Nene 18-07-20 11:52:52

Kijk eens bij de parkiet Dushyhttp://blog.seniorennet.nl/nenemooscha210746/

Jan 11-03-20 14:55:01

Ik ben een nestkast aan het maken voor elegante parkiet. Is het nodig, om in de bodem een kleine ronde uitsparing te maken, zodat de eitjes bij elkaar blijven liggen?

Johan corte 30-06-19 21:58:40

Vraag. Ik heb koppel princes of Wales parkiet maar bij het eerste broed was een jong die had zwakke poten kon er niet op zitten moest zich met de snavel vast aan het gaas houden anders viel hij om. Nu weer een broed en volgens mij is er weer een jong bij met het zelfde bij de vogel arts geweest wist het ook niet uit eindelijk maar uit zijn lijden verlost meet een spuitje wie weet wat dan kan zijn heel graag reactie bvd jc

marc van der steren 05-04-19 20:32:43

hallo heeft u nog een bleekkop popje

groet marc

cecile 22-08-18 13:48:40

hallo,
mogen verwante bourkes in de voliere blijven tussen onze andere vogels of verkopen we ze beter? We hebben 4 jongen, geslacht weet ik nog niet, en ik denk erover ze te houden. In onze voliere zitten 2 kanaries, 2 vinken, allemaal mannen, en een koppel catharina parkietjes.

Anja 02-06-18 19:27:01

Hallo,
Mijn bourkesparkiet legt om de paar weken een aantal eitjes. Ze zit alleen in de kooi. Ik vraag mij af of dit niet te belastend voor haar is en hoe ik dit eventueel kan stoppen.
Mvgr
Anja

Ferry Jüngst 20-11-17 06:07:17

goede morgen

ik heb de vraag of turfstrooisel ook gebruikt kan worden i.p.v. turfmolm
alvast bedankt voor de info


Reactie:
Beste Ferry,
Met turfstrooisel of turfmolm uit de vrije natuur is geen probleem, echter met deze producten die je in de plantenzaken koopt zou ik voorzichtig zijn.
In sommige gevallen worden deze producten met onkruidbestrijdingsmiddelen bewerkt, wat een vergiftigingsgevaar voor je vogels kan opleveren.
Probeer te achterhalen of het om een onbehandeld product gaat.

Groetjes Rudy

Claudia 11-04-17 14:57:46

Hallo ik heb een vraag ik heb de eerste keer 6 eitjes van bergparkieten dus nog niet zo veel ervaring er over de pop zit de heledag op de eitjes en het eerste eitje is nu de 21ste dag maar tot nu toe nog niks aan het uit komen blijft depopook op de eitjes zitten als ze niet bevrucht zijn gr claudia


Reactie:
Beste Claudia,
Het kan idd lang duren voordat een pop haar eieren verlaat.
Als het nest even "alleen" is, omdat je pop bijv. aan het eten of badderen is, zou je eens voorzichtig kunnen kijken of de eieren bevrucht zijn.
Dit kun je zien als je een klein zaklampje tegen het ei aanzet, zodat het licht door het ei schijnt. Is het ei bevrucht zie je na een dag of 7 rode "draadje" lopen, hoe langer het ei bevrucht is, hoe ondoorzichtiger het wordt. (Zie link: http://www.hollandsekrielen.nl/uitkomst%201e%20ronde%202008.htm)

Groetjes Rudy

Willem 06-11-16 13:27:39

Hallo allemaal
Ik wil graag weten of ik 1 koppel pennant rosella,s
In een gezelschaps voliere kan houden
Ik heb 3 koppels Valkparkieten 5 koppels Grasparkieten
En 1 koppel neophema,s
Voliere is 3M lang 2m breed en 2m hoog (buiten)
Binnen 2.50m lang 2.50m hoog 0.80 m diep verlichting is aanwezig

Graag jullie ervaringen
Gr willem


Reactie:
Beste Willem,
Bij deze vraag geef ik standaard hetzelfde antwoord.
De meeste grote Australische parkieten, en met name de Rosella soorten zijn niet geschikt om samen met andere vogels in een gezelschap volière te zitten.

Groetjes
Rudy

beppie 01-04-16 20:32:50

Vraagje
We zijn van onze koppel rosella het mannetje verloren,kunnen we bij het vrouwtje weer een andere mannetne zetten of is dat niet verstandig,we denken dat hij ergens van geschrokken en in zijn nachthok daarvan is overleden.we niks anders bedenken waardoor het anders zou kunnen,verder hebben we in de volierre nog een koppel blauwe halsband en roodruggen zitten.
M.vr.gr. beppie


Reactie:
Beste Beppie,je kunt voorzichtig proberen om er een nieuwe man bij te steken.
Dit kan wel tot gevechten leiden, zowel tussen de man en het vrouwtje, maar ook tussen de andere volièrebewoners. Daarom is voorzichtigheid geboden.
Je denkt dat het mannetje overleden is door schrikken van iets. Ik vermoedt dat het mogelijk door een wormbesmetting is veroorzaakt. Doe je de vogels wel preventief ontsmetten?
Succes met je nieuwe man

Groetjes Rudy

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage