Tom (snuffie) 21-02-07 20:39:48

Hallo Jelle-Jan en andere Volga en Russische Car freaks... uiteraard heb ik al regelmatig op jullie mooie sites gekeken (ook die van de RCKN he) waar we met onze Ostalgie Stammtisch Kempen ondertussen al enkele jaren een goed lopend Ruilabo hebben ... Ik wilde me voorstellen op het forum van de RKCN met fotootjes van onze nieuwe aanwinst een DNEPR met aangedreven zijspan in bijna nieuwstaat.. en die we in stijl met de LADA NIVA opgehaald hebben... maar ik kreeg er geen fotootje bij...dus heb ik het maar laten varen...dus als ik weet hoe ik het fototje erbij kan plakken zal ik nog eens een poging ondernemen... Verder is het hier nog rustig met onze VOlga M21 , de motor lekt nog steeds olie die 20liter jerrykan met "maslo" stond er niet voor niets in , onze ZAZ die staat ook nog steeds onder der carport maar draait nog steeds als we er een accu in steken... Oja na lang wachten hihi komt dat niet oostblokkig voor? hebben we nu ook een website... www.ostalgiestammtisch.be ze is nog maar 1 bladzijde, maar onze webmaster is naarstig aan het werk om hem helemaal klaar te krijgen.... Zo Jelle-Jan en andere "Kameraden" nog veel succes met de RKCN, en hopelijk komen we mekaar nog eens tegen he.... vele groetjes TOM

Steven uit Irkoetsk 01-02-07 16:03:46

Hej,
Ik ben een Belgische student die in Rusland studeert. In juni ga ik terug naar huis, en zou dat graag over de weg doen, aangezien ik een russisch rijbewijs bezit. In België kan ik voorlopig nog niets doen met een auto, en de kosten lijken me vooralsnog wat hoog. Maar is er misschien iemand geïnteresseerd om de auto desgevallens over te nemen, of te kopen, waarbij ik dan als chauffeur fungeer om de auto bij u thuis te krijgen? Als u op zoek bent naar een speciaal model kan ik er hier zeker naar zoeken, Volga, Lada, Moskvich, alles rijdt hier nog rond. Ideaal voor mij (arme student) zou uiteraard zijn als iemand de auto koopt, de kosten voor de uitrusting betaald, en dan rijdt ik hem tot aan uw deur. Geïnteresseerd? Laat alstublieft iets weten.
Verder, prachtige site!

Steven

borkanel 22-01-07 19:52:08

Hy there... I am Daniel from Romania and I am in love with classic russian cars. I curently own a 1980 Lada 2103.
Very nice web site Good luck.

Ivo Peeters 05-01-07 16:45:20

Dag Jelle Jan,

leuk, die hobby van je! In april ga ik weer naar Pskov, waar je hobby begonnen is. Daar wordt het nieuwe contract tussen de gemeente Nijmegen en de gemeente Pskov ondertekend. Groeten van Ivo Peeters, voorzitter Stichting Stedenband Nijmegen-Pskov en vroegere docent van je in Deventer.

Florin Gorunescu 30-12-06 10:22:15

Hi!
My father bought a Volga 21 in the years of ྀ's (the Comunist Party gave up to use Volga and bought Fiat 125 instead and so, the rest of about 80 Volgas, already ordered, were bought to the population for a price of a Renault 16).
It was a fine car, I loved it (I learned to drive with it), my first car actually, that is my first "love".

Anton Velleman 23-12-06 03:23:51

Hallo Jelle Jan,

De reden dat ik op jouw site ben terechtgekomen is het feit dat er bij mij in de straat een blauwe auto stond die zeker wel 40 jaar oud was en onmiskenbaar van russische afkomst moest zijn.
Aangezien ik het russisch niet kan lezen en dus ook niet het merk kon ontwaren maar eens gegoogled en ja hoor daar stond ie de Volga M21 een prachtige auto die wel een opknapbeurt zou kunnen gebruiken
Mooie site heb je die boordevol informatie staat! groetjes

frank 14-12-06 20:14:12

hallo jelle jan,

hier is de belgische weetniets weer.Graag had ik geweten welke remolie er dient gebruikt voor de volga gaz 21 1963.Moet je een bepaald type remolie gebruiken(ter bescherming van de dichtingen en rubbers...)
Ik moet telkens voorpompen om degelijke remeffecten te hebben.Ik ontluchtte reeds de leidingen , maar dat helpt blijkbaar niet.Ik denk dat het nuttig zou zijn de remolie te vervangen.Nu komt er een redelijk dikke surrieolie uit.
Kan een belg ook lid worden vab jullie club?

ALVAST DANK
FRANK


Reactie:
Beste Frank,

Als remolie kun je olie met specificatie DOT 3 gebruiken. De Russiche rubbers verdragen deze olie. DOT 4 of DOT 5 geeft een hoop problemen, ook niet onderweg een keer bijvullen met deze olie dus! Wel alle oude olie eruit halen.

De naam Russische Klassieker Club Nederland geeft al aan dat we een Nederlandse club zijn. Echter is het wel mogelijk om als donateur lid te worden van de RKCN. Dit is een recent besluit en moet nog op onze website worden verwerkt. Normaal lidmaatschap is 14 euro, donateur buitenland is 20 euro (minimaal, meer mag altijd ). Het verschil tussen lid en donateur is dat een donateur geen stemrecht tijdens de algemene ledenvergadering heeft en er geen uitnodigingen voor evenementen worden verstuurd. Je mag uiteraard wel komen, maar je moet aan de hand van de agenda (clubblad, internet) zelf even de uitnodiging opvragen.

Groet,

Jelle Jan

frank 08-12-06 22:13:22

Hallo volga kenners,
sinds deze week eigenaar van een volga gaz 21 ,ik vond hem in wit-rusland en organiseerde het transport enz..tot in keulen.
Dinsdag reed ik ermee , in de wind en regen via de snelweg naar Gent.Spannend,zonder zijspiegels ,met slecht werkende remmen.. Maar wel fantastisch...
Kan mij iemand helpen aan een okkazie uitlaat in goede staat,de uitlaat die eronder hangt maakt een hels lawaai,er zit iets los in de pot onderaan de wagen.Kan je dat herstellen of moet je de boel vervangen?Wie kan dat herstellen???
Verder nog een vraagje, ik zoek reeds enkele dagen naar de schakelaar van de mistlichten voorop de bumper gemonteerd-waar zit die??
Naast de motorkapopener zit een gelijkaardige handel, dient die om luchtaanvoer naar de radiator te regelen? Zo ja welke stand links of rechts bepaalt welke aanvoer en hoeveelheid opening?

Veel vragen -ik ben nog onwetend/wat ik wel weet , ik ben verliefd op de vormen en de charme van deze wagen... ZONDER ENIG SPOOR VAN ROEST

alvast dank voor de info

frank gent


Reactie:
Beste Frank,

Een uitlaat voor Volga M21 zul je hier 'in het Westen' niet snel vinden. Uit ervaring weet ik dat een uitlaatdemper van een Opel Kadett E (1.6 volgens mij) eenvoudig pas te maken is. Een ander verhaal is de uitlaatpijp, die zul je uit Rusland moeten halen of na laten maken in België. In Nederland zitten een aantal gespecialiseerde bedrijven die een uitlaat op maat kunnen maken uit RVS. Dan hoef je nooit weer, maar het prijskaartje is wel stevig.

De mistlampen op de voorbumper zijn niet origineel, een schakelaar kan dus overal zitten (of zelfs ontbreken...)

De radiateurjalouzie hoef je in principe niet te gebruiken. Die kan dus altijd open staan (hendel helemaal ingedrukt als ik me niet vergis). De jalouzie is gemaakt voor rijden zonder antivries (dat was in de Volga M21 jaren in Rusland nog geen gemeengoed) of bij zeer koude omstandigheden die we hier niet zullen aantreffen.

Nog wel een tip: wil je dat de auto roestvrij blijft? Zet hem dan in de winter in de garage! Een Volga is weliswaar gemaakt van zeer goed materiaal en bovendien af fabriek goed beschermt tegen roest, maar dat neemt niet weg dat strooizout al na een winter de auto zal aantasten.

Veel plezier met je Volga!

Groet,

Jelle Jan Gerrits
webmaster

Yassen 27-11-06 15:03:26

Hi, I'm from Bulgaria. There are many Volgas M21 still running on our roads- a heritage of 60's - the Golden Period of Communist Era. As my father says, then they cost about 5 000 Bulgarian Leva, which was a relatively affordable price for the standard of living at the end of 60's in Bulgaria. They were also sold on leasing upon acceptable conditions then, so many Bulgarian families had Volgas M21. Now you can buy Volga 21 for less, than EUR 1000, and some of them are in satisfactory condition. There are also FSO Warszawas survived- a Polish version of GAZ 20 Pobeda. The main problem with thew old cars now is the petrol consumption, and the prices of petrol rise. So, I would buy a Volga M21 for prestige, but would prefer to go to work in my Renault Clio Sedan, model 2005, which is far more economic

allu 18-11-06 10:11:46

Fore sale GAZ-21 parts in Finland
http://www.ussrcars.fi/photo/v1.jpg
http://www.ussrcars.fi/photo/v2.jpg
http://www.ussrcars.fi/photo/v4.jpg
http://www.ussrcars.fi/photo/v5.jpg
sales@ussrcars.fi

<< < 7 8 9 10 11 > >>
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies