Vincent Wouters 08-03-18 16:41:13

Beste Henk, onlangs maakten wij met jou een wandeling vanuit "De Zwarte Boer" die veel indruk maakte en waarbij we een interessante conversatie hadden over de jacht op zwijnen genoten van heerlijke chocolademelk mét slagroom na afloop! Ik zag jouw verhaal over de jacht bevestigd worden in het dagblad Trouw van donderdag 8 maart j.l. in een artikel van Jozef Keulartz (milieufilosoof en meer) over wildbeheer op de Veluwe onder de titel: Wild op de Veluwe is slechter af (dan in de Oostvaarder plassen). Misschien heb je het al gelezen, maar ik wilde je het toch meedelen. Graag tot ziens, Vincent Wouters.


Reactie:
Dank je Vincent. Toch zijn het deze zaken die men graag "onder de bladeren" veegt.
Met zachte maar duidelijke aandrang wordt mij te kennen gegeven dat zo te willen houden...De krant met artikel: https://www.trouw.nl/opinie/wild-op-de-veluwe-is-slechter-af-dan-in-de-oostvaardersplassen~a7087a8c/ kan toch door iedereen gelezen worden.
Nogmaals bedankt, tot ziens.

Henk en Nel de Groot 18-11-17 14:01:46

Hallo Henk, 17 november hebben wij een prachtige wandeling gemaakt vanaf DZB. Vooraf en tijdens de route vertelde je allerlei interessante dingen over de natuur. Sommige waren nieuw voor ons, dus weer wat bijgeleerd. Zijn zeker van plan om nog een keer een wandeling te boeken. Hartelijke groet en tot een volgende keer. Henk, Nel en Patrick de Groot.


Reactie:
Beste Nel, Henk en Patrick,
Het bos is altijd weer anders, alle jaarseizoenen steeds weer de moeite waard. Voel je altijd welkom.
Graag tot ziens.

Ida 25-09-17 10:23:31

Echt de moeite waard om met Henk op stap te gaan. Heel prettig om uitleg te krijgen, maar ook stukken in de schemer in stilte te lopen. Met meer kans om wild te zien. Een prachtig stuk bos ook. Misschien een tip: vraag deelnemers om geen parfum, after shave e.d. te gebruiken. Dat was het enige minpuntje: een dame met sterke parfumgeur...


Reactie:
Beste Ida, dankjewel voor de lovende woorden. Op mijn site, in uitnodigingen, overal vraag ik mensen om geen geurstoffen te gebruiken. Zij die dat wel doen benadelen ook de anderen van de groep, immers de dieren zullen ons nóg eerder waarnemen dan wij hun. Graag tot ziens.

Bob kortebos 24-09-17 11:52:59

Afgelopen vrijdagavond een schemer loop geboekt bij Henk samen met mijn vriendin. Goede introductie van Henk wat wij konden verwachten en wat er zoal in het bos te vinden is. Zeer mooie wandeling mogen ervaren onder deskundige begeleiding van de gepassioneerde Henk. Echt geweldig hoe hij verteld over het wel en wee in het bos. Een absolute aanrader voor de natuur en dier liefhebbers. Henk nogmaals hartelijk dank en de groeten uit hoorn, dus niet Uithoorn 😜


Reactie:
Dag Bob, dankjewel voor de leuke reactie. Het bos is nu snel aan het veranderen. De zwijnen vullen zich met de eikels en dra de beukennootjes. 'sAvonds horen we het burlen van de herten. De kleuren van het bos veranderen deze week per dag. Práchtig. Voel jullie altijd welkom.
Vriendelijke groet, Henk.

Anne-Marie 20-07-17 21:11:02

Ha Henk,
Veel dank voor jouw bijdrage aan een bijzonder geslaagde familiemiddag in Ermelo ter gelegenheid van mijn verjaardag. Het was erg leuk de lunch te combineren met de wandeling onder jouw bezielende leiding waar iedereen - onze neefjes en nichtjes voorop - bovendien veel van opgestoken hebben!
Hartelijke groeten uit Malmö, ook van Jirko, Anne-Marie.

Joop en Louise Vendel 24-06-17 12:10:56

Beste Henk,
De schermerwandeling (Vivaldi) op 16 juni j.l. onder jou leiding was geweldig. Een mooie wandeling, een zwijn, een moeder met 6 jonge zwijntjes, een paar reeën en uiteindelijk nog een hertje. Je was inspirerend, een goed verteller. Nogmaals onze dank, het ga je goed!!
Joop en Louise.

Gerrit en Wenny 18-06-17 21:17:46

Beste Henk, nog hartelijk dank voor de mooie wandeling bij Vivaldi, wij hebben er van genoten. Als we weer in de buurt zijn zullen wij zeker nog eens van jouw diensten gebruik maken.
Gr. Gerrit en Wenny.


Reactie:
Beste Wenny en Gerrit, het was een fijne avond met zowel herten als everzwijnen in 't vizier; zelfs nog een ree. Graag tot ziens.
Met vriendelijke groet, Henk.

Henk Dirksen 05-03-17 15:24:02

Dank je Henk voor die fantastische wandeling van gisteren door het Speulder en Sprielderbos naar Oud Groevenbeek en terug. Zo indrukwekkend al die ''dansende'' bomen en met jouw uitleg maakt het alles nog boeiender! Ik ga de volgende keer zeker opnieuw met je mee.
Hier zijn de foto's van die prachtige wandeltocht! https://myalbum.com/album/SRpNfTfKx8k9


Reactie:
Bedankt Henk,
De foto's spreken voor zich en geven een prima beeld van de omgeving. Voel je welkom op onze volgende wandelingen. Neem dan wr je camera mee.
Tot ziens.

L Jonkman 04-03-17 22:28:47

Dankjewel voor weer een heerlijke wandeldag met een fijne groep vanaf het Boshuis Drie. Dansende bomen, luidende klokken diep vanuit het verzwolgen klooster... of gewoon een pingorune? Dwaallichten, Witte Wieven, Blauwe mannen....of gewoon een boer op weg naar huis met veel te veel jenever in zijn lijf en er alles aan doen om niet de woede van het Wijf thuis op de hals te halen door maar een paar sterke verhalen te vertellen? Ach we zullen het nooit helemaal zeker weten maar: het was een heerlijke wandeling! Groetjes, Lies.


Reactie:
Dankjewel voor het prachtig, leerzaam verslag, Lies. Op 01 april zullen we weer een wandeling gaan lopen tussen Hulshorst en Leuvenum. Je bent natuurlijk weer van harte welkom.

Gerbert 02-03-17 21:04:58

Hallo Henk, ook ik wil even een berichtje plaatsen. Wat is de natuur toch mooi h! Ik vond het zien van de zwijnen ontzettend mooi. Ik hoop dat wij nog eens komen en ik denk van wel. Gaan we dan ook naar Nico?
Groetjes Gerbert


Reactie:
Beste Gerbert,
We zijn onder de indruk van jouw enthousiasme voor de natuur. Je mag zeker een voorbeeld voor veel jongeren worden genoemd. Uit jouw tekening van het edelhert wat je voor me hebt gemaakt spreekt veel zorgvuldigheid envoor dieren uit. We hopen dat je je weer meldt als je in de buurt komt.
Hartelijke groeten van Noortje en Henk.

1 2 3 4 5 > >>
Terug naar homepage