ronny de pree 30-12-15 21:35:18

hier een berichtje voor e.a.nieuws
wat schets mijn verbazing ?in mijn courant ( pzc ) van 25-12 een item van 60 jarige huwlijken, en dan zie je in het midden Nel en Flip, als je de band(e) kent, hoe heeft Nel dat volgehouden.In Middelburg is de band een bekend verschijnsel, in de stad, maar ook in de kerk, met o.a. Lillian Boutte, e.a.Na afloop spelen en nog wat in de Mug, maar wat mij altijd bijblijft is het optreden van Nel met haar reportoir van "vieze liedjes". een topper in Middelburg.dat we nog lang van deze mensen mogen gebieten.
Ronny.

Koen Edeling 06-12-15 17:20:49

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Concert door Eric Ineke's JazzXpress, bestaande uit: Eric Ineke (drums), Ruud Breuls (trompet), Sjoerd Dijkhuizen (tenorsax), Rob van Bavel (piano) en Marius Beets (bas). "Wij vormen misschien wel het laatste bolwerk van hardbop", liet drummer en naamgever van het kwintet Eric Ineke's JazzXpress zich ontvallen. Duidelijk werd in elk geval dat hier een stel heel goede muzikanten stonden te spelen. Ruud Breuls had te elfder ure de visite naar huis gestuurd en vierde als vervangend trompettist zijn verjaardag op dit jazzpodium. Een meer dan waardig vervanger, dat bleek eens te meer tijdens de vele prachtige duetten die hij speelde met tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen. Wat smolten die twee blaasinstrumenten prachtig samen.
De naam van 'grand old man' Eric Ineke was al gevallen, maar wat moet er nog meer verteld worden over deze routinier? Een drummer die weet wat zijn rol behelst: dienstbaar te zijn als deel van de ritmesectie en op de voorgrond treden indien daar aanleiding voor is. Bassist Peter Beets is weliswaar een generatie jonger, maar heeft zijn strepen al ruimschoots verdiend op het jazztoneel. Niet alleen hebben we hier te maken met een meer dan voortreffelijke bassist, de man kan ook nog eens zeer pakkende composities schrijven. Van zijn hand waren Seven on the Rigter scale (met een vette knopoog naar saxofonist Simon Rigter, ook al kind-aan-huis bij de Tor), Dextro Energy, The end of the affair en What is this. De stukken stonden recht overeind naast de standards van Dexter Gordon en Jimmy Griffin.
Bijna twee jaren geleden speelde pianist Rob van Bavel een dag na zijn verjaardag, maar los daarvan blijft de man een graag geziene bespeler van de vleugel die dit jazzpodium rijk is. Het was weer volop genieten van zijn parelende en melodierijke pianospel. Ook deze man had eigen werk meegenomen: Just a tune for you, naast wat exemplaren van zijn gloednieuwe kerst-cd.Gezien op: 4 december 2015
Geschreven door: Koen Edeling
bron: http://www.muziek-recensie.nl/index.php/17-nieuwsartikelen/648-jazzxpress-verfijnd-samenspel

Eric Ineke 07-01-14 09:38:50

Het was geweldig om voor jullie op te treden met de JazzXpress tijdens de sfeervolle kerst jazz matinee 2013.Rik Mol, Sjoerd Dijkhuizen, Rob van Bavel en Marius Beets speelden als duivels en Sanna zong de sterretjes van de hemel.Een enthousiast en dankbaar publiek en een warm ontvangst, hoop dat jullie nog jaren zo doorgaan.
Eric Ineke

Arne Van Coillie 28-10-13 15:54:15

Spelen met 'Hepcats' in Valkenswaard was erg fijn... Hartelijke ontvangst, enthousiast publiek. We houden ons aanbevolen voor een volgende keer!
Hartelijke groet, en veel succes in de toekomst...

TEX (The Travelin' Man) 22-10-13 19:01:30


Mooie site! Nog heel veel succes! Komen jullie ook?


THE QUEEN OF ROCK AND ROLL, LINDA GAIL LEWIS, NAAR NEDERLAND!
(Zus van de legendarische Jerry Lee Lewis)
Zaterdag 2 november, De Tamboer, Hoogeveen

Zondag 3 november, Van Zantenhal, Nieuw-Vennep

TEX (The Travelin' Man)

ellistar van de Molen 19-01-13 11:03:14

Although the band name Triplicate wasn’t really mentioned in this review (nor in the concert announcement) it really was a Triplicate gig we played in Valkenswaard last Sunday. Or actually: Triplicate plus one, for drummer Eric Ineke teamed up with us. And a noteworthy gig it was! Great musical interaction and – next to that – a very enjoyable afternoon, also thanks to the splendid organisation of YesJazz.

annna kruijk 18-01-12 15:04:11

Hoi tante !!!
Was je verjaardag leuk ????
Ik ga in groep 6B mijn eerste spreekbeurt gaat over GELD !!!! Maar ikben wel zenuwagtig (maar ben er snel van af )
GROETJES VAN ANNA.

Jelske Hoogervorst (Sugar) 16-01-12 12:07:56

Afgelopen zondag (15 jan 2012) speelde ik met mijn band Sugar bij Yes Jazz in De Hofnar. Weer een wervelend jazzpodium ontdekt. Een royale opkomst van aandachtig en enthousiast publiek, een gedreven en betrokken organisatie en bevlogen programmeurs, uitstekende ingrediënten om een inspirerend concert te geven. We hebben genoten en komen heel graag nog eens terug!

Jelske Hoogervorst

Frans van Geest 30-12-11 11:52:45

11-12-11 opgetreden met het Ferdinand Povel/martijn van Iterson 4tet featuring Francien van Tuinen,in de Hofnar.
De ambiance was zeer sfeervol ingericht en in kerstsfeer gekleed. Vanaf het podium leek het een grote New York style Jazzclub met gasten zittend aan tafeltjes of staande bij de bar.
Het geluid was prima en zulke goede omstandigheden geeft muzikanten vleugels! Ferdinand en Martijn speelden als Goden en Francien zong geweldig.
Marcel Serierse geeft iedereen vleugels, dus het werd een hele mooie middag in Valkenswaard. Bij deze nog van harte dank namens het FP/MvI 5 tal voor het organiseren van deze jazz middag!! Dit wordt zeer gewaardeerd door ons! Dank en groet, Frans van Geest

David Emerald 07-11-11 22:05:15

Het swingtette heeft gespeeld op 9-10-11 op Yes Jazz!!!

Het was een fijn optreden, als we lekker in ons vel zitten dan spelen we goed!!! Een aandachtig vriendelijk publiek en een goeie organisatie en een mooie plek om te mogen spelen maakt dit mogelijk. Wij spelen graag nog eens op yes Jazz.

Groetjes

Pythagoras, Tommi Tight, Daniel Rosenberg en David 'Emerald' Grünholz.....

1 2 3
Zoeken