Peter Koeman 06-09-13 22:54:36

Ik ben op zoek naar de originele foto van de molen NS of Wester N die op deze website staat. Op deze foto staan waarschijnlijk mijn opa en oma Korver , maar ook mijn moeder (Johanna Korver) die nog in leven is. Ben met mijn moeder naar de plek geweest waar de molen stond en mijn moeder herinnerde zich de plek nog goed!

Wie weet waar ik de originele foto kan bekijken?Of er een heel goede scan van kan krijgen?

vr. gr. Peter Koeman

klaas zaal sr 22-08-13 09:35:32

Op de Zijper molens wordt geen meel verkocht maar misschien wel op molen De Hoop 't Zand. En anders De Gouden Engel te Koedijk. kz

jan meerveld 09-08-13 13:47:32

heb een verkoopt een van uw molens nog los meel en evt gist ?
partuculier verkoop dus

peter en nelly 22-05-12 23:19:20

Hallo Klaas.
het was weer goed weer op de molendag. Ik ben blij dat we even langsgekomen zijn.
Ik hoorde dat de molen de Hoop ook gedraaid heeft op de molendag.
We hebben het zelf niet gezien. En van onze gasten vertelde het.
Groetjes Peter en Nelly

Jan E. de Boer 12-10-11 09:42:28

Bestuur en vrijwillige molenaars van de stichting "De Zijper Molens", van harte gefeliciteerd met het 50 jarig jubileum van de stichting. Op 15 oktober een feestelijke dag toegewenst door Annie en Jan de Boer

Jan E. de Boer 01-03-11 11:30:01

Ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum in 2001 is het boekje "Fier en de wind", geschreven door Dr L.F. van Loo, uitgegeven.
Ook is in dit jaar het start sein gegeven voor deze mooie website van de Stichting "De Zijper Molens". Alle 9 molens zijn maalvaardig en kunnen in tijd van nood ingezet worden voor hulp bij wateroverlast of reparatie van de gemalen van het Hoogheemraadschap.

Jan E. de boer 14-02-11 11:47:46

In 2011 is het 50 jaar geleden dat de Stichting De Zijper Molens werd opgericht.
Molen liefhebbers, maak dit jaar een rondrit door de mooie Zijpe en bekijk de 9 molens die door de Stichting in stand worden gehouden.
Deze in stand houding kost veel geld, indien u een financiele bijdrage wil leveren aan deze instandhouding neem dan contact op het Stichtings bestuur.
Bestuur gefeliciteerd met jullie 50 jarig jubileum.

D.Christiani - v.Twuijver 03-06-10 20:13:37

2 Juni 2010.
Op dit moment worden door de
Noord Hollandse Molenfederatie verkiezingen gehouden *Welke molen is de mooiste van Noord
Holland* Hoe de uitslag ook mag worden, voor de familie Twyver uit Canada en de van Twuijver familie uit Nederland is de
*Ooster-N.molen* te Schagerbrug ,de mooiste. Waarom..... lees artikel van 10-05-2010.

Daniel Christiani - van Twuijv 10-05-10 21:06:25

Toen de Ooster-N.watermolen in het jaar 1740 in gebruik werd genomen,waren Claas Pietersz. van Twuijver en zijn broer Jan Pietersz.
van Twuijver, de eerste molenaars.Nu 270 jaar later,op zaterdag 8 Mei 2010, Nationale molendag, zijn 49 Nederlandse nazaten
plus 7 Canadese nazaten van Claas Pietersz, bijeengekomen bij de Ooster-N.molen,om daar hun voorvader te gedenken. Het molenaars echtpaar Venema heeft ons gastvrij ontvangen en rondgeleid in en rondom de prachtige molen.Er was voldoende wind, dus de molen draaide op volle toeren.Na het gezamelijk zingen van de puur Nederlandse liederen
*Daar bij die molen* en *Ik hou van Holland*
was het bezoek aan de Ooster-N.molen ten einde en heeft de van Twuijver familie de dag elders in Schagerbrug doorgebracht met een zeer geslaagde Canadese/Nederlandse Familie Reunie.

John Verpaalen 10-01-10 14:53:09

Vreemd (en eigenlijk ook kwalijk) dat op deze site openlijk reclame wordt gemaakt voor atoomstroom ofwel kernenergie!
Ik vind deze grootschalige manier van energieopwekking, waaraan nog talloze risico's kleven, volledig in strijd met een site over traditionele windmolens, die immers symbool staan voor kleinschaligheid en het milieuvriendelijk gebruik van natuurlijke rijkdommen (in casu de wind).
Atoomenergie en groene stroom (zoals zonne- en windenergie) staan absoluut lijnrecht tegenover elkaar. Jammer dat deze website de kant kiest van de atoomlobby...


Reactie:
De stichting Zijpermolens en haar website kiest op geen enkele wijze de kant van de atoomlobby!
Er wordt gebruik gemaakt van een gratis gastenboek bij een externe provider. Tegenover het feit dat het gastenboek gratis is, staat een kleine reclamebanner in de kop. Bij de informatie-i in de rechteronderhoek staat ook duidelijk "Ads door Google". Wij hebben geen enkele invloed op de aard van deze reclame. Op dit moment is dat van de Nederlandse Energie Maatschappij. Het is ons trouwens niet duidelijk dat reclame van deze maatschappij gelijk staat met "openlijk reclame wordt gemaakt voor atoomstroom ofwel kernenergie!".
Laat duidelijk zijn dat de stichting geheel buiten de inhoud van de reclamebanners staat, en dus helemaal niet de kant van de atoomlobby kiest.
De webmasters van zijpermolens.nl (Klaas Zaal senior, junior en Eric Zwijnenberg)

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken