august 04-10-18 22:04:30

Beste vogelaar ,
Heb heel mijn leven vogels gehad eerste parkieten en agapornis toen heel lang een papegaai en als laatste een valk parkiet (allebei heel tam ) en toen gestopt maar nu na twee jaar komen er dit weekend twee kanarie's (oude mensen vogel ik ben 88) heb heel veel gehad aan VOGELWEETJES erg bedankt

Joep Hooijmaijers 27-09-18 23:27:21

Wat is dit een leuke en informatieve site👍, ben me nu aan het oriënteren voor een paar tropensoorten die ik wil hebben en kan aan de hand van de informatie van deze site een goede keuze maken.


Reactie:
Hoi Joep,

Hartelijk welkom op de site.
Zeker als beginnende vogelliefhebber ben je hier op het juiste adres.
Er is genoeg te lezen, zien en te horen en als de tijd het toe laat is het einde nog niet in zicht.
Niet te vergeten, bedankt voor je complimenten helemaal top!
Succes met je vogels.

Met vriendelijke groet,
Richard

vandeweyer roger 27-09-18 13:02:27

beste

ik ben hoofdredacteur van Budgie een maandelijks magazine over grasparkieten, ik vindt dat je mooie en goede artikels hebt over vogels en vogelziekten, graag zou ik ertussen door daar enkele van overnemen om te publiceren in ons maandblad, natuurlijk met vermelding van de schrijver en of uitgever

roger

Hein Veugelink 25-09-18 13:58:33

Beste vogelweetjes. binnenkort ga ik beginnen met het bouwen van een buiten volière.Ik wil in het voorjaar starten met kanaries en andere volièrevogels.Via internet jullie site tegengekomen en daar heel veel informatie uit kunnen halen.Bedankt daarvoor. Ik zal zeer zeker nog vaker deze site bezoeken. Met vriendelijk groet Hein Veugelink.


Reactie:
Hallo Hein,
Leuke hobby ga je beginnen
Idd er is genoeg info te halen zeker voor de beginnende vogelliefhebber.
Mocht je toch nog met iets blijven zitten stuur mij een mail en dan proberen we daar uit te komen.
Niet te vergeten, Hartelijk dank voor je compliment hier doe ik het voor
Nou heel veel succes en hopelijk zie ik je hier nog eens terug.

Met vriendelijke groet,
Richard

charles optekamp 18-09-18 13:22:26

hallo met charles ben een beginner moet je in een voliere nachthokken plaatsen zoja hoeveel


mvg charles


Reactie:
Hoi hoi,

Om wat voor vogels gaat het en hoeveel.
Met deze info kan ik niet veel.

Met vriendelijke groet,
Richard

Herman 09-08-18 17:04:56

Goedemiddag,
Uw site geeft prachtige en practische informatie. Mag ik u een vraag stellen. Ik ben twee jaar geleden begonnen met een voilliere achter in onze druivenkas. Ik had een paar kanaries, en binnen twee jaar had ik er dertig. Het grootste probleem is echter dat ze alle planten in een ommezien kapot maken. Er blijft niets van over. Ik wil graag mooie zangvogeltjes die de planten met rust laten. Weet u welke zangvogeltjes dat zijn? Bij voorbaat hartelijke dank voor uw antwoord.


Reactie:
Hallo Herman,

Allereerst hartelijk dank voor je complimenten!!
Ik denk dat het niet mee valt, elke vogel pakt wel wat groen als hij de kans krijgt. De ene vogel eet het op de andere doet het als bezigheid of heeft zin om het zaakje te slopen. Een vogel die 100% de planten met rust laat durf het niet te zeggen. Heb ik toch al vele soorten gehad zowel vogels als planten. Op de site is eventueel wel info te vinden over giftige en niet giftige planten. Ik zou een oproepje voor je kunnen plaatsen. Helaas kan ik je niet verder helpen toch heel veel succes.

Met vriendelijke groet,
Richard

Ko Boeije 31-07-18 21:10:58

Hallo vogelliefhebbers
Ik heb een vraag. Afgesnoeide conifeertakken
(geen Tujas)zette in de volière bij een koppel Veldpatrijzen om het nest af te schermen.
(Het hennetje was aan de leg.) Kort daarna lag het hennetje op de rug en kon niet meer overeind komen en het haantje werd kreupel.
De dierenarts denkt niet aan de ziekte van Marek en verwachtte ook dat bij een vergiftiging het herstel weer plaats moet vinden. Dat duurt te lang naar mijn ide. Dit is al meer dan drie weken. Heeft iemand ervaring op dit gebied?


Reactie:
Hallo,
Ik had je heel graag verder willen helpen maar zou het niet durven zeggen.
Ik ga je vraag ook op de Facebook pagina van Vogelweetjes zetten.
Wie weet. mocht er iets uit komen laat ik het je weten.

Met vriendelijke groet,
Richard

diefgo 28-07-18 10:01:20

wie kan helpen ik heb hier 4 jonge turqasines die te vroeg uit het nest zijn en leven nu op de grond , hoe kan ik deze groot brengen .


Reactie:
Hopen dat de ouders het alsnog oppakken en anders handopfok.
Een hele klus!!

Met vriendelijke groet,
Richard

Jack 26-06-18 02:01:18

Allereerst complimenten voor de informatieve site heb hier veel informatie opgedaan. Wat ik vragen wil ik heb een kleine voliere van totale inhoud 5 m3
Hoeveel zebravinkjes is verstandig om daar in te houden? En hoe groot moet ongeveer het nachthok zijn voor het x-aantal zebravinken?
En moet er voor ieder vogeltje een nestkastje zijn in het nachthok?


Reactie:
Hoi Jack,

Bedankt voor je complimenten ! hopelijk zie ik je hier vaker terug. Ik denk dat ja aan 2 koppels per m3 moet denken. Zeker niet meer als je gaat kweken er komen dan een hoop vogels bij als het goed gaat. De kans is zeer aanwezig als je de eerste ronde eraf vangt dat de tweede al op uitvliegen zit, dus de kooi is dan behoorlijk bezet. Ik zelf heb een binnenhok van ongeveer 0.80 x 0.80 x 2 meter en op 1 meter hoogte zit een bodem die ik er heel makkelijk uit kan halen. moet ik het hok schoon maken kan ik er gewoon in staan.Het binnenhok hoeft echt niet zo groot te zijn mits ze in de winterdag naar binnen MOETEN. Bij mij zijn ze maar zelde binnen te vinden mits ik er lekkernij in zet. In broed periode sluit ik het af.

Met vriendelijke groet,
Richard

bruno van bruggen 24-06-18 23:14:27

Geachte, proficiat met de mooie erg leerzame site. Kan U misschien meer zeggen of het nestslapers of stokslapers zijn? Hoeveel vogels
kan ik onderbrengen in een voliere 6m2 met er naast een nachthok van 130X90cm. Dank voor antwoord en vriendelijke groeten.


Reactie:
Hallo Bruno,

Hartelijk dank voor je compliment!
Tja wat zijn nest en stok slapers denk beter dat je kunt laten weten om welke vogels het gaat.
Ik heb heel veel vogels op de website beschreven staan kijk eens bij de juiste vogel dan denk ik wel dat je eruit bent.
Hoeveel vogels in een verblijf van 6m2 ? Praten we hier over zebravinkjes of ara's als je begrijpt wat ik bedoel. Hier kan ik niet veel mee

Met vriendelijke groet,
Richard

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken