Sandra 29-04-12 21:59:22

Tof dat de nieuwe website er is, ze is mooi, heel duidelijk en alles wat ik al geprobeerd heb, werkt !


Reactie:
Dank! Maar er moet nog heel veel toegevoegd en bijgewerkt worden...

 Van Meeuwen Hans 13-01-12 12:06:57

Geachte
Hoe en op welke manier kan ik mij kandidatuur stellen als inspecteur van de dierenbescherming? Ikzelf ben beheerder van de actiegroep forest rescue front- Belgium. Waar je meer kan over lezen op volgende link [url=http://www.facebook.com/#!/groups/info.frf/]http://www.facebook.com/#!/groups/info.frf/[/url]
Meer en meer mensen die bij ons in de actiegroep zitten komen steeds weer met de vragen van hoe ze dieren kunnen helpen die in echte nood zijn. Uit ondervinding weet ik dat dit een hele lijdensweg is en dat het gewoonlijk te laat is voor er wat kan ondernomen worden als je alle stappen moet aflopen. Deze week heb ik ook weer zo een schrijnende zaak gezien en beleefd samen met mensen die een kennel hadden gevonden waar honden gewoon lagen te sterven. Dus in deze gevallen zou ik dan graag zelf samen met iemand anders inspectie willen uitvoeren en kan zelfs zorgen voor opvang van grote dieren daar ik een eigen paardenweide heb. Ik ken het dierenassiel in Aarschot zelfs heel goed en weet hoe het in zijn werk gaat. Maar moet enkel weten hoe en wat om wettelijk in orde te zijn met alles.
met vriendelijke groeten
Van Meeuwen Hans

hendrikx 19-12-11 16:13:43

Hallo,
Hoe en waar kan ik melden dat er hier in de buurt een zwaar verwaarloosd hondje (Malthezer?) zit??

sara borghys 12-12-11 19:43:49

ik heb eigenlijk een vraagje :
sinds één maand verblijft er een eend in onze tuin, blijkbaar een barbari eend of dergelijke.
ze vertoeft in onze vijver en bij de kippen waar ze mee eet met de andere dieren. maar... door de eend durft onze poes niet meer buiten. wij willen ze niet wegjagen maar kunnen misschien een ander plaatsje voor haar zoeken of een opvangasiel; we hebben zelf geen idee maar misschien kan iemand van jullie ons helpen. wij wonen in willebroek, vlak achter een bos met vijver , dus wij weten ook niet goed waarom de eenzame eend niet naar daar trekt. er zitten daar nog andere eenden
wie kan ons helpen ????

 Carlens, Monique 28-11-11 23:36:25

We hebben al 6 jaar 'n rode engelse cocker die we kochten te Balen, in 'n grote dierenzaak waar vele rassen te koop waren. Onze lieve cockerpup bleek PRA ('n genetische aandoening) te hebben, mist daardoor nu 'n oog en het andere oog is blind. Dit verborgen gebrek kwam geleidelijk aan het licht en aan PRA valt niks te verhelpen. Ook de staart was getoupeerd. Toen we er iets van zeiden zei de verkoper "anders raken we hem niet kwijt". Toen had bij ons al 'n belletje moeten gaan rinkelen, maar de pup zag er zo schattig uit, te laat, we waren al tot over onze oren verliefd op hem.

Witvrouwen 27-11-11 22:16:13

Beste, sinds 6 maanden woont Stitch (nu Seppe) bij mij. Mijn vorige kat was plotseling gestorven en ik dacht het efkens zonder kat te doen. Maar na een week kon ik het al niet meer keren en miste ik die zachte poezepootjes. In het asiel viel Seppe mij het meest op, hij deed echt wele moeite om zich te verkopen en voor mij was er dus geen weg meer terug. Seppe is mee naar huis gegaan en ik ben heel heel erg blij met hem. Het is een schat, hij is grappig, lief, soms een beetje nukkig, soms een beetje stout, soms een echte knuffelbeer. Hij is nu mijn maatje en ik wel hem niet meer kwijt;


Reactie:
Als je deze tekst per mail verstuurt, samen met een foto van Seppe, zorgen wij voor een plaatsje in Protego. info@vvdb.be

Dirk Van Passel 26-11-11 16:22:35

Op 25 November 2011 (gisteren vanaf 18.00 uur ongeveer) is onze kat vermist.
Kenmerken : 1 jaar oud, lichtros met witte accenten, gesteriliseerd, kater, omgeving Begijnendijk/Baal (Pandhoevestraat/Baalsesteenweg en omgeving).
Na de buurt te hebben verkend hebben we niks gevonden - ook niet meteen sporen van een ongeval op de weg. Indien er zonet of komende uren/dagen toevallig een kat met deze kenmerken en uit deze omgeving zou binnen gebracht worden (al dan niet gewond), laten jullie het me dan weten ?
Dank bij voorbaat,
Dirk Van Passel, Pandhoevestraat 4, 3130 Begijnendijk.
Tel 016/531991

nadine 18-11-11 09:50:15

Beste,
Ik maak me vreselijk zorgen om de omgang met dieren in Wallonie.Hoe zit dat met de dierenbescherming in dit deel van Belgie? Veel boeren zien hun honden als jachtobject en niet meer. Gisteren reed ik bijna een hondje omver en heb hem de auto ingetrokken. Hij zat onder de wonden en was helemaal uitgemergeld. Ik dacht dus dat het beestje al een tijd aan het rondzwerven was. Na de dierenarts te hebben gebeld hebben we aan de hand van de chip de eigenaar kunnen contacteren. Bleek dat het arme dier de dag zelf nog was weggelopen, wat dus wil zeggen dat hij er altijd zo ondervoed bijloopt. Mijn hart brak in tweeen toen ik het hondje mee terrugaf aan de eigenaar.. De dierenarts kan niets doen en ik weet dat de instelling Gaia een keer bij ons in de buurt is geweest , zelfs met een cameraploeg en alles waarna er uiteindelijk helemaal NIETS meer gebeurde..
Kan iemand mij hier meer advies over geven? is er helemaal niets wat ik kan ondernemen om er voor te zorgen dat er hier wat strengere maatregels worden gesteld qua zorg voor dieren in Ardennen????
Ik dank u alvast heel vriendelijk voor uw antwoord en zal meerder contact punten zoeken. dit kan gewoon niet.
Met vriendelijke groeten,
Nadine

karin 16-11-11 14:35:41

Vorig jaar hebben de hele winter 2 paarden in een weide tegenover mijn huis gestaan.
Ze stonden zonder schuilstal en zonder deken , zelfs als het hard vroor en sneeuwde.
Sinds gisteren zijn de paarden weer in de weide gezet, nog steeds geen schuilstal en geen deken en de grond is zeer drassig.
Ik hou mijn hart vast voor de komende winter.Mogen paarden zo staan in een koude winter of kan ik er iets tegen doen.

stefanie 06-11-11 17:21:24

Beste,
Sind enkele weken zit er een zwerfkat (kater) in onze tuin. Geen idee of hij gedumpd is of gaan lopen. Hij is wel handtam dus het is geen wilde kater.
Komen jullie zulke dieren halen?
Groetjes
stefanie

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage