het van Diepen-boek waar Joop van Diepen uit Blokker begin jaren '80 zo aan werkte. Ik hoopte uit te vinden of er nog kopieen van te krijgen zijn. Ik heb er geen, en zou dat toch best willen. De stamboom staat trouwens ook wel hier en daar. Wel heel veel fouten. Dat zit me eigenlijk niet lekker, maar ik weet nog niet goed wat eraan te doen. De trouwdag van m'n ouders heb ik wel iets over te zeggen, en misschien kan ik iemand vinden die dat kan laten doorfilteren in de versies die er zijn. Maar 'Masar' met maar 1 s? En Lex 'dochter van...'? En Ivonne helemaal niet erbij? Dat kan toch eigenlijk niet. Moeten/kunnen we daar iets aan doen?
En dan nog wat. Ik heb het door de jaren heen wel vaker tegen mensen gezegd, en afgelopen week zeker ook weer: we hebben in York echt plek genoeg. Kom eens langs! Gewoon voor een kop koffie, als je op doorreis bent naar The Lake District of Noord-Schotland (Tom en Tom), of als fietser voor een nachtje (we zijn nu ruim een jaar aangesloten bij 'Warm Showers', net zoiets als Vrienden op de fiets), of gewoon een paar dagen komen logeren. Dan spreken we nog eens iemand!

Ina 23-02-13 14:40:15

Op de site staat nu ook een knop 'afscheid kees' met teksten die we maandag in dat aandoenlijke kerkje (die baan zonlicht op de kist!) hebben uitgesproken. Min of meer - niet alles stond precies zo op papier.
Foto's ben ik nog aan het uitzoeken en bewerken.

Maria 22-02-13 18:53:50

Even heel prozaisch: ik ontdekte dat als je de verzendcode verkeerd intikt, je hele berichtje weg is. Dat is heel vervelend als je, zoals ik eerder vandaag, een heel epistel hebt gecomponeerd. Niet veel aan te doen, neem ik aan, technisch gesproken? Ik had het dus beter in een document kunnen intikken en daaruit kopieren naar het gastenboekvenster. Een aanrader?

Maria 22-02-13 16:56:42

Ik wist wel dat ik er helemaal niks van zou bakken als ik iets had geprobeerd te zeggen, afgelopen maandag in de kerk. Ik merkte dat nog eens duidelijk toen ik Piet's snelsonnet in zeer besloten kring, aan m'n oudste schoonzus, probeerde voor te lezen later deze week. Bij de derde regel zat ik al zo vast, dat ik haar de rest maar zelf heb laten lezen. Het verwoordde wat ik zelf heel graag had willen kunnen zeggen, namelijk dat ik ook heel blij ben dat oma niet de begrafenis van haar eigen kind heeft hoeven meemaken, en dat als er een hemel bestaat, papa eindelijk kan kennismaken met z'n andere kleindochter. Ik heb heel blij dat vergelijkbare, en nog een heleboel andere, dingen zo prachtig door anderen naar voren zijn gebracht, daar in Ursem.
Wij zijn inmiddels terug in York, sinds vanmorgen. Het is heel verleidelijk om de narigheden achter te laten in Nederland, bij m'n zuiver Nederlandse ik, en hier gewoon verder te leven alsof er niet zoveel aan de hand is. Dat zou heel dom zijn in mijn geval, want dat is vragen om ellende voor een volgende keer in Nederland. Maar niet doen, dus - gewoon rustig over me laten komen wat komt. Da's toch beter voor me.
Jullie hebben er dus alweer een volgende begrafenis opzitten. Ik hoop toch heel hard dat dat het wel een beetje is, voorlopig. En dat jullie dus inderdaad naar een wat aardigere gelegenheid kunnen uitkijken om elkaar weer eens te zien. Ik zal daar dan niet bij aanwezig zijn, maar in gedachten...

Miny 22-02-13 14:56:11

Vanmorgen naar de kerk en het crematorium geweest voor het afscheid van tante Wiets. Onze familie was zeer ruim vertegenwoordigd. Bedankt allemaal. We zien uit naar de 90ste verjaardag van tante Dien, een wat vrolijkere gelegenheid om neven en nichten weer te zien.

<< < 307 308 309 310 311 > >>
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies