Willem Prinsen 05-04-21 13:20:37

Beste Harmen,

Nogmaals hartelijk dank voor de aangename en leerzame excursie op het Wad. Mooi verhalen over meer dan 60jaar leven op Ameland en aan het Wad. Een mooi emmertje oesters en kokkels voor een lekkere avondmaaltijd afgeblust met een heerlijke cranberry borrel. Een aanrader !!

Angela 24-03-21 10:45:48

Voor een echt Amelandse belevenis, moet je bij Harmen zijn!

Tijdens een vader-dochterweekend op Ameland, een wadexcursie geboekt. En wad(t) voor 1! In het namiddagzonnetje vertelde Harmen ons vanalles over het waddengebied. Het getij, de geschiedenis van Ameland, de natuur, en flora en fauna. alles kwam aan de orde. Hij liet ons proeven van de natuur; kokkels en rauwe oesters.
Het mooie was; Harmen kan volledig vanuit zijn eigen ervaringen vertellen. Geen ingestudeerde verhalen uit een boekje, maar het pure/echte wat je enkel kan vertellen als je je hele leven al in het waddengebied woont. Een echte aanrader, voor als je het echte Ameland wilt leren kennen.

Denise Hijman 16-03-21 20:18:46

Wij hebben een top middag gehad met de enthousiaste verhalen van Harmen. Wat een top beleving is zo'n excursie over het wad. Ik heb zelfs (als moeilijke eter) de verse rauwe oesters en kokkels gegeten. Dit is echt een aanrader om te doen wanneer je op Ameland bent.

Gert Berg 11-03-21 17:44:38

Beste Harm,
Onnozel reed ik met de auto tot de assen in t zand.
Geen beweging in te krijgen, daar bij t strand.
M’n nieuwe vriend Harmen kwam toevallig met z’n 4 Wheel Drive langs.
Touwtje dr aan en vlotgetrokken.
Je houdt n Nobeltje tegoed.
Dank Harmen!
Groet.
Gert Berg

Familie Waterval 22-02-21 21:29:08

Beste Harmen & Elly

Vrijdag 19 februari staat in ons geheugen gegrifd: onze laatste dag op Ameland. 8:30 verzamelden we aan het eind van Pietje Miedeweg. Jij stond ons al met een brede smile en een riek in je hand op te wachten. Wij, fashionably late... Limburgs kwartiertje of gewoon te laat opgestaan?! We zetten koers richting het Wad en onder het genot van een heerlijk lentezonnetje hingen we 1,5u aan jouw lippen. Onze zoontjes (8 en 5,5 jaar) leerden de basisbeginselen van Eb en Vloed (jij ondersteunde je woorden tekenend met je riek in het zand) en wij genoten met volle teugen van hun twinkeloogjes en groeiende enthousiasme. We ontbeten met reuzen oesters die door jou vakkundig werden "bereid". Ook hier diende de riek en een gigantisch mes het einddoel: een culinaire beleving. We smulden van de ene na de andere oester en leerden waar we kokkels konden oogsten (scholeksters wijzen de weg) en zonder gereedschap met enkel onze eigen handen konden openen. Na afloop van ons wadavontuur, nodigde je ons thuis uit en bewonderden we je Juttershut. Ook liet je ons kennismaken met je lieve vrouw Elly, die ons verwende met allerlei eigen lekkernijen & heerlijke cranberry-cello. We hoorden hoe trots jullie op jullie zonen zijn. In de meivakantie zullen weer gaan genieten op Ameland, dit keer in 1 van de appartementen van jullie zoon (www.stateklavervier.nl), dit keer samen met (schoon)ouders en hond. We kijken nu al uit naar ons weerzien en een herhaling van deze totaalbeleving.
Hartelijk dank voor je gastvrijheid, enthousiasme, prachtige verhalen en al het lekkers!!

Tot mei! Haw pin
Zonnige groeten uit Maastricht

Stephanie, Jérôme, Florian en Valentijn Waterval

P.F.M. van Schagen 11-10-20 16:05:28

Beste Harm,

Nog steeds zit de wad excursie die wij op 1 augustus van dit jaar maakte in ons geheugen gegrift. We waren met de Spaanse familie (waarvoor jij nog een camping geregeld hebt) en hebben wederom voor jouw verhaal aan jouw lippen gehangen. Met schat aan informatie en een emmer vol met kokkels verlieten wij het wad en de volgende dag hebben wij deze op camping de Zwaluw heerlijk bereidt en opgegeten. Wat een luxe!! Wij komen zeker weer en dat geldt ook voor onze kids variërend in leeftijd van 13-18 jaar.
Dank nogmaals. Groet, Petra

Sam 07-09-20 11:42:23

We begonnen vroeg in de ochtend op de dijk met prachtig uitzicht over de wadden. Harmen wist veel te vertellen over het wad. We hebben veel gezien en geproefd, voor diegene met een sterke maag een heerlijke kokkel als ontbijt. We werden warm ontvangen in de koninklijke jutterskuur met koffie en broodjes.

Paul Duncker 30-07-20 21:28:37

Deze middag hadden we een afspraak met Harmen om de Amelandse natuur beter te leren kennen. En Harmen bleek een gouden greep! Deze rasechte Amelander weet je continue te boeien met mooie verhalen over de natuur, de ontstaansgeschiedenis van de Amelander duinen en het leven op Ameland, zowel vroeger als nu. En Harmen kan het weten, want al meer dan 60 jaar leeft en werkt hij op dit eiland.
Een echte aanrader voor iedereen die contact wil maken met het "echte" Ameland!
Paul & Natascha Duncker

Brenda van Wijmen 27-07-20 10:05:39

Op zondagochtend moeizaam onze tieners van 14 en 16 uit bed getrokken voor een wadexcursie met Harmen. Maar ohh wat was het leuk en mooi. Achteraf zeiden ze dat dit het leukste uitje van de week was. Veel verhalen over dieren op het wad, getijde uitleg, zeewier proeven en pierengraven. Super ervaring bedankt..zeker aan te raden

Wieteke Kannmacher 03-05-19 22:35:06

Lieber Harmen,
Ein ganz herzliches Dankeschön für die interessante Wattwanderung. Uns und dem Kindern hat es viel Spaß gemacht und du hast uns viele neue und spannende Dinge gezeigt und erklärt. Besonders gefreut haben wir uns über deine Spontanität: an unserem letzten Urlaubstag haben wir deine Internetseite entdeckt, bei dir angerufen und du hattest sofort Zeit für uns. Danke.
Hartelijke groeten uit Aken.
Jens, Wieteke, Nils, Linus, Janne en Till

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies